CM vs DM
Moderator: anex
- Dosadno mii
#1 CM vs DM
Gdje kupujete?
Nesto iz CM-a zna bit i do 2 KM jeftinije nego u DM-u.
Nesto iz CM-a zna bit i do 2 KM jeftinije nego u DM-u.
- azurna_obala
#2 Re: CM vs DM
Otkako imam bebu, samo dm, jer mi je bliži i ima veću baby ponudu. Daleko ljubazniji radnici i usluga nego u cm-u.
Tamo čim udjes, prate te u stopu, što me automatski izbacuje vani.
- O'zone
- Globalni moderator
#3 Re: CM vs DM
Gdje znam da je šta povljnije.
-
probook
#4 Re: CM vs DM
Razlog zasto ne idem u CM da su i 30% jeftinijiazurna_obala wrote:Otkako imam bebu, samo dm, jer mi je bliži i ima veću baby ponudu. Daleko ljubazniji radnici i usluga nego u cm-u.
- male_okice
#5 Re: CM vs DM
kupujem i u jednom i u drugom, CM mi je odmah prekoputa na poslu pa uletim i tamo, dm mi je malo dalji ali dok nismo prerasli njihove pelene isla sam cesto tamo. Inace babylove kreme su im recimo povoljne a kvalitetne pa inace svu liniju kupujem za malenu. Sad sto se tice generalno neke druge kozmetike kako ima kad koja akcija tu i kupim. a ove gelove za tusiranje i sl kupujem samo u jednoj trgovini koja je lokalna za nas grad. i tu je recimo nivea kupka od 750 ml 4,50 KM, islo tako dove/nivea/rexona dezedoransi su od 3-3,50 KM, sensodine pasta je 4,40KM itd...tako da idem kod njih...jer sto bi ja dm-u placala 7 KM za dezedorans ako mogu platiti 3?!
I recimo sto me npr nervira kod dm-a je da uvedu jedan proizvod evo sad je bila ona mljevena kafa od pola kg i meni super za aparat odgovara ali evo vec 2 sedmice je nema, i ja pitam zasto nema kaze mi ona radnica pa izgleda da ce biti povucena ipak iz prodaje kod nas, i to se desavalo nekoliko puta i ide mi na zivce.
u cm-u su naravno one radnice poprilicno neljubazne, ali ja udjem nadjem sta trebam i izadjem pa i ne obracam puno paznju na njih.
mada realno gledano u svim tim radnjama, cm, dm, didaco radnicama se odbija od plate roba koja je ukradena, koja se osteti itd, kad se uradi popis a buduci da i ja radim u trgovini i znam kakav je nas narod stoka apsolutno ih razumijem zasto gledaju jer svi su sumnjivi dzaba ona izgledala kao dama ili kao prosijak svi kradu to je tako.
I recimo sto me npr nervira kod dm-a je da uvedu jedan proizvod evo sad je bila ona mljevena kafa od pola kg i meni super za aparat odgovara ali evo vec 2 sedmice je nema, i ja pitam zasto nema kaze mi ona radnica pa izgleda da ce biti povucena ipak iz prodaje kod nas, i to se desavalo nekoliko puta i ide mi na zivce.
u cm-u su naravno one radnice poprilicno neljubazne, ali ja udjem nadjem sta trebam i izadjem pa i ne obracam puno paznju na njih.
mada realno gledano u svim tim radnjama, cm, dm, didaco radnicama se odbija od plate roba koja je ukradena, koja se osteti itd, kad se uradi popis a buduci da i ja radim u trgovini i znam kakav je nas narod stoka apsolutno ih razumijem zasto gledaju jer svi su sumnjivi dzaba ona izgledala kao dama ili kao prosijak svi kradu to je tako.
-
MAN-lion's coach
#6 Re: CM vs DM
U cm-u možete iskusti čari progona Gestapa po radnji i unaprijed ste tretirani kao lopov, tako da tamo ne ulazim.
A što se tiče DM-a i njihovih cijena , ponekad u higijeni i Bingo zna biti jeftiniji od njih , i to ne za par feninga već 2-3 marke. Njihova kampanja trajno sniženih proizvoda je totalna marketing podvala , jer svi ti proizvodi kad su bili na mjesečnom sniženju daleko im je manja cijena bila od redovne , a sadašnje u kampanji su čak i veće i od nekadašnjih redovnih . Poprilično su se ubezobrazili , jedno te iste proizvode godinama drže na istim cijenama , a tržište nudi sve i svašta.
A što se tiče DM-a i njihovih cijena , ponekad u higijeni i Bingo zna biti jeftiniji od njih , i to ne za par feninga već 2-3 marke. Njihova kampanja trajno sniženih proizvoda je totalna marketing podvala , jer svi ti proizvodi kad su bili na mjesečnom sniženju daleko im je manja cijena bila od redovne , a sadašnje u kampanji su čak i veće i od nekadašnjih redovnih . Poprilično su se ubezobrazili , jedno te iste proizvode godinama drže na istim cijenama , a tržište nudi sve i svašta.
