CNN Adria u Sarajevu????
Moderator: anex
-
sarajevsko_pivo
#1 CNN Adria u Sarajevu????
Petak, 08. april -Amir Zukić
"Žurim predati Dnevnik. Uzbudjen sam jer se nakon sedam godina ponovo obraćam slušateljima moje prve novinarske ljubavi – Radija Slobodna Evropa. Neke ljubavi iznevjere, ali ova nikad nije. Iz te ozbiljne šestogodišnje veze nosim i traume, jer slobodu i profesionalizam koje sam kao novinar tu otkrio pokušavam kao menadžer unijeti u nove sredine. Na BHT-u je išlo teško, na TVSA malo lakše. Balkanska medijska scena uskoro će biti obogaćena za dva velika igrača. Al Jazeera pokreće regionalni program sa centralom u Sarajevu, a najavljuje se i projekat CNN Adria koji će takodjer ovdje biti lociran. Raduje me dolazak medijskih divova. Želim se nadati da oni u Sarajevu vide prosperitetan grad i budući centar regije, a ne lokaciju nekih novih dramatičnih dogadjaja. "
ovo neka zahebancija ?
Slobodna Evropa
"Žurim predati Dnevnik. Uzbudjen sam jer se nakon sedam godina ponovo obraćam slušateljima moje prve novinarske ljubavi – Radija Slobodna Evropa. Neke ljubavi iznevjere, ali ova nikad nije. Iz te ozbiljne šestogodišnje veze nosim i traume, jer slobodu i profesionalizam koje sam kao novinar tu otkrio pokušavam kao menadžer unijeti u nove sredine. Na BHT-u je išlo teško, na TVSA malo lakše. Balkanska medijska scena uskoro će biti obogaćena za dva velika igrača. Al Jazeera pokreće regionalni program sa centralom u Sarajevu, a najavljuje se i projekat CNN Adria koji će takodjer ovdje biti lociran. Raduje me dolazak medijskih divova. Želim se nadati da oni u Sarajevu vide prosperitetan grad i budući centar regije, a ne lokaciju nekih novih dramatičnih dogadjaja. "
ovo neka zahebancija ?
Slobodna Evropa
Last edited by sarajevsko_pivo on 06/07/2011 22:44, edited 1 time in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Znači i CNN. Pa to bi bilo sjajno.
- BolanBolan
- Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."
#3 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Znači još malo pa će i kod nas krenuti profesionalno novinarstvo...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: CNN Adria u Sarajevu????
eto posla za silne žurnaliste 
-
fixer
#5 Re: CNN Adria u Sarajevu????
I ja sam cuo. Bas sam pitao o tome na forumu. Kazu da je projekat odmakao daleko. Neka dolaze, imat ce koristi od toga.sarajevsko_pivo wrote:Petak, 08. april -Amir Zukić
ovo neka zahebancija ?
Slobodna Evropa
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Nekako mi djeluje da je to stratesko sahovska borba Al Jazeera vs. CNN.
A i ima logike,podrucije koje je turbulentno,stalno nove vijesti ,trzavice,politicke igre,tenzije...automatski i pregrst tema za obraditi. Plus i jedni i drugi su svjesni da im ni jedan medij ovog podrucija kvalitetom,tehnicki i finansijski nece biti ni do koljena.
Sada krece borba lokalnih TV zvjezdica da se udome u jednom od ova dva medijska giganta.
Jako pozitivno je sto su i jedni i drugi odabrali Sarajevo za regionalni centar,to se jako moze iskoristii.
Kamo srece da imamo velike politicare svjetskih vizonarskih pogleda,pa da uspiju iskoristiti tu cinjenicu,ali znajuci nase politicke uhljupe tesko da mozemo ocekivati nesto tako
I da,sada treba jos lobirati da i MTV Adrija preseli u Sarajevo
,i onda bi bili kompletni. I onako,lagano,ali i nezasustavljivo preuzimamo opet primat u tom nkom pop-rock svijetu regiona.
Da,da ...Sarajevo opet dominira...

A i ima logike,podrucije koje je turbulentno,stalno nove vijesti ,trzavice,politicke igre,tenzije...automatski i pregrst tema za obraditi. Plus i jedni i drugi su svjesni da im ni jedan medij ovog podrucija kvalitetom,tehnicki i finansijski nece biti ni do koljena.
Sada krece borba lokalnih TV zvjezdica da se udome u jednom od ova dva medijska giganta.
Jako pozitivno je sto su i jedni i drugi odabrali Sarajevo za regionalni centar,to se jako moze iskoristii.
Kamo srece da imamo velike politicare svjetskih vizonarskih pogleda,pa da uspiju iskoristiti tu cinjenicu,ali znajuci nase politicke uhljupe tesko da mozemo ocekivati nesto tako
I da,sada treba jos lobirati da i MTV Adrija preseli u Sarajevo
Da,da ...Sarajevo opet dominira...
-
cancel
#7 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Ma to su totalne gluposti, kakav CNN Adria, osoba u članku je ovo provalila i ostala živa ..
U Europi postoje samo dvije lokalne verzije CNN-a - CNN Türk i CNN en Español, obje verzije pokrivaju golem broj ljudi. Šansa da CNN dođe na Balkan osobito sada kad je i Al Jazeera došla su ravne nuli.
U Europi postoje samo dvije lokalne verzije CNN-a - CNN Türk i CNN en Español, obje verzije pokrivaju golem broj ljudi. Šansa da CNN dođe na Balkan osobito sada kad je i Al Jazeera došla su ravne nuli.
