Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post Reply
osa

#201 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by osa »

Ne pada mi na pamet wrote:Pa zna se koja su historijska hrvatska mjesta, njih ne bi djelili. Ako ne znas mozes saznati na snimkama krivoustog fasiste.

za razliku od mnogih "fašista"koji bijahu učesnici ovih zadnjih .ranja na ovim prostorima taj je nedvojbeno jedini bio pravi izvorni antifašist, titin general, nisam neki njegov poklonik ali što jes, jes.
MAD

#202 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by MAD »

A sto ne bi kao u Njemackoj poslije drugog svjetskog rata, Srbe pod Ruse, Bosnjake pod Turke, Hrvate pod Njemacku upravu, pa cemo vidjeti za 50 god ko ce bjezati iz svoji drzava kome. :D :D :D Svaka slicnost sa stvarnim likovima je slucajna :D :D :D
kv99

#203 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by kv99 »

osa wrote:
kv99 wrote:
osa wrote:ti ili si slijep ili ne znaš čitati pa piše ti sve u postu koji si citirao.

Nije istina . naveo si da "ljudi sami odluce gdje ce " a ja te pitam konkretno : kako ce da odluce npr u Mostaru ? Da li da se podjeli ili da se slusa vecina u gradu /opstini ? Ako se dijeli onda se isti princip primjenjuje i u Vitezu, Stocu, Kiseljaku, Zepcu, Gornjem Vakufu, Novom Travniku, Busovaci...Ako se gleda vecina onda Mostar ide u "treci entitet" ali isto tako Gornji Vakuf, Novi Travnik; Jajce, Vares, Busovaca idu u Bosnjakistan a Drvar i Grahovo u genocidni entitet. Koje je tvoje rjesenje ? Da se gleda vecina na razini ulice, mahale, sela, grada, opstine, regije, kantona, entititeta, drzave ? Gdje je kraj podjelama ?

baš tako kako si napisao, a dogovoriti se do koje razine idu izjašnjavanja, najbolje općine, neka ljudi izaberu. inače nije mi jasan stav, takvih kao ti kojima je neprirodno da se ljudi dijele a sasvim prirodno da se prisile da žive onako kako ne žele, nije li to malo kontradiktorno.
Pa napisao sam da postoji dva nacina : ili da se gleda vecina u gradu /opstini ili podjela cak i na nivou ulice i odgovori konkretno . Znaci po tebi se mogu "dogovoriti " da idu do nivoa ulice ako to odgovara kvislinzima a moze i "dogovor" i na nivou regije ako odgovara kvislinzima. Vidim da neces direktno da odgovoris i da objasnis to sto zagovaras citav vrijeme ali to je ono sto sam i ocekivao od takvih kao ti. Lijepo je i lahko sjediti u Sisku i zagovarati podjelu. Dodzi npr u Zenicu, Bugojno, Travnik, napravi kucu, podigni familiju, zaposli se pa tamo zagovaraj kako je nemoguc zajednici zivot i kako multietnicke zajednice nisu rjesenje vec je to hrvatski model " demokratije ". Bujrum , samo ne vjerujem da ces to uraditi vec ces dokazati kao i ranije da je najlakse tudzim k*rcem gloginje mlatiti.
osa

#204 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by osa »

[quote="kv99

baš tako kako si napisao, a dogovoriti se do koje razine idu izjašnjavanja, najbolje općine, neka ljudi izaberu. inače nije mi jasan stav, takvih kao ti kojima je neprirodno da se ljudi dijele a sasvim prirodno da se prisile da žive onako kako ne žele, nije li to malo kontradiktorno.[/quote]

