osa wrote:[quote="kv99
Pa reci jednom KONKRETNO tu volju naroda : da li se gleda volja naroda na nivou ulice ili entiteta, da li se dijeli Mostar i Vitez ili se gleda vecina u gradu /opstini ?
Ja ne zagovaram da Zenica bude u zasebnom entitetu , ti zagovaras da Livno bude u zasebnom entitetu, u tome je razlika. Ja nikog ne treba da tjeram da zive u istom "toru" ljudi vec zive zajedno u Bugojnu, Travniku, Tuzli, Jajcu, ti si taj koji bi dijelio , klao i protjeravao jer je to jedini nacin da se ostavari ono za sto se zalazes ali ne smijes da otvoreno kazes.
hajde malo čitaj da se ne ponavljam, napisah već neka ljudi odluče, nije valjda da nemaš povjerenja u narod, meni se čini najbolje na općinskom nivou. veliš ti ne zagovaraš da zenica bude u zasebnom entiteu , ti zagovaraš da bih bude jedan entitet, gdje bi najbrojniji krojili kapu drugima, oprosti ali nema razlike između tebe i onih koji zagovaraju entitete, ima razlike između vaših ciljeva, ali u principu to je isto. nego u stolcu, koji slovi kao jedno rasističko mjesto, postoje škole i na hrvatskom i bošnjačkom, da napomenem državne, dakle javne, ima li toga u toliko spominjanoj zenici, može li recimo roditelj srbin ili hrvat zahtjevati i to pravo ostavriti, da mu dijete pohađa školu na materinjem jeziku, da vidimo bošnjačku snošljivost i demokraciju na djelu.[/quote]
Ti zagovaras da je zajednicki zivot nije moguc tako da nema veze ako bi i Stolac bio u tzv HB a Bugojno u Bosnjakistanu, po tebi manjine nemaju mjesta u tim sredinama. Pa te pitam ,opet konkretno , ako se zalazes za opstinski nivo da li to znaci da : Gornji Vakuf, Novi Travnik, Busovaca, Jajce, Vares idu u Bosnjacki entitet a Drvar i Grahovo u srpski ? Po tebi bi onda ti BiH Hrvati , a ima ih na desetine hiljada koji zive na tim prostorima , trebali da se pokupe jer po tebi nema zajednickog zivota . Zato ti kazem lako je iz Siska zagovarati podjelu , bujrum u Bugojno ili u Drvar pa onda zagovaraj da se manjina MORA spakovati jer zajednicki zivot nije moguc.