Koliko bi se kod nas moglo dobiti za takva auta relano. Vidio sam jednog camaro kasne 70te za 22k eura o dobrom stanju, ne izgleda frisko restauriran.
Evo ovako nesto koliko bi vrijedilo. Koji bi vise vrijedio, kabriolet ili standardni krov.

Hvala
Moderators: _BataZiv_0809, anex

bitanga_sa_otesa wrote:naravno da postoji interesovanje,svi bi ih vozali za 500 maraka ,jos ugradili plin da se dzabe voze,a oni sto ih posjeduju prodali bi ih za 100.000 maraka jer je to olTajmer ......

More i 'vakobitanga_sa_otesa wrote:kad se vec upisujemo evo i ja cu ovoga

Maestre u kafani se poslovi sklapaju. Za kafanu nikad nije punobitanga_sa_otesa wrote:al zato nije puno srokat u kafani 100-150 maraka za noc...onda ne govore auuuuu brateeeeeeeeeee

esso_sa wrote:More i 'vakobitanga_sa_otesa wrote:kad se vec upisujemo evo i ja cu ovoga![]()
Moji ljudibitanga_sa_otesa wrote:kad se vec upisujemo evo i ja cu ovoga

tempuser wrote:Po nekoj definiciji muscle car je mali (za americke uslove) i relativno jeftin auto velike snage, a Manta i Capri su zamisljeni od strane maticnih kuca u Americi kao baby muscle cars za mladje kupce u Europi. Zbog razlicith poimanja sta je malo, jeftino i jako te potrosnje, pravi konkurenti americkih muscle cars u Europi su europski Grand Tourismo modeli dok su Manta i Capri ipak dobre 2 klase ispod. Zbog toga je europsko trziste naklonjeno europskim modelima zbog cega za njima ima potraznje i zbog cega drze cijenu, a koliko znam u Svedskoj je izrazen kult muscle cars i americkih auta generalno.
Mozda se neki nece sloziti ili cu ih razocarati u planovima, ali od uvoza i restauriranja oldtimera za domace trziste kao nekog biznisa, pa cak i po narudzbi, nema nista...

Leo_alfa wrote:tempuser wrote:Po nekoj definiciji muscle car je mali (za americke uslove) i relativno jeftin auto velike snage, a Manta i Capri su zamisljeni od strane maticnih kuca u Americi kao baby muscle cars za mladje kupce u Europi. Zbog razlicith poimanja sta je malo, jeftino i jako te potrosnje, pravi konkurenti americkih muscle cars u Europi su europski Grand Tourismo modeli dok su Manta i Capri ipak dobre 2 klase ispod. Zbog toga je europsko trziste naklonjeno europskim modelima zbog cega za njima ima potraznje i zbog cega drze cijenu, a koliko znam u Svedskoj je izrazen kult muscle cars i americkih auta generalno.
Mozda se neki nece sloziti ili cu ih razocarati u planovima, ali od uvoza i restauriranja oldtimera za domace trziste kao nekog biznisa, pa cak i po narudzbi, nema nista...![]()
Sto se tice konkurencije mislim da ovi evropski ne mogu nikako parirati amerima, ja ih samo navodim kao primjere radi lijepe linije. Svakako se slazem s napisanim
.
A kad si vec spomenuo Ford Capri, zasto ne i slicicu staviti.
Ford Capri Mk 1
Ma ovaj je ko bombona, Mark 2 i 3 nisu mi bas kao kecOmmadawn wrote:![]()
A đe ti je mk2?
Kako god izgleda da ti sad tema ide u ovom pravcu, generalno muscle cars bez obzira na BiH trziste... Svakako nije losa, nisam primjetio da vec ima ovakva.Tuzla111 wrote:Iskren da budem i oceekivao sam odgovore da kod nas nema para i tako. I meni je to prva pomisao uvijek al isto tako svi znamo da ima u Bosni i onih koji mogu sebi ovako nesto priustiti. Mislim da je cijena od 30-40k KM realna bila za ovakva auta.
Skork neki prijatelji iz svedske uzimali stan u starom gradu. Malo veci stan pa je bio i poskup. Dok su oni papire provjeravali dosao neki lokalni i ponudio vise para da se odma sve zavrsi. Znaci ima i kod nas para samo na zalost takvi su rijetki.
Nisam izabrao moja najdraza auta. Vec su ova koja sam prva nasao. A i meni je drag ovaj charger a i jeftiniji je ustvari od mustanga i camaro.