Citroen Xsara

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
osrbih_do_groba

#1 Citroen Xsara

Post by osrbih_do_groba »

Najmjeravam kupiti novi automobil Citroan Xsara Picasso 1.6 HDI. U toku je akcija u Sarajevu, dobijem ga za 25.400 KM. Da cujem sugestije
mayab

#2 Re: Citroen Xsara

Post by mayab »

Ne ulazeci u kvalitet istoga, a iskustava nemam, mislim da je izuzetno povoljna kupovina -jel to novi HDI motor?
Jesi siguran da je HDI, a da nije neki benzinac????
Grga07

#3 Re: Citroen Xsara

Post by Grga07 »

ja cisto sumnajm da ces se pokajat, jos ako je to ona nova verzija s mocnim farovima kupuj heheh... dobar je to motor i auto je pravo dobro,barem su dosad bili :D a isad su ;)
pozz i sretno s kupovinom
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: Citroen Xsara

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Najbolje auto je koje?

- Sluzbeno :D

Iza sluzbenog najbolje je novo vlastito auto.

Nemoj se obazirati na ove koji ce ti govoriti da ces puno izgubiti na novom autu te da trebas kao pravi Bosanac i Hercegovac razmisljati samo u pravcu kupovine svetog trojstva iz Njemacke. (VW, BMW, Mercedes)

Xsara Picasso je dobar izbog uzimajci u obzir ulozeno dobiveno. To vozilo je donedavno bilo 42.000km... :thumbup:

Neka je sa srecom.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 14/03/2010 08:56, edited 1 time in total.
LeKo

#5 Re: Citroen Xsara

Post by LeKo »

Za te pare (a i veće) bolje auto sigurno nećeš naći. Pa jbt. toliko košta osrednje opremljen 207, Clio, Fabia ili Polo.
sorge_sa

#6 Re: Citroen Xsara

Post by sorge_sa »

informacija za potencijalne kupce novih vozila

Renault ima akciju rjesavanja zaliha 2009
Novi Megane Berlina 1.6 16V 110KS Dynamique paket opreme(ESP u paketu) 25.000 uz Renault finansiranje,preko Unicredit leasinga ili 26.200 na drugi nacin, isti Megane sa 1.5dCI 105KS odlicnim dizel motorom 28.500KM

Suzuki SX4 1.5 100KS GLX paket 21.800 u AC Boras u Mostaru
isti taj Suzuki facelift model za 2010 1.6 120 KS GS paket (ESP u paketu) 23.200

Sto se tice Xsare Picasso auto je odlicno,pogotovo taj dizel, ali to je model redizajnirani 2004, a proizvodi se meni se cini od 2001 ili tako nesto, kome to ne smeta, ne moze biti sretniji, jer je odnos ulozenog dobivenog vjerovatno jedan od najjacih u ovom trenutku.
osrbih_do_groba

#7 Re: Citroen Xsara

sorge_sa wrote:informacija za potencijalne kupce novih vozila

Renault ima akciju rjesavanja zaliha 2009
Novi Megane Berlina 1.6 16V 110KS Dynamique paket opreme(ESP u paketu) 25.000 uz Renault finansiranje,preko Unicredit leasinga ili 26.200 na drugi nacin, isti Megane sa 1.5dCI 105KS odlicnim dizel motorom 28.500KM

Suzuki SX4 1.5 100KS GLX paket 21.800 u AC Boras u Mostaru
isti taj Suzuki facelift model za 2010 1.6 120 KS GS paket (ESP u paketu) 23.200

Sto se tice Xsare Picasso auto je odlicno,pogotovo taj dizel, ali to je model redizajnirani 2004, a proizvodi se meni se cini od 2001 ili tako nesto, kome to ne smeta, ne moze biti sretniji, jer je odnos ulozenog dobivenog vjerovatno jedan od najjacih u ovom trenutku.
i ova Xsara je na akciji do kraja mjeseca. ima i benzinska varijanta oko 2000 KM jeftinija. Ima solidan paket opreme a u ovo cijenu od 25.400 je dodatno uracunata i metalik boja. ozbiljno razmisljam, ali nemam bas nikakvih iskustava sa citroenom. svaki savjet je dobrodosao
sorge_sa

#8 Re: Citroen Xsara

Post by sorge_sa »

Taj 1.6 HDI 66KW/92KS dizel motor se ugradjuje u 307-ice kojih imas bruku,i u C4, ne ocekuj da ce taj motor letiti na Xsari Picasso posto je ona prilicno veca i teza od oba auta, ali u svakom slucaju je bolji izbor od benzinca, ipak kad krenes do Mostara, neces guslati iza nekog Golfa 2,da je onaj 1.6HDI 80KW/110KS bilo bi idealno,ali ako si porodican covjek urahatiti ces se velicinom, zena, dvoje djece, sve stvari komforno potrpat,pouzdano, sigurno i udubno auto, ako ti ne znaci sto je model star 10 godina, dakle dizajnom vec prilicno zastario, navali, sto neko rece to je auto bilo 40 i kusur, vjerovatno izlazi novi model, u stvari pitanje je da li izlazi, posto Citroen u tom segmentu vec ima C4 Picasso, tako da je to garant ostalo sa nekih zadnjih zaliha, pa se na trzistima poput BIH rjesavaju. U svakom slucaju ponuda je vise nego ok, moze se reci Best Buy trenutno.
osrbih_do_groba

