CM vs DM

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Dosadno mii

#1 CM vs DM

Post by Dosadno mii »

Gdje kupujete?
Nesto iz CM-a zna bit i do 2 KM jeftinije nego u DM-u.
azurna_obala

#2 Re: CM vs DM

Post by azurna_obala »

Otkako imam bebu, samo dm, jer mi je bliži i ima veću baby ponudu. Daleko ljubazniji radnici i usluga nego u cm-u.
Tamo čim udjes, prate te u stopu, što me automatski izbacuje vani.
O'zone
Globalni moderator

#3 Re: CM vs DM

Post by O'zone »

Gdje znam da je šta povljnije.
probook

#4 Re: CM vs DM

Post by probook »

azurna_obala wrote:Otkako imam bebu, samo dm, jer mi je bliži i ima veću baby ponudu. Daleko ljubazniji radnici i usluga nego u cm-u.
Tamo čim udjes, prate te u stopu, što me automatski izbacuje vani.
Razlog zasto ne idem u CM da su i 30% jeftiniji
male_okice

#5 Re: CM vs DM

Post by male_okice »

kupujem i u jednom i u drugom, CM mi je odmah prekoputa na poslu pa uletim i tamo, dm mi je malo dalji ali dok nismo prerasli njihove pelene isla sam cesto tamo. Inace babylove kreme su im recimo povoljne a kvalitetne pa inace svu liniju kupujem za malenu. Sad sto se tice generalno neke druge kozmetike kako ima kad koja akcija tu i kupim. a ove gelove za tusiranje i sl kupujem samo u jednoj trgovini koja je lokalna za nas grad. i tu je recimo nivea kupka od 750 ml 4,50 KM, islo tako dove/nivea/rexona dezedoransi su od 3-3,50 KM, sensodine pasta je 4,40KM itd...tako da idem kod njih...jer sto bi ja dm-u placala 7 KM za dezedorans ako mogu platiti 3?!

I recimo sto me npr nervira kod dm-a je da uvedu jedan proizvod evo sad je bila ona mljevena kafa od pola kg i meni super za aparat odgovara ali evo vec 2 sedmice je nema, i ja pitam zasto nema kaze mi ona radnica pa izgleda da ce biti povucena ipak iz prodaje kod nas, i to se desavalo nekoliko puta i ide mi na zivce.

u cm-u su naravno one radnice poprilicno neljubazne, ali ja udjem nadjem sta trebam i izadjem pa i ne obracam puno paznju na njih.

mada realno gledano u svim tim radnjama, cm, dm, didaco radnicama se odbija od plate roba koja je ukradena, koja se osteti itd, kad se uradi popis a buduci da i ja radim u trgovini i znam kakav je nas narod stoka apsolutno ih razumijem zasto gledaju jer svi su sumnjivi dzaba ona izgledala kao dama ili kao prosijak svi kradu to je tako.
MAN-lion's coach

#6 Re: CM vs DM

Post by MAN-lion's coach »

U cm-u možete iskusti čari progona Gestapa po radnji i unaprijed ste tretirani kao lopov, tako da tamo ne ulazim.
A što se tiče DM-a i njihovih cijena , ponekad u higijeni i Bingo zna biti jeftiniji od njih , i to ne za par feninga već 2-3 marke. Njihova kampanja trajno sniženih proizvoda je totalna marketing podvala , jer svi ti proizvodi kad su bili na mjesečnom sniženju daleko im je manja cijena bila od redovne , a sadašnje u kampanji su čak i veće i od nekadašnjih redovnih . Poprilično su se ubezobrazili , jedno te iste proizvode godinama drže na istim cijenama , a tržište nudi sve i svašta.
orinoco

#7 Re: CM vs DM

Post by orinoco »

U CM u Titovoj ušla jednom prije 4-5 godina, vidjela nered na rafovima, pobacane kutije od robe, doduše jeste bio dan pred Božić, nezainteresiranost mladih prodavačica, slušala preglasnu muziku i prodavačice kako se dovikuju preko polica, izašla nakon 5 minuta, i nikad se nisam vratila ni u jedan drugi.

U DM- je sve suprotno.

