Citroen Saxo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
cicko2
#1 Citroen Saxo
Hoću da uzmem Citroena Saxo 1998 godina 1.0 motor 33KW. Ima li neko iskustva sa ovim autom, kolko troši po gradu, kvari li se, je li skupo održavanje?
- sorcerer
#2 Re: Citroen Saxo
prosao je rat nema vise uzimanja....ako nemas para da sipas i odrzavas sta ce ti auto uopste?
-
cicko2
#3 Re: Citroen Saxo
sorcerer wrote:prosao je rat nema vise uzimanja....ako nemas para da sipas i odrzavas sta ce ti auto uopste?
da ga gledam :/
- testovi
#4 Re: Citroen Saxo
lijep auto meni se sviđa jer volim mala auta
a mislim da bi se vise usrecio ako uzmes punta
ta dva auta imaju pribliznu cijenu a i godiste a za punto sam siguran da je jeftin za odrzavanje
malo je i komotniji a mozda nađes i sa 4 vrata
a ovaj saxo jesu li svi sa 2 vrata ne vidim ni jedan sa 4
ja preporucujem da odustanes od saxo i uzmes punto
ta dva auta imaju pribliznu cijenu a i godiste a za punto sam siguran da je jeftin za odrzavanje
-
cicko2
#5 Re: Citroen Saxo
dvoje vrata to mi je i boljetestovi wrote:lijep auto meni se sviđa jer volim mala auta
- testovi
#6 Re: Citroen Saxo
pa dobro imas i punto dvoja vrata
evo npr ja sam na svom zubcasti remen spaneri vodena pumpa i svjecice sve to novo 200km
pa skontaj da li postoji jeftinije
pakne i slicni dijelovi su po 30ak km
evo npr ja sam na svom zubcasti remen spaneri vodena pumpa i svjecice sve to novo 200km
pa skontaj da li postoji jeftinije
pakne i slicni dijelovi su po 30ak km
-
citroen xm
#7 Re: Citroen Saxo
Ma ima i Saxo sa četvero vrata. Taj model je dosta stariji od Punta, ako misliš na najčešći Punto MK2.
Po meni taj motor je slab i trošiće ti isto kao i malo jači u ponudi. Ne očekuj ništa od poznate Citroenove udobnosti.
Ali opet auto jako zahvalan, okretan i za grada dužu dao. A vidim da ga mnogo vole strit rejseri.
Po meni taj motor je slab i trošiće ti isto kao i malo jači u ponudi. Ne očekuj ništa od poznate Citroenove udobnosti.
Ali opet auto jako zahvalan, okretan i za grada dužu dao. A vidim da ga mnogo vole strit rejseri.
-
Carlo8
#8 Re: Citroen Saxo
Saxo je fin mal autić.Prednosti 1.0 motora su minimalne bolje uzmi 1.1 jači je i bolje vuče.(Ti motori su neuništivi).Gledaj kad mu je servis urađen zna puštat ulje na deklu motora ( servis je oko 300 km).1.0 je po meni slab motor za njeg. Potrošnja ti je 5- 7 l ,zahvalan je za održavat i što se djelova tiče nećeš imat problema bar po mom iskustvu.Nadam se da sam bar malo pomogao.