Pa napisao sam da postoji dva nacina : ili da se gleda vecina u gradu /opstini ili podjela cak i na nivou ulice i odgovori konkretno . Znaci po tebi se mogu "dogovoriti " da idu do nivoa ulice ako to odgovara kvislinzima a moze i "dogovor" i na nivou regije ako odgovara kvislinzima. Vidim da neces direktno da odgovoris i da objasnis to sto zagovaras citav vrijeme ali to je ono sto sam i ocekivao od takvih kao ti. Lijepo je i lahko sjediti u Sisku i zagovarati podjelu. Dodzi npr u Zenicu, Bugojno, Travnik, napravi kucu, podigni familiju, zaposli se pa tamo zagovaraj kako je nemoguc zajednici zivot i kako multietnicke zajednice nisu rjesenje vec je to hrvatski model " demokratije ". Bujrum , samo ne vjerujem da ces to uraditi vec ces dokazati kao i ranije da je najlakse tudzim k*rcem gloginje mlatiti.[/quote]

ovom podvučenom rečenicom i sam potvđuješ koji je sustav bolji za život, nego ni odgovori mi na moju dilemu tko je "kurvin sin", onaj tko bi se dijelio ili onaj tko bi prisiljavao na zajednički život.
kv99

#205 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by kv99 »

osa wrote:[quote="kv99

baš tako kako si napisao, a dogovoriti se do koje razine idu izjašnjavanja, najbolje općine, neka ljudi izaberu. inače nije mi jasan stav, takvih kao ti kojima je neprirodno da se ljudi dijele a sasvim prirodno da se prisile da žive onako kako ne žele, nije li to malo kontradiktorno.
Pa napisao sam da postoji dva nacina : ili da se gleda vecina u gradu /opstini ili podjela cak i na nivou ulice i odgovori konkretno . Znaci po tebi se mogu "dogovoriti " da idu do nivoa ulice ako to odgovara kvislinzima a moze i "dogovor" i na nivou regije ako odgovara kvislinzima. Vidim da neces direktno da odgovoris i da objasnis to sto zagovaras citav vrijeme ali to je ono sto sam i ocekivao od takvih kao ti. Lijepo je i lahko sjediti u Sisku i zagovarati podjelu. Dodzi npr u Zenicu, Bugojno, Travnik, napravi kucu, podigni familiju, zaposli se pa tamo zagovaraj kako je nemoguc zajednici zivot i kako multietnicke zajednice nisu rjesenje vec je to hrvatski model " demokratije ". Bujrum , samo ne vjerujem da ces to uraditi vec ces dokazati kao i ranije da je najlakse tudzim k*rcem gloginje mlatiti.[/quote]

ovom podvučenom rečenicom i sam potvđuješ koji je sustav bolji za život, nego ni odgovori mi na moju dilemu tko je "kurvin sin", onaj tko bi se dijelio ili onaj tko bi prisiljavao na zajednički život.[/quote]

A sta sam to potvrdio ? Da ljudi zive u multietncikim srdinama tu , da oni ne zagovaraju podjelu , da su dokazali da je to jedini nacin za zivot ? Da si jedan od onih koji zagovaraju rat i klanje ( jer nema drugaciji nacin da napravis etnicku vecinu ) a da nista licno ne riskiras ? Da si jedan od onih koji nema hrabrosti da otvoreno kaze ono sto propagira citavo vrijeme ? Da si jedan od onih koji tudzim k*rcem mlati gloginje ?
I ja sam tebe pitao i opet te pitam a znam da ne smijes da odgovoris : kako bi ti to izvrsio podjelu ? Pitao sam te konketnim primjerima ali vidim da opet pokazujes sto je tvoj idol i mentor krivosti bio proglasen milosevicevim segrtom .
MAD

#206 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by MAD »

Da je Alija bio u prilici pregovarati sa Milosevicom, mislis li da ne bi? Milosevic ga nije uzimao kao relavantnog sagovornika i to je to.
osa

#207 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by osa »

[quote="
ovom podvučenom rečenicom i sam potvđuješ koji je sustav bolji za život, nego ni odgovori mi na moju dilemu tko je "kurvin sin", onaj tko bi se dijelio ili onaj tko bi prisiljavao na zajednički život.[/quote]

A sta sam to potvrdio ? Da si jedan od onih koji zagovaraju rat i klanje ( jer nema drugaciji nacin da napravis etnicku vecinu ) a da nista licno ne riskiras ? Da si jedan od onih koji nema hrabrosti da otvoreno kaze ono sto propagira citavo vrijeme ? Da si jedan od onih koji tudzim k*rcem mlati gloginje ?
I ja sam tebe pitao i opet te pitam a znam da ne smijes da odgovoris : kako bi ti to izvrsio podjelu ? Pitao sam te konketnim primjerima ali vidim da opet pokazujes sto je tvoj idol i mentor krivosti bio proglasen milosevicevim segrtom .[/quote]

pa napisah ti već nekoliko puta voljom naroda, a kako bi ti sve utjerao u zajednički tor silom ili nekako drukčije.nego zenica je multietnična kao recimo livno, žive ljudi i u livnu...
Last edited by osa on 04/11/2009 15:45, edited 1 time in total.
1gorstak

