Konstantno sipam na jednoj pumpi, i nikad se to nije desavlo, vec bas kada se promijenila pumpa za gorivo.citroen xm wrote:Možda si usuo negdje loše gorivo u kome ima vode i sličnog pa ti se to dešava. Potroši to gorivo pa vidi kako će se ponašati sa nekim drugim.
Citroen Xsara Picasso
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
celeron
#76 Re: Citroen Xsara Picasso
-
LeKo
#77 Re: Citroen Xsara Picasso
Provjeri leptir na usisu.celeron wrote:POzdrav raja. Evo mene s prvim vecim problemom. Neki dan mi je otisla pumpa za gorivo, nisam mogao nikako upalit auto. Odem kupim novu koja je kostala 80km. Medjutim kada su je postavili, pojavio se novi problem.
Dan dva nakon postavljanja, desava mi se da ugasim auto on i dalje radi. Dakle okrenem kljuc jednom on i dalje radi neke 2-3sec.
-
celeron
#78 Re: Citroen Xsara Picasso
Hmm mozes li malo pojasnit, stvarno malo sta znam oko auta.LeKo wrote:Provjeri leptir na usisu.celeron wrote:POzdrav raja. Evo mene s prvim vecim problemom. Neki dan mi je otisla pumpa za gorivo, nisam mogao nikako upalit auto. Odem kupim novu koja je kostala 80km. Medjutim kada su je postavili, pojavio se novi problem.
Dan dva nakon postavljanja, desava mi se da ugasim auto on i dalje radi. Dakle okrenem kljuc jednom on i dalje radi neke 2-3sec.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#79 Re: Citroen Xsara Picasso
Nađi dobrog majstora i ne sekiraj se. Mislim da je samo oštećeno/spalo neko crijevo.
-
celeron
#80 Re: Citroen Xsara Picasso
Rijesio sam ovo s gasenjem, nesto je propuhao i sad je sve OK. Medjutim odkad je ubacena ova pumpa vise to nije isto auto. Ima sad neku anomaliju da kad upalim, motor se "treska" dok ne dadnem malo gasa pa pocne normalno radit. To treskanje se zna pojavit ponovo prilikom kretanja bilo naprijed ili nazad. Mehanicar kaze da je to zbog pumpe koja nema dovoljno snage iako po deklaraciji stoji da ima. Bas me nervira.
Drubi belaj je sto je non stop sad ukljucena lampica AIRBAG. Pomjerao sam sjediste ali nista ne pomaze. Iskljuci ce, i cim okrenem volan opet se upali. Da nije na volanu, jer diganostika nista ne izbacuje, cudno.
Treci belaj je sto gori zadnja desna lampica, i dijagnostika kaze kao da je nesto do kljuca. Ne kontam kako mehanicar ne zna rjesenje problema.
Takođe imaju nekakva odstupanja, ako se ne varam "EGR"....bruka belaja odjednom aaaaaa
Drubi belaj je sto je non stop sad ukljucena lampica AIRBAG. Pomjerao sam sjediste ali nista ne pomaze. Iskljuci ce, i cim okrenem volan opet se upali. Da nije na volanu, jer diganostika nista ne izbacuje, cudno.
Treci belaj je sto gori zadnja desna lampica, i dijagnostika kaze kao da je nesto do kljuca. Ne kontam kako mehanicar ne zna rjesenje problema.
Takođe imaju nekakva odstupanja, ako se ne varam "EGR"....bruka belaja odjednom aaaaaa
-
citroen xm
#81 Re: Citroen Xsara Picasso
Otiđi dobrom majstoru jer ti očigledno ne znaju svoj posao.
-
celeron
#82 Re: Citroen Xsara Picasso
Ovaj problem sto sam imao s pumpom, je ustvario bio problem sa Regulatorom tala goriva. Kupio novi i sada je sve OK. Jedino sto bi volio je da promijenim kompletnu pumpu zajedno sa kucistem, plovkom i sta vec dodje uz to....ima li iko predstavu kolika je cijena. U ovlastenom je 600km, a isto toliko je kostao i regulator. Međutim njega sam uzeo u prodavnici autodijelova originalni Bosh i kostao je 360km.
Kada dadnem zmigavac, u isto vrijeme trepce i lampica od zadnjih maglenki. Jel to posao za elektricara?
