Stari mi je 1936. godiste je dijabeticar na inzulinu, ostecen vid, bio je 90% invalid II kategorije, kada je ponovno pregledan odredjeno mu je 60% invalidnosti bez kategorija. Dobio je onu lovu i ono sto mu je kasnilo (oni koji znaju o cemu pricam razumiju
Civilna invalidnost
Moderator: anex
-
ibn.hajd
#1 Civilna invalidnost
Ovako,
Stari mi je 1936. godiste je dijabeticar na inzulinu, ostecen vid, bio je 90% invalid II kategorije, kada je ponovno pregledan odredjeno mu je 60% invalidnosti bez kategorija. Dobio je onu lovu i ono sto mu je kasnilo (oni koji znaju o cemu pricam razumiju
) Pitanje glasi: U zadnjih dvije godine mu se vid pogorsao i operisao je prostatu (izvadjena) Ako bi sada izasao na komisiju da li bi dobio 70% invalidnosti?? Nema nikakvih olaksica za ljude sa 60% invalidnosti, a za one sa 70% ima! Takodjer me zanima sa koliko invalidnosti je covjek oslobodjen poreza na uvoz auta?
-
ReyHan
#2 Re: Civilna invalidnost
sto se tice ponovne ocjene, to ti niko sa sigurnoscu ne moze reci, jer sve zavisi u kojoj mjeri je doslo do pogorsanja.
mozete ponovo otici na institut na ocjenu invalidnosti, i predociti doktorima nove nalaze koji bi trebali potvrdii to o cemu govoris. a novcanu naknadu nakon izmjena zakona u martu 2009. godine mogu koristiti samo invalidi I i II kategorije.
a sto se tice olaksica pri uvozu auta, to pravo imaju takoder invalidi I i II kategorije.
mozete ponovo otici na institut na ocjenu invalidnosti, i predociti doktorima nove nalaze koji bi trebali potvrdii to o cemu govoris. a novcanu naknadu nakon izmjena zakona u martu 2009. godine mogu koristiti samo invalidi I i II kategorije.
a sto se tice olaksica pri uvozu auta, to pravo imaju takoder invalidi I i II kategorije.
-
ibn.hajd
#3 Re: Civilna invalidnost
Sta znaci I i II kategorija?
-
ReyHan
#4 Re: Civilna invalidnost
I kategorija- 100%
II kategorija- 90%
II kategorija- 90%
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.