#9 Re: Citroen Xsara

sorge_sa wrote:Taj 1.6 HDI 66KW/92KS dizel motor se ugradjuje u 307-ice kojih imas bruku,i u C4, ne ocekuj da ce taj motor letiti na Xsari Picasso posto je ona prilicno veca i teza od oba auta, ali u svakom slucaju je bolji izbor od benzinca, ipak kad krenes do Mostara, neces guslati iza nekog Golfa 2,da je onaj 1.6HDI 80KW/110KS bilo bi idealno,ali ako si porodican covjek urahatiti ces se velicinom, zena, dvoje djece, sve stvari komforno potrpat,pouzdano, sigurno i udubno auto, ako ti ne znaci sto je model star 10 godina, dakle dizajnom vec prilicno zastario, navali, sto neko rece to je auto bilo 40 i kusur, vjerovatno izlazi novi model, u stvari pitanje je da li izlazi, posto Citroen u tom segmentu vec ima C4 Picasso, tako da je to garant ostalo sa nekih zadnjih zaliha, pa se na trzistima poput BIH rjesavaju. U svakom slucaju ponuda je vise nego ok, moze se reci Best Buy trenutno.

Porodican sam covjek i treba mi prostor u vozilu. Brzina i dizajn su mi u drugom planu, proslo je vrijeme kada sam bio najbrzi u prometu. Bez akcije cijena istog je oko 43000 KM tako da mi ovo izgleda primamljivo.
Do sada sam bio poklonik forda, o citro ne znam mnogo. sa fordom sam imao problema oko elektronike, pa me zanimaju iskustva kod citroena.
citroen

#10 Re: Citroen Xsara

Post by citroen »

osrbih_do_groba wrote:
sorge_sa wrote:Taj 1.6 HDI 66KW/92KS dizel motor se ugradjuje u 307-ice kojih imas bruku,i u C4, ne ocekuj da ce taj motor letiti na Xsari Picasso posto je ona prilicno veca i teza od oba auta, ali u svakom slucaju je bolji izbor od benzinca, ipak kad krenes do Mostara, neces guslati iza nekog Golfa 2,da je onaj 1.6HDI 80KW/110KS bilo bi idealno,ali ako si porodican covjek urahatiti ces se velicinom, zena, dvoje djece, sve stvari komforno potrpat,pouzdano, sigurno i udubno auto, ako ti ne znaci sto je model star 10 godina, dakle dizajnom vec prilicno zastario, navali, sto neko rece to je auto bilo 40 i kusur, vjerovatno izlazi novi model, u stvari pitanje je da li izlazi, posto Citroen u tom segmentu vec ima C4 Picasso, tako da je to garant ostalo sa nekih zadnjih zaliha, pa se na trzistima poput BIH rjesavaju. U svakom slucaju ponuda je vise nego ok, moze se reci Best Buy trenutno.

Porodican sam covjek i treba mi prostor u vozilu. Brzina i dizajn su mi u drugom planu, proslo je vrijeme kada sam bio najbrzi u prometu. Bez akcije cijena istog je oko 43000 KM tako da mi ovo izgleda primamljivo.
Do sada sam bio poklonik forda, o citro ne znam mnogo. sa fordom sam imao problema oko elektronike, pa me zanimaju iskustva kod citroena.

Ako je ovaj model citroena imao neke mane,sigurno su uklonjene do sad posto je na trzistu vec 11 godina.Sto se motora tice,66kw je sasvim solidna snaga,nije troskali,imam isti takav motor u Citroenu C4 i prezadovoljan sam sto se toga tice,jeftin za odrzavanje,mislim da i taj picasso dolazi bez FAP filtera,samo katalizator..Za te pare ne mozes naci slican model nekog drugog proizvodjaca,pogotovo saa diesel motorom,jedino je malo dizajn popustio nakon ovih 11 godina,ali ako ti ne smeta to ostalo je sve ok :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mayab

#11 Re: Citroen Xsara

Post by mayab »

Sada vidim na Citroen strani, stvarno je to taj model, sta reci, za te pare dobiti nov van kompaktne klase sa modernim dizelasem, i tom opremom, ja ne bih previse razmisljao ako me takva vrsta auta zanima
osrbih_do_groba

#12 Re: Citroen Xsara

za citroen: bez fap filtera je to znam sigurno. velis da je pouzdan i da nije skup za odrzavanje?
za mayab: isao jucer do salona. to je taj motor sigurno, kazem ti ima jeftinija varijanta sa benzin motorom.
inace, sto se tice opreme, kao dolazi sa nekim paketom za ljepsi izgled i sa navodno nesto redizajnirim prednjim dijelom. nisam sigurn na sta se tacno odnosi izmjena dizajna ali mi tako rece tip iz salona.
Post Reply