Civic Si vs. GTI Mk V

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

malizeleni

#26 Re: Civic Si vs. GTI Mk V

Post by malizeleni »

whow wrote:Image

Evo mog prijedloga . Sentra SE-R , 200 KS , performanse slicne ili iste kao kod GTI ili Si , vise prostora nego u hondi ili Golfu a jeftinija za par hiljada. Jeste da sam malo subjektivan obzirom da je zena kupila ovakvu Sentru i prezadovoljna.
Oto se ne prodaje u evropi valjda.
whow

#27 Re: Civic Si vs. GTI Mk V

Post by whow »

malizeleni wrote:

Evo mog prijedloga . Sentra SE-R , 200 KS , performanse slicne ili iste kao kod GTI ili Si , vise prostora nego u hondi ili Golfu a jeftinija za par hiljada. Jeste da sam malo subjektivan obzirom da je zena kupila ovakvu Sentru i prezadovoljna.
Pa Seha je US citizen anyway :D
kaubojstina

#28 Re: Civic Si vs. GTI Mk V

Post by kaubojstina »

whow wrote:
malizeleni wrote:

Pa Seha je US citizen anyway :D
Auto je zvjerka. I ako volim GTI vise jer ima vise "substance"...SE-R ima drzanje znatno znaaatno bolje...Bas prije nekih sedam dana sam im'o priliku da je posudim od jednog suradnika...drzi krvinu bolje od GTI i Si...a da ne pricam o ubrzanju.
Mjenjac joj je u malo nezgodnom polozaju...ali to je sitnica u poredjenju sa ostalim prednostima.
Image

Neka slobodno uzme Sentru. Zaboravi "debelog" Golfa i Si kosilicu. Svaka cast Datsunu na ovom vozilu.

Moj glase ide za Sentru. :)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#29 Re: Civic Si vs. GTI Mk V

Post by Bobi »

tataratira wrote:u ameriki H u naske VW
Tako nekako :thumbup: .
dimu

#30 Re: Civic Si vs. GTI Mk V

Post by dimu »

TheOne wrote:Moja preporuka bi bila Honda Civic Type R i to hatchback s dvoja vrata :)

potpis... ova honda mi je beze skroz iako je kao coupe... obicni civic ali type r je zvijer, i to vec mozes u neku ruku poredit sa golfom
Bullet Tooth Tony

#31 Re: Civic Si vs. GTI Mk V

Post by Bullet Tooth Tony »

i naravno,na kraju ipak se odlucite za jednog scirocca

Image

Image
VR6

#32 Re: Civic Si vs. GTI Mk V

Post by VR6 »

Sciroccu se kazu ne moze ESP iskljuciti, ak je to tacno, ja ga takvog ne bi pozelio pored GTI-a... :)
bosanac02

#33 Re: Civic Si vs. GTI Mk V

Post by bosanac02 »

GTI je po meni mnogo bolje nego civic, pogotovo ako je za mladjeg muskarca.... ovdje u americi civic je bio popularan prije neki 6 ili 7 god, sad mozes vidjeti sve vise i vise VW na cestama...
subie071

#34 Re: Civic Si vs. GTI Mk V

Post by subie071 »

A,sta mislite o Subaru, Impreza WRX. Ovdje U Americi nije puno skuplji od prethodno navedenih, a cini mi se da ima malo bolje karakteristike.
Post Reply