- orinoco
#7 Re: CM vs DM
U CM u Titovoj ušla jednom prije 4-5 godina, vidjela nered na rafovima, pobacane kutije od robe, doduše jeste bio dan pred Božić, nezainteresiranost mladih prodavačica, slušala preglasnu muziku i prodavačice kako se dovikuju preko polica, izašla nakon 5 minuta, i nikad se nisam vratila ni u jedan drugi.
U DM- je sve suprotno.
Svejedno mi je za cijene, kupujem gdje mi odgovara usluga. Ne podnosim primitivno, ni u ljudima, ni u trgovini.
U DM- je sve suprotno.
Svejedno mi je za cijene, kupujem gdje mi odgovara usluga. Ne podnosim primitivno, ni u ljudima, ni u trgovini.
- Dosadno mii
#8 Re: CM vs DM
Gore od tih sto nadgledaju je inter sport sa "zakljucanim" majicama
- vjesticanametli
#9 Re: CM vs DM
hahahha cuj gestapo.... ja usla 2x u cm jednostavno sto neko napisa ne podnosim primitivno pa isla u dm....cijene mi jesu vazne bile al ne toliko da hodam po ciganluku.....mada ni dm od mene nije hajrovao puno jer sam vani sve uzimala i donosila....u bih sam zewa tariguz i dm det. Za vesMAN-lion's coach wrote:U cm-u možete iskusti čari progona Gestapa po radnji i unaprijed ste tretirani kao lopov, tako da tamo ne ulazim.
- vješalica
#10 Re: CM vs DM
U Didacu na Dobrinji kupujem dekorativu,kad su snizili artdeco 50% onda je SVE bilo.snizeno
Ali ono nase sranje je neprevazidjeno
U CMu kad je snizenje dekorative majmuni stave u kataloge snizenje npr 30%,40% odes u radnju kad ono snizeni tamne nijanse pudera i rozi karmini i providni lakovi
Dakle potpunog snizenja nema
Snize jedan proizvod npr ispirac za WC al od limuna,a isti od lupam ruze nije snizen
Prevare po kasama uobicajne u CMu
Tako da su odron teski
DM ne kasni sa tim i isto se ponasaju
Kasne sa proizodima iz Njemacke ovdje
Uglavnom fuj mi smo to jebeno jadno istocno trziste
Ali ono nase sranje je neprevazidjeno
U CMu kad je snizenje dekorative majmuni stave u kataloge snizenje npr 30%,40% odes u radnju kad ono snizeni tamne nijanse pudera i rozi karmini i providni lakovi
Dakle potpunog snizenja nema
Snize jedan proizvod npr ispirac za WC al od limuna,a isti od lupam ruze nije snizen
Prevare po kasama uobicajne u CMu
Tako da su odron teski
DM ne kasni sa tim i isto se ponasaju
Kasne sa proizodima iz Njemacke ovdje
Uglavnom fuj mi smo to jebeno jadno istocno trziste
-
akcija007
#11 Re: CM vs DM
Dm kod nas nema prave konkurencije. Kad ako ikada dodju Muller I Bipa onda ce biti prava konkurencija. U SA je dm skuplji nego u Hrvatskoj.
-
Opal_89
#12 Re: CM vs DM
Cm mi je bliži ali mi nije mrsko otići po nešto u dm ako znam da ovi to nemaju. Ostalu higijenu kupujem u Bingu jer su povoljniji. E sad ambijent i sređenost u dm-u i cm-u može se porediti kao u Bingu i nekadašnjem Mercatoru. Od više osoba sam čula da radnice u cm koriste onu kozmetiku pa je prodaju kasnije, a nerijetko kada priđem policama sa šminkom to izgleda neuredno, kao da se neko konstantno tu šminka i to ne samo sa testerima! Za dm ne znam, nisam čula pa ne mogu ni reći, ali nekako su tako doveli u red da se ustručavam i pogledati u npr. policu sa parfemima jer uvijek onaj zaštitar tu negdje stoji. I da, ružan je osjećaj kad neko stoji i gleda u tebe dok kupuješ, ali razumijem ih, ljudi rade svoj posao a kod nas nema čega nema. Stoga, prvi izbor je dm, i to zbog nekih švapskih proizvoda i onog odjela sa prehranom, a onda cm.
-
kanga
#13 Re: CM vs DM
Kad krenes ovamo ponesi nam tih "egzoticnih i jeftinih" proizvoda i cokolade
vjesticanametli wrote:hahahha cuj gestapo.... ja usla 2x u cm jednostavno sto neko napisa ne podnosim primitivno pa isla u dm....cijene mi jesu vazne bile al ne toliko da hodam po ciganluku.....mada ni dm od mene nije hajrovao puno jer sam vani sve uzimala i donosila....u bih sam zewa tariguz i dm det. Za vesMAN-lion's coach wrote:U cm-u možete iskusti čari progona Gestapa po radnji i unaprijed ste tretirani kao lopov, tako da tamo ne ulazim.