Svejedno mi je za cijene, kupujem gdje mi odgovara usluga. Ne podnosim primitivno, ni u ljudima, ni u trgovini.
Dosadno mii

#8 Re: CM vs DM

Post by Dosadno mii »

Gore od tih sto nadgledaju je inter sport sa "zakljucanim" majicama
vjesticanametli

#9 Re: CM vs DM

Post by vjesticanametli »

MAN-lion's coach wrote:U cm-u možete iskusti čari progona Gestapa po radnji i unaprijed ste tretirani kao lopov, tako da tamo ne ulazim.
A što se tiče DM-a i njihovih cijena , ponekad u higijeni i Bingo zna biti jeftiniji od njih , i to ne za par feninga već 2-3 marke. Njihova kampanja trajno sniženih proizvoda je totalna marketing podvala , jer svi ti proizvodi kad su bili na mjesečnom sniženju daleko im je manja cijena bila od redovne , a sadašnje u kampanji su čak i veće i od nekadašnjih redovnih . Poprilično su se ubezobrazili , jedno te iste proizvode godinama drže na istim cijenama , a tržište nudi sve i svašta.
hahahha cuj gestapo.... ja usla 2x u cm jednostavno sto neko napisa ne podnosim primitivno pa isla u dm....cijene mi jesu vazne bile al ne toliko da hodam po ciganluku.....mada ni dm od mene nije hajrovao puno jer sam vani sve uzimala i donosila....u bih sam zewa tariguz i dm det. Za ves
vješalica

#10 Re: CM vs DM

Post by vješalica »

U Didacu na Dobrinji kupujem dekorativu,kad su snizili artdeco 50% onda je SVE bilo.snizeno
Ali ono nase sranje je neprevazidjeno
U CMu kad je snizenje dekorative majmuni stave u kataloge snizenje npr 30%,40% odes u radnju kad ono snizeni tamne nijanse pudera i rozi karmini i providni lakovi
Dakle potpunog snizenja nema
Snize jedan proizvod npr ispirac za WC al od limuna,a isti od lupam ruze nije snizen
Prevare po kasama uobicajne u CMu
Tako da su odron teski
DM ne kasni sa tim i isto se ponasaju
Kasne sa proizodima iz Njemacke ovdje
Uglavnom fuj mi smo to jebeno jadno istocno trziste
akcija007

#11 Re: CM vs DM

Post by akcija007 »

Dm kod nas nema prave konkurencije. Kad ako ikada dodju Muller I Bipa onda ce biti prava konkurencija. U SA je dm skuplji nego u Hrvatskoj.
Opal_89

#12 Re: CM vs DM

Post by Opal_89 »

Cm mi je bliži ali mi nije mrsko otići po nešto u dm ako znam da ovi to nemaju. Ostalu higijenu kupujem u Bingu jer su povoljniji. E sad ambijent i sređenost u dm-u i cm-u može se porediti kao u Bingu i nekadašnjem Mercatoru. Od više osoba sam čula da radnice u cm koriste onu kozmetiku pa je prodaju kasnije, a nerijetko kada priđem policama sa šminkom to izgleda neuredno, kao da se neko konstantno tu šminka i to ne samo sa testerima! Za dm ne znam, nisam čula pa ne mogu ni reći, ali nekako su tako doveli u red da se ustručavam i pogledati u npr. policu sa parfemima jer uvijek onaj zaštitar tu negdje stoji. I da, ružan je osjećaj kad neko stoji i gleda u tebe dok kupuješ, ali razumijem ih, ljudi rade svoj posao a kod nas nema čega nema. Stoga, prvi izbor je dm, i to zbog nekih švapskih proizvoda i onog odjela sa prehranom, a onda cm.
kanga

#13 Re: CM vs DM

Post by kanga »

:D :-D
Kad krenes ovamo ponesi nam tih "egzoticnih i jeftinih" proizvoda i cokolade
vjesticanametli wrote:
MAN-lion's coach wrote:U cm-u možete iskusti čari progona Gestapa po radnji i unaprijed ste tretirani kao lopov, tako da tamo ne ulazim.
hahahha cuj gestapo.... ja usla 2x u cm jednostavno sto neko napisa ne podnosim primitivno pa isla u dm....cijene mi jesu vazne bile al ne toliko da hodam po ciganluku.....mada ni dm od mene nije hajrovao puno jer sam vani sve uzimala i donosila....u bih sam zewa tariguz i dm det. Za ves
vjesticanametli

#14 Re: CM vs DM

Post by vjesticanametli »

:lol: donosila sam i nekima na forumu hahahhahah najbolje je sto su se u pocetku svi smijali i navukose se pa kad idu vani fasunga legne ..... ako ides cesto poslovno i priv. Onda se namiris hahahhaha ja sam tako radila
vješalica

#15 Re: CM vs DM

Post by vješalica »

u Bingu higijena za zene u duplim pakovanjima sve vrste 2,95 a u dm u preko 4 marke
a i po redovnoj cijeni su jeftinije od dm-a koji nikad.nije spustao cijenu ni na akciji
toliko o njima
zlo zlo

#16 Re: CM vs DM

Post by zlo zlo »

ženska higijena tamponi-dm,ako ništa 2 marke je razlika od 16 i 32(ob), a u dm-u ima stalno tih 32, dok u bingu itd. i nema ih stalno, ulošci su bolje u bingu itd, a zna ih i konzum imat na akciji te duple pakove za 2,95. Cm mi većinom ima loše marke u tome.