#208 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by 1gorstak »

osa wrote:tko je "kurvin sin", onaj tko bi se dijelio ili onaj tko bi prisiljavao na zajednički život.
Kurvin sin je onaj koji bi da meni bilo koji grad BiH bude inostranstvo. On je slobodan da zivi gdje zeli i s kim zeli, ali ne na moju stetu.
osa

#209 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by osa »

1gorstak wrote:
osa wrote:tko je "kurvin sin", onaj tko bi se dijelio ili onaj tko bi prisiljavao na zajednički život.
Kurvin sin je onaj koji bi da meni bilo koji grad BiH bude inostranstvo. On je slobodan da zivi gdje zeli i s kim zeli, ali ne na moju stetu.
slažem se s tobom, svatko onaj tko želi od bilo kojeg dijela bih praviti inozemstvo, neka bude "kurvin sin".
kv99

#210 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by kv99 »

osa wrote:[quote="
ovom podvučenom rečenicom i sam potvđuješ koji je sustav bolji za život, nego ni odgovori mi na moju dilemu tko je "kurvin sin", onaj tko bi se dijelio ili onaj tko bi prisiljavao na zajednički život.
A sta sam to potvrdio ? Da si jedan od onih koji zagovaraju rat i klanje ( jer nema drugaciji nacin da napravis etnicku vecinu ) a da nista licno ne riskiras ? Da si jedan od onih koji nema hrabrosti da otvoreno kaze ono sto propagira citavo vrijeme ? Da si jedan od onih koji tudzim k*rcem mlati gloginje ?
I ja sam tebe pitao i opet te pitam a znam da ne smijes da odgovoris : kako bi ti to izvrsio podjelu ? Pitao sam te konketnim primjerima ali vidim da opet pokazujes sto je tvoj idol i mentor krivosti bio proglasen milosevicevim segrtom .[/quote]

pa napisah ti već nekoliko puta voljom naroda, a kako bi ti sve utjerao u zajednički tor silom ili nekako drukčije.nego zenica je multietnična kao recimo livno, žive ljudi i u livnu...[/quote]

Pa reci jednom KONKRETNO tu volju naroda : da li se gleda volja naroda na nivou ulice ili entiteta, da li se dijeli Mostar i Vitez ili se gleda vecina u gradu /opstini ?
Ja ne zagovaram da Zenica bude u zasebnom entitetu , ti zagovaras da Livno bude u zasebnom entitetu, u tome je razlika. Ja nikog ne treba da tjeram da zive u istom "toru" ljudi vec zive zajedno u Bugojnu, Travniku, Tuzli, Jajcu, ti si taj koji bi dijelio , klao i protjeravao jer je to jedini nacin da se ostavari ono za sto se zalazes ali ne smijes da otvoreno kazes.
Ne pada mi na pamet

#211 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by Ne pada mi na pamet »

osa wrote:
Ne pada mi na pamet wrote:Pa zna se koja su historijska hrvatska mjesta, njih ne bi djelili. Ako ne znas mozes saznati na snimkama krivoustog fasiste.

za razliku od mnogih "fašista"koji bijahu učesnici ovih zadnjih .ranja na ovim prostorima taj je nedvojbeno jedini bio pravi izvorni antifašist, titin general, nisam neki njegov poklonik ali što jes, jes.
:lol: :-)
MAD

#212 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by MAD »

kv99 wrote:
I ja sam tebe pitao i opet te pitam a znam da ne smijes da odgovoris : kako bi ti to izvrsio podjelu ? Pitao sam te konketnim primjerima ali vidim da opet pokazujes sto je tvoj idol i mentor krivosti bio proglasen milosevicevim segrtom .
pa napisah ti već nekoliko puta voljom naroda, a kako bi ti sve utjerao u zajednički tor silom ili nekako drukčije.nego zenica je multietnična kao recimo livno, žive ljudi i u livnu...[/quote]

