Clanak u NYT: "Bosnia Unraveling"

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Šeha

#1 Clanak u NYT: "Bosnia Unraveling"

Post by Šeha »

Editorial u NYT, zalaze se za reaktiviranje USA u Bosni. Nista novo ali interesantno.

Bosnia Unraveling
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2 Re: Clanak u NYT: "Bosnia Unraveling"

Post by corolla02 »

Da upravo sam vidio ovaj tvoj post i sto si prilozio.
Dobro je da jedan ovako znacajan list izvjestava o Bosni, ustvari oni dosta cesto prate situaciju dole. Nedavno su bas vodili isto tako polemiku oko unutrasnjih politickih problema dole i konstantirali da svi postojeci politici problemi federacija/srpska ce nestati kad Bosna ode pod kisobran EU. Taj clanak je bio potpisan od nekog novinara, a ovaj clanak je potpisan od samog urednistva NYT sto je defaktno mnogo znacajnije, odnosno neko ko prati vanjsku politiku na dubljoj razini, i nije slucajno sto se pojavio tik uz Dan Nezavisnosti..
Po meni, Ameri ce najvjerovatnije raditi na tom da sto prije idemo u EU, da se sacuva multi-eticnost, integritet, suverenitet te mir unutar BiH.
Inace, ja sam sam glasao za Obammu jer sam kontao da je on covjek koji moze pomoci vise Bosni odavde nego ijedan drugi politicar odozdo.
Sretan Dan Nezavisnosti!
:bih:
Post Reply