Dm mi je glavno i osnovno balea kreme, te fantastična alvarade krema od makadamia oraha, koja se pokazala bolja od specijalnih krema za ekcema, članu obitelji nije pomoglo hrpa specijalnih, ali 3 mjeseca mazanja s ovom je sredilo posve ekcem.

Cm mi dobar za gumice za kosu i razne četkice za šminku, rašpe itd, tu ima dosta jeftinijih potrošnih stvari.
supercali

#17 Re: CM vs DM

Post by supercali »

Jbt a ja bezveze placam dvije gumice za kosu 7 maraka
saga

#18 Re: CM vs DM

Post by saga »

U dm-u kupujem dm-ovske marke
Ostatak gdje naletim na akciju :D
[Emma]

#19 Re: CM vs DM

Post by [Emma] »

U cm mi sve nekako seljački s tim ponašanjem, posebno ako odem u npr zavučeni dio gdje su šamponi, odmah ih vidim sa suprotne strane kako me nadziru :D jednom me radnica na kasi ismijavala jer nisam oko bodova nešto kontala koliko će mi para skinuti. Kolegica s faksa je radila promocije nekad u cm, i kaže kad im dođe roba prvo sebi izaberu šta ima se sviđa od testera, razgrabe i ono što ostane ostave. Ipak, kod njih kupujem svu dekorativu, znaju imati sniženja za razliku od dm-a, preparativu kupujem u bingu i dm. Dm je super zbog odjela s prehranom i njihovih robnih marki :thumbup:
VladaFBiH

#20 Re: CM vs DM

Post by VladaFBiH »

DM: veći užitak u kupovini + dobra robna marka = nešto više cijene
CM: niže cijene + ponešto što se samo može kod njih kupiti
dobar osjecaj

#21 Re: CM vs DM

Post by dobar osjecaj »

Kako bi ozvaničili početak ovih promjena, dm će na dan 12. augusta svima koji obave kupovinu u iznosu od 20 KM i više poklanjati ceker UČINIMO SVJESNO. Ova dm-ova inicijativa dio je društveno-odgovornih praksi koje velike kompanije širom svijeta realiziraju s istim ciljem, a to je redukcija plastičnog otpada. S obzirom na to da se plastične vrećice razgrađuju stotinama godina, onemogućuju tako i razgradnju organskog otpada koji se u njima deponuje. Stoga je edukacija i podsticanje stanovništva na korištenje alternativnih rješenja jedan od načina smanjenja zagađenja okoliša.
nivla

#22 Re: CM vs DM

Post by nivla »

VladaFBiH wrote:DM: veći užitak u kupovini + dobra robna marka = nešto više cijene
npr parfem arkanove udovice, ne znam kad sam sta kupio kod njih kad sam vidio reklamu da ga imaju u ponudi
wewa

#23 Re: CM vs DM

Post by wewa »

CM samo kad je kakva neodoljiva akcija, inace DM. koristimo jako puno proizvoda njihove robne marke koja je em povoljna em kvalitetna.
teuta06

#24 Re: CM vs DM

Post by teuta06 »

u Cm kupujem šminku, tufere, uvijek je jeftinija nego u dm za 2-3 KM... u dm njihovu robnu marku (šampon alverde, gel za tusiranje, sredstva za čišćenje, tampone i uloške)...
prosli tjedan je bila akcija u dm... kupis bilo koje ob tampone od 16 komada, druge ob procomfort dobijes gratis..
vjeshalica

#25 Re: CM vs DM

Post by vjeshalica »

nivla wrote:
VladaFBiH wrote:DM: veći užitak u kupovini + dobra robna marka = nešto više cijene
npr parfem arkanove udovice, ne znam kad sam sta kupio kod njih kad sam vidio reklamu da ga imaju u ponudi
Kupuju glupacice ispraznih mozgova doduse bio je prije 3 godine i oko toga se pisalo
Ne znam ima li ga sad
Post Reply