CM vs DM

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

delina

#26 Re: CM vs DM

Post by delina »

cm mi je nekako uvijek bio ispod dm-a, (tamo sam jedino Artdeco kupovala, jer je u nekim proizvodima daleko najbolji od svega) ali u zadnje vrijeme sam promijenila mišljenje ...
radi posla puno putujem i tako sam prije koji mjesec u banjaluci vidjela novi cm u centru grada, kod hotela Vidović, i ostala paf, to je stvaaarno dobra radnja, jedno tri svjetlosne godine ispred dm-a, po izgledu, posvemu, sa dobro educiranim i kulturnim tetama
pa onda i radnja u delti u banjaluci isto tako. Prije koji dan šetam po sarajevu i vidim na Ferhadiji ista takva, samo puno manja radnja, nekao izlomljena sva, ali sa super izborom.
Dakle, ja volim sebi priuštiti dobar komad šminke i volim kad ima izbora i kad je uredno, i bome cm je napravio zadnjih nekoliko radnji koje su svjetske, bez pretjerivanja. Poslije toga uđem u dm, i ko da sam u neku sirotinjsku radnju ušla, ona na Ferhadiji me uvijek živcira.
Pitam tete iz cm-a šta se dešaca, kaže još će brzo otvoriti u SCC-u dobru radnju.
Dakle, za parfeme i šminku odsad idem samo u cm, dm me već neko vrijeme živcira što u mojoj lokalnoj radnjinikad ne možeš nikoga nešto pitati, ako je radnica na kasi, nikad nikoga nema i nemaju pojma o proizvodima. One jesu stvarno uvijek ljubazne, ali pojma nemaju, samo slažu robu ili rade na kasi, i radnje im već 100 godina isto izgledaju, malo zamorno...
vjeshalica

#27 Re: CM vs DM

Post by vjeshalica »

I u CMu je ave isto godinama sa bugsrskim kopijama parfema i dezića i istalih Ovnak neboloza
delina

#28 Re: CM vs DM

Post by delina »

:izet: :lol:
Ma ja bas koristim te kopije parfema, evo sramota me malo i reći, nisu to kopije, kako su mi objasnile, nego "inspiracije" :-D :-D .
Evo sad gledam ovaj u torbi sto imam, iz Poljske su. Bila neka prodaja s kase i teta me nagovorila, mirisna nota je stvarno identična, ako uspiješ skontati koji se parfem oponaša, ja volim Paco rabane, i baš taj ima. Bome on meni traje, i nosim ga u torbici i po vazdan pomalo šprickam, a to ne bih radila sa skupim originalom koji čuvam. Za 12 -13 maraka velika bočica bome mi je to super, a sad već probavam i sve što ima
Post Reply