Kada dadnem zmigavac, u isto vrijeme trepce i lampica od zadnjih maglenki. Jel to posao za elektricara?
-
nedzadrk
#83 Re: Citroen Xsara Picasso
Jeste mogla bi biti masaceleron wrote:Ovaj problem sto sam imao s pumpom, je ustvario bio problem sa Regulatorom tala goriva. Kupio novi i sada je sve OK. Jedino sto bi volio je da promijenim kompletnu pumpu zajedno sa kucistem, plovkom i sta vec dodje uz to....ima li iko predstavu kolika je cijena. U ovlastenom je 600km, a isto toliko je kostao i regulator. Međutim njega sam uzeo u prodavnici autodijelova originalni Bosh i kostao je 360km.
-
celeron
#84 Re: Citroen Xsara Picasso
Pozdrav ljudi jos jednom.
Imam problem s vratima prednjim. Oboja pucketaju prilikom otvaranja, imal kakvo rjesenje? Drugi problem je sto mislim da su malo "spala". Naime kada zakljucam auto steka radi normalno, međutim kada nije zakljucano dosta teze otvaram i steka zapinje za limariju prilikom otvaranja. MOgu l ito sam nekako riješit ili...?
Imam problem s vratima prednjim. Oboja pucketaju prilikom otvaranja, imal kakvo rjesenje? Drugi problem je sto mislim da su malo "spala". Naime kada zakljucam auto steka radi normalno, međutim kada nije zakljucano dosta teze otvaram i steka zapinje za limariju prilikom otvaranja. MOgu l ito sam nekako riješit ili...?
- Optimist
#85 Re: Citroen Xsara Picasso
Kao prvo pogledaj da ti se sarafi na onom mehanizmu nisu odvrnuli. Zna se desiti da oni popuste pa vrata škljocaju. Ako nije do sarafa onda se moze promijeniti taj mehanizam, nije pretjerano skup. Mislim da dodje oko 80 KM.celeron wrote:Pozdrav ljudi jos jednom.
-
celeron
#86 Re: Citroen Xsara Picasso
Kada ukljucim grijanje ili klimu svejedno, ne puše nikako. Imali kakvih naznaka šta je u pitanju....
- amar1994
#87 Re: Citroen Xsara Picasso
svasta moze biti , od ventilatora kabine pa nadalje , nadji dobrog elektricaraceleron wrote:Kada ukljucim grijanje ili klimu svejedno, ne puše nikako. Imali kakvih naznaka šta je u pitanju....
-
celeron
#88 Re: Citroen Xsara Picasso
Koliko okvirno koštaju ovakvi kvarovi...amar1994 wrote:svasta moze biti , od ventilatora kabine pa nadalje , nadji dobrog elektricaraceleron wrote:Kada ukljucim grijanje ili klimu svejedno, ne puše nikako. Imali kakvih naznaka šta je u pitanju....
- amar1994
#89 Re: Citroen Xsara Picasso
ne znam stvarno , recimo ako je tesko doci do ventilatora , racunaj samo ruke da ce te doci oko 200KMceleron wrote:Koliko okvirno koštaju ovakvi kvarovi...amar1994 wrote:svasta moze biti , od ventilatora kabine pa nadalje , nadji dobrog elektricaraceleron wrote:Kada ukljucim grijanje ili klimu svejedno, ne puše nikako. Imali kakvih naznaka šta je u pitanju....
Nadam se da nije komplikovano na picassu
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#90 Re: Citroen Xsara Picasso
Može biti da ti je riknuo ventilator, da ti je nešto na kompu riknulo ili ga je komp jednostavno isključio.celeron wrote:Koliko okvirno koštaju ovakvi kvarovi...amar1994 wrote:svasta moze biti , od ventilatora kabine pa nadalje , nadji dobrog elektricaraceleron wrote:Kada ukljucim grijanje ili klimu svejedno, ne puše nikako. Imali kakvih naznaka šta je u pitanju....
Ako je riknuo ventilator to je bezbolno rješenje mada košta. Ako je riknulo šta na kompu nabavi puno maramica, trebat će ti kad dobiješ račun.
- mayab
#91 Re: Citroen Xsara Picasso
Pregledaj i promrdaj prvo osigurače