Pa reci jednom KONKRETNO tu volju naroda : da li se gleda volja naroda na nivou ulice ili entiteta, da li se dijeli Mostar i Vitez ili se gleda vecina u gradu /opstini ?
Ja ne zagovaram da Zenica bude u zasebnom entitetu , ti zagovaras da Livno bude u zasebnom entitetu, u tome je razlika. Ja nikog ne treba da tjeram da zive u istom "toru" ljudi vec zive zajedno u Bugojnu, Travniku, Tuzli, Jajcu, ti si taj koji bi dijelio , klao i protjeravao jer je to jedini nacin da se ostavari ono za sto se zalazes ali ne smijes da otvoreno kazes.[/quote]

U Travniku i nema skoro Hrvata, a bilo ih je malo vise nego Bosnjaka, isto tako u Bugojnu, nije li to taj model.
Ne pada mi na pamet

#213 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

osa wrote:
hajde malo čitaj da se ne ponavljam, napisah već neka ljudi odluče, nije valjda da nemaš povjerenja u narod, meni se čini najbolje na općinskom nivou. veliš ti ne zagovaraš da zenica bude u zasebnom entiteu , ti zagovaraš da bih bude jedan entitet, gdje bi najbrojniji krojili kapu drugima, oprosti ali nema razlike između tebe i onih koji zagovaraju entitete, ima razlike između vaših ciljeva, ali u principu to je isto. nego u stolcu, koji slovi kao jedno rasističko mjesto, postoje škole i na hrvatskom i bošnjačkom, da napomenem državne, dakle javne, ima li toga u toliko spominjanoj zenici, može li recimo roditelj srbin ili hrvat zahtjevati i to pravo ostavriti, da mu dijete pohađa školu na materinjem jeziku, da vidimo bošnjačku snošljivost i demokraciju na djelu.
Dabogda ti zivio kao Bosnjak u "demokratskom" Stolcu.
kv99

#214 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by kv99 »

MAD wrote:
kv99 wrote:
pa napisah ti već nekoliko puta voljom naroda, a kako bi ti sve utjerao u zajednički tor silom ili nekako drukčije.nego zenica je multietnična kao recimo livno, žive ljudi i u livnu...
Ja ne zagovaram da Zenica bude u zasebnom entitetu , ti zagovaras da Livno bude u zasebnom entitetu, u tome je razlika. Ja nikog ne treba da tjeram da zive u istom "toru" ljudi vec zive zajedno u Bugojnu, Travniku, Tuzli, Jajcu, ti si taj koji bi dijelio , klao i protjeravao jer je to jedini nacin da se ostavari ono za sto se zalazes ali ne smijes da otvoreno kazes.[/quote]

U Travniku i nema skoro Hrvata, a bilo ih je malo vise nego Bosnjaka, isto tako u Bugojnu, nije li to taj model.[/quote]

U Travniku je sada oko 8 000 BiH Hrvata , u Bugojnu oko 6 000 tako da to sto govoris nije istina. Model koji osa a vidim i ti zagovarate bi znacio da oni trebaju da se ili isele ili da natjeraju Bosnjake da se isele jer po njemu zajednicki zivot nije moguc . Pa pitam : ko treba da kopira Hrtvatski model " demokratije " zvani traktorijada ?
and

#215 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by and »

ne znam osa šta bi klinton rekao na ovo,ali od 3 entiteta nema ništa.zaboravio si kad si franju gore nahvalio napisati da je bio i predsjednik fk partizan :mrgreen:
ps da li spominješ onaj multikulturni stolac kojem je sveti ilija dan opštine?
Last edited by and on 04/11/2009 16:11, edited 1 time in total.
MAD

#216 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by MAD »

U Travniku i nema skoro Hrvata, a bilo ih je malo vise nego Bosnjaka, isto tako u Bugojnu, nije li to taj model.[/quote]

U Travniku je sada oko 8 000 BiH Hrvata , u Bugojnu oko 6 000 tako da to sto govoris nije istina. Model koji osa a vidim i ti zagovarate bi znacio da oni trebaju da se ili isele ili da natjeraju Bosnjake da se isele jer po njemu zajednicki zivot nije moguc . Pa pitam : ko treba da kopira Hrtvatski model " demokratije " zvani traktorijada ?[/quote]