- BarbaDue
#8 Re: CNN Adria u Sarajevu????
vec davno sam shvatio da je sve moguce, prema tome CNN bujrum...
- Država
#9 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Šta će nam CNN kad imamo TV ALFA

- BegA_
#10 Re: CNN Adria u Sarajevu????
A i BeharDržava wrote:Šta će nam CNN kad imamo TV ALFA![]()
-
StupskaBitanga
#11 Re: CNN Adria u Sarajevu????
*Ta će CNN
Mi imamo Prvu News Televiziju (TV1) sa turskim/talijanskim sapunicama,formulom 1
CNN je za njih mala maca
Trebao bi CNN učiti od naše TV1
Mi imamo Prvu News Televiziju (TV1) sa turskim/talijanskim sapunicama,formulom 1
CNN je za njih mala maca
-
Ddur
#12 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Let the games begin...
Počinje veliko takmičenje kultura za brainwash balkanskog naroda...
who wins ?
who wins ?
-
fixer
#13 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Dnevni avazDdur wrote:Let the games begin...
who wins ?
-
Bosanac21
#14 Re: CNN Adria u Sarajevu????
A MTV IGMAN???StupskaBitanga wrote:*Ta će CNN
CNN je za njih mala maca
-
daddyakbda
#15 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Domena je registrovana.
Registrant: Rusmir Nefic
Domain Name: CNNADRIA.COM
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#16 Re: CNN Adria u Sarajevu????
To neko registrovao da može prodati CNN-u ako dođu...daddyakbda wrote:Domena je registrovana.
-
cancel
#17 Re: CNN Adria u Sarajevu????
.com domenu može svatko kupiti, neka registrira cnn-adria.ba, ili pogotovo cnn-adria.hr .. tada bi to NEŠTO značilo pošto recimo te domene možeš dobiti jedino ako imaš firmu u toj državi sa jednim od tih imena... a ove .com domene može svatko kupit za 10tak dolara, i manje 
- opa22
#18 Re: CNN Adria u Sarajevu????
ajde kakav cnn i ovo malo al jazeere razvlace nikad krenuti 
-
daddyakbda
#19 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Sve je to što kažeš OK, međutim ako je ova informacija istinita, ne bi registrovali ni .ba ni .hr niti bilo koju drugu nacionalnu domenu, već upravo domenu koja odražava internacionalni (regionalni) karakter te inicijative.cancel wrote:.com domenu može svatko kupiti, neka registrira cnn-adria.ba, ili pogotovo cnn-adria.hr .. tada bi to NEŠTO značilo pošto recimo te domene možeš dobiti jedino ako imaš firmu u toj državi sa jednim od tih imena... a ove .com domene može svatko kupit za 10tak dolara, i manje
U svakom slučaju interesantno da Rusmir Nefić (sportski novinar i producent) registruje tu domenu i da Zukić o tome piše. Nešto mi nevjerovatno da bi se Nefić bavio preprodajom domena i da bi Zukić nešto izmišljao o CNN-u. Čine mi se kao vrlo ozbiljne osobe obadvojica.
-
cancel
#20 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Sve to stoji, no ja upravo mislim da je riječ o kupovini domene po principu "nešto se šuška o dolasku cnn-a pa ajmo probat se bacit u posao" (čitaj: preprodaju). Ni prvi ni zadnji.
-
manki
#21 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Da, slažem se s tobom...cancel wrote:Sve to stoji, no ja upravo mislim da je riječ o kupovini domene po principu "nešto se šuška o dolasku cnn-a pa ajmo probat se bacit u posao" (čitaj: preprodaju). Ni prvi ni zadnji.
-
cancel
#22 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Što je ovo, đe nestade sienen? 
-
TalkTalkTalk
#23 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Koliko god zvuci not possible, ja bi voljela da i CNN dodje, Sarajevo bi bilo news centar za 2 najjace news tv na svijetu!
Last edited by TalkTalkTalk on 06/07/2011 23:15, edited 1 time in total.
- branimir stulic
#24 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Ma bolje da idu u BL ili Laktaše... Laktaši su, onako, metropola broj 1... Šik...
-
sarajevsko_pivo
#25 Re: CNN Adria u Sarajevu????
Bilo bi extra!TalkTalkTalk wrote:Koliko god zvuci not possible, ja bi voljela da i CNN dodje, Sarajevo bi bilo news centar za 2 najjace news tv na svijetu!
Nisam ni ja nasla zvanicne podatke, ali dobila sam info da CNN ulazi sa TV1 polako i da krecu od septembra, tj. neki oblik partnerstva prvo pa onda oficijelno. Ovo se poklapa s tim sto je ovdje neko na forumu pricao da je CNN Turk bio na TV1 i da se vrse neki pregovori, a ALJ Turk krece u 8 mjesecu u Turskoj i to je udarac CNNu u Turskoj i sad CNN vraca na Balkanu i dolaze u Sarajevo! A to im je dobar potez jer vec imaju stabilnu kucu sa licima koje je htjela oteti ALJ a nije uspjela. Mozda razlog sto nije uspjela im oteti pozvane je sto CNN ulazi u TV1! Meni je to logicno...TV1 usao u Monte Negro, u Makedoniji su sljedece sedmice, USA, Australia, u Srbiji idu u Total uskoro u Hrvatskoj u Max... TV1 im pravi put, to je moje misljenje pa cemo vidjeti![]()