- vjesticanametli
#14 Re: CM vs DM
- vješalica
#15 Re: CM vs DM
u Bingu higijena za zene u duplim pakovanjima sve vrste 2,95 a u dm u preko 4 marke
a i po redovnoj cijeni su jeftinije od dm-a koji nikad.nije spustao cijenu ni na akciji
toliko o njima
a i po redovnoj cijeni su jeftinije od dm-a koji nikad.nije spustao cijenu ni na akciji
toliko o njima
- zlo zlo
#16 Re: CM vs DM
ženska higijena tamponi-dm,ako ništa 2 marke je razlika od 16 i 32(ob), a u dm-u ima stalno tih 32, dok u bingu itd. i nema ih stalno, ulošci su bolje u bingu itd, a zna ih i konzum imat na akciji te duple pakove za 2,95. Cm mi većinom ima loše marke u tome.
Dm mi je glavno i osnovno balea kreme, te fantastična alvarade krema od makadamia oraha, koja se pokazala bolja od specijalnih krema za ekcema, članu obitelji nije pomoglo hrpa specijalnih, ali 3 mjeseca mazanja s ovom je sredilo posve ekcem.
Cm mi dobar za gumice za kosu i razne četkice za šminku, rašpe itd, tu ima dosta jeftinijih potrošnih stvari.
Dm mi je glavno i osnovno balea kreme, te fantastična alvarade krema od makadamia oraha, koja se pokazala bolja od specijalnih krema za ekcema, članu obitelji nije pomoglo hrpa specijalnih, ali 3 mjeseca mazanja s ovom je sredilo posve ekcem.
Cm mi dobar za gumice za kosu i razne četkice za šminku, rašpe itd, tu ima dosta jeftinijih potrošnih stvari.
- supercali
#17 Re: CM vs DM
Jbt a ja bezveze placam dvije gumice za kosu 7 maraka
-
saga
#18 Re: CM vs DM
U dm-u kupujem dm-ovske marke
Ostatak gdje naletim na akciju
Ostatak gdje naletim na akciju
-
[Emma]
#19 Re: CM vs DM
U cm mi sve nekako seljački s tim ponašanjem, posebno ako odem u npr zavučeni dio gdje su šamponi, odmah ih vidim sa suprotne strane kako me nadziru
jednom me radnica na kasi ismijavala jer nisam oko bodova nešto kontala koliko će mi para skinuti. Kolegica s faksa je radila promocije nekad u cm, i kaže kad im dođe roba prvo sebi izaberu šta ima se sviđa od testera, razgrabe i ono što ostane ostave. Ipak, kod njih kupujem svu dekorativu, znaju imati sniženja za razliku od dm-a, preparativu kupujem u bingu i dm. Dm je super zbog odjela s prehranom i njihovih robnih marki 
- VladaFBiH
#20 Re: CM vs DM
DM: veći užitak u kupovini + dobra robna marka = nešto više cijene
CM: niže cijene + ponešto što se samo može kod njih kupiti
- dobar osjecaj
#21 Re: CM vs DM
Kako bi ozvaničili početak ovih promjena, dm će na dan 12. augusta svima koji obave kupovinu u iznosu od 20 KM i više poklanjati ceker UČINIMO SVJESNO. Ova dm-ova inicijativa dio je društveno-odgovornih praksi koje velike kompanije širom svijeta realiziraju s istim ciljem, a to je redukcija plastičnog otpada. S obzirom na to da se plastične vrećice razgrađuju stotinama godina, onemogućuju tako i razgradnju organskog otpada koji se u njima deponuje. Stoga je edukacija i podsticanje stanovništva na korištenje alternativnih rješenja jedan od načina smanjenja zagađenja okoliša.
- nivla
#22 Re: CM vs DM
npr parfem arkanove udovice, ne znam kad sam sta kupio kod njih kad sam vidio reklamu da ga imaju u ponudiVladaFBiH wrote:DM: veći užitak u kupovini + dobra robna marka = nešto više cijene
- wewa
#23 Re: CM vs DM
CM samo kad je kakva neodoljiva akcija, inace DM. koristimo jako puno proizvoda njihove robne marke koja je em povoljna em kvalitetna.
- teuta06
#24 Re: CM vs DM
u Cm kupujem šminku, tufere, uvijek je jeftinija nego u dm za 2-3 KM... u dm njihovu robnu marku (šampon alverde, gel za tusiranje, sredstva za čišćenje, tampone i uloške)...
prosli tjedan je bila akcija u dm... kupis bilo koje ob tampone od 16 komada, druge ob procomfort dobijes gratis..
prosli tjedan je bila akcija u dm... kupis bilo koje ob tampone od 16 komada, druge ob procomfort dobijes gratis..
- vjeshalica
#25 Re: CM vs DM
Kupuju glupacice ispraznih mozgova doduse bio je prije 3 godine i oko toga se pisalonivla wrote:npr parfem arkanove udovice, ne znam kad sam sta kupio kod njih kad sam vidio reklamu da ga imaju u ponudiVladaFBiH wrote:DM: veći užitak u kupovini + dobra robna marka = nešto više cijene
Ne znam ima li ga sad