Ne treba niko da se iseli, ali ti hocu reci da vecina vlada i kroji zakone, i tako je u svakome mjestu, boli koga briga za prava oni u manjini. I tako rade i Bosnjaci, nemoj mi samo reci da je kod vas nesto bolje.
Ne pada mi na pamet

#217 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

osa wrote:
Ne pada mi na pamet wrote:
osa wrote:
hajde malo čitaj da se ne ponavljam, napisah već neka ljudi odluče, nije valjda da nemaš povjerenja u narod, meni se čini najbolje na općinskom nivou. veliš ti ne zagovaraš da zenica bude u zasebnom entiteu , ti zagovaraš da bih bude jedan entitet, gdje bi najbrojniji krojili kapu drugima, oprosti ali nema razlike između tebe i onih koji zagovaraju entitete, ima razlike između vaših ciljeva, ali u principu to je isto. nego u stolcu, koji slovi kao jedno rasističko mjesto, postoje škole i na hrvatskom i bošnjačkom, da napomenem državne, dakle javne, ima li toga u toliko spominjanoj zenici, može li recimo roditelj srbin ili hrvat zahtjevati i to pravo ostavriti, da mu dijete pohađa školu na materinjem jeziku, da vidimo bošnjačku snošljivost i demokraciju na djelu.
Dabogda ti zivio kao Bosnjak u "demokratskom" Stolcu.

bar mu djeca uče školu na materinjem jeziku, to u multikulturalnoj zenici izgleda ide u sferu želja...
To se u skolama na hrvatskom jeziku uci maternji? Popricaj malo sa starijim ljudim dole pa vidi kako te matere pricaju.

A ko hoce da uci hrvatski u Zenici vjerujem da ce mu ovi omoguciti: http://www.ksczenica.com/
kv99

#218 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by kv99 »

osa wrote:[quote="kv99

Ja ne zagovaram da Zenica bude u zasebnom entitetu , ti zagovaras da Livno bude u zasebnom entitetu, u tome je razlika. Ja nikog ne treba da tjeram da zive u istom "toru" ljudi vec zive zajedno u Bugojnu, Travniku, Tuzli, Jajcu, ti si taj koji bi dijelio , klao i protjeravao jer je to jedini nacin da se ostavari ono za sto se zalazes ali ne smijes da otvoreno kazes.

hajde malo čitaj da se ne ponavljam, napisah već neka ljudi odluče, nije valjda da nemaš povjerenja u narod, meni se čini najbolje na općinskom nivou. veliš ti ne zagovaraš da zenica bude u zasebnom entiteu , ti zagovaraš da bih bude jedan entitet, gdje bi najbrojniji krojili kapu drugima, oprosti ali nema razlike između tebe i onih koji zagovaraju entitete, ima razlike između vaših ciljeva, ali u principu to je isto. nego u stolcu, koji slovi kao jedno rasističko mjesto, postoje škole i na hrvatskom i bošnjačkom, da napomenem državne, dakle javne, ima li toga u toliko spominjanoj zenici, može li recimo roditelj srbin ili hrvat zahtjevati i to pravo ostavriti, da mu dijete pohađa školu na materinjem jeziku, da vidimo bošnjačku snošljivost i demokraciju na djelu.[/quote]

Ti zagovaras da je zajednicki zivot nije moguc tako da nema veze ako bi i Stolac bio u tzv HB a Bugojno u Bosnjakistanu, po tebi manjine nemaju mjesta u tim sredinama. Pa te pitam ,opet konkretno , ako se zalazes za opstinski nivo da li to znaci da : Gornji Vakuf, Novi Travnik, Busovaca, Jajce, Vares idu u Bosnjacki entitet a Drvar i Grahovo u srpski ? Po tebi bi onda ti BiH Hrvati , a ima ih na desetine hiljada koji zive na tim prostorima , trebali da se pokupe jer po tebi nema zajednickog zivota . Zato ti kazem lako je iz Siska zagovarati podjelu , bujrum u Bugojno ili u Drvar pa onda zagovaraj da se manjina MORA spakovati jer zajednicki zivot nije moguc.
kv99

