Citroen C5

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

amar1994

#51 Re: Citroen C5

Post by amar1994 »

:lol:
konektovan wrote:
amar1994 wrote:Dobro je da nisam jedini :lol:

Ovaj jedan kupio onu kanticu t roca,kaje se sto nije golfa kupio,reko sta cu ti ja,pa kae zena me nagovorila,pa daj njoj sad nek ga