#219 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by kv99 »

MAD wrote:U Travniku i nema skoro Hrvata, a bilo ih je malo vise nego Bosnjaka, isto tako u Bugojnu, nije li to taj model.
U Travniku je sada oko 8 000 BiH Hrvata , u Bugojnu oko 6 000 tako da to sto govoris nije istina. Model koji osa a vidim i ti zagovarate bi znacio da oni trebaju da se ili isele ili da natjeraju Bosnjake da se isele jer po njemu zajednicki zivot nije moguc . Pa pitam : ko treba da kopira Hrtvatski model " demokratije " zvani traktorijada ?[/quote]

Ne treba niko da se iseli, ali ti hocu reci da vecina vlada i kroji zakone, i tako je u svakome mjestu, boli koga briga za prava oni u manjini. I tako rade i Bosnjaci, nemoj mi samo reci da je kod vas nesto bolje.[/quote]

Po osi trebaju da se isele i to njemu reci . On tvrdi da multietnicki suzivot nije moguc.
BHCluster

#220 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by BHCluster »

Ne pada mi na pamet wrote:
osa wrote:

bar mu djeca uče školu na materinjem jeziku, to u multikulturalnoj zenici izgleda ide u sferu želja...
To se u skolama na hrvatskom jeziku uci maternji? Popricaj malo sa starijim ljudim dole pa vidi kako te matere pricaju.

A ko hoce da uci hrvatski u Zenici vjerujem da ce mu ovi omoguciti: http://www.ksczenica.com/
To osa vrlo dobro zna ali nespominje jer mu neodgovaru za njegove svko dnevne politicke potrebe...
dallton

#221 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by dallton »

a ne bi bilo lose da se vratimo temi "clinton o embargu"
hercegovac_pravi

#222 Re: Clinton o embargu: "Evropa se bojala BiH"

Post by hercegovac_pravi »

MAD wrote:
Ne treba niko da se iseli, ali ti hocu reci da vecina vlada i kroji zakone, i tako je u svakome mjestu, boli koga briga za prava oni u manjini. I tako rade i Bosnjaci, nemoj mi samo reci da je kod vas nesto bolje.
Da slazem se sa ovim boldiranim...nije mi jasno u cemu je problem???? Ili bi ti da sa 10% stanovnistva cinis dominantnu vecinu u drzavi? ne ide jelde....Zato se i "koprcate" toliko za treci entitet jer zelite napraviti vjestacku vecinu na jednom dijelu BiH. Upravo zbog toga necete dobiti treci entitet. Imate jedan kanoton sa Hrvatskom vecinom i realno to vam i pripada jer je to jedini teritorij na kome su Hrvati vecina. Cuvajte taj kanton ko oci u glavi. Ostalo ste pokusali 93-ce, nije islo.....sta vas navodi na pomisao da ce Stolac, Mostar, Jablanica, Konjic, Gornji Vakuf, Bugojno, Jajce, Travnik, Busovaca...itd...dobrovoljno pristati da stupe u tzv HZHB ???? Kako vise ne mozete shvatiti da svaki put kad pokusate otudjiti dio BiH od njenih stanovnika broj Hrvata u BiH se drasticno smanji??? Kako vise ne mozete uvidjeti da pored zapdanih Hercegovaca u BiH zivi jos Hrvata? Sta ces sa njima? Ostaviti ih u "manjini"??? Pogledaj brojeve pa zakljuci da u zapadnoj Hercegovini zivi manje od 50% od cijelokupnog broja Hrvata u BiH.
Zaista mi nije jasno kako Hrvatski politicari misle da profitiraju zagovaranjem etnickih podijela BiH. Ili oni misle da im je dovoljno 10% teritorije (zapadna Hercegovina) na kojoj ce biti apsolutni gospodari a ostale Hrvate u BiH "ko 'hebe"????
Hrvatski politicari da imaju imalo pameti i da misle dobro svome narodu, bili bi najzesci zagovornici i borci za gradjansku drzavu. Sve ostalo vodi na svodjenje BiH-Hrvata na statisticku gresku. Ko ne vjeruje neka analizira "ucinkovitost" HDZ politike od nijhovog osnivanja pa do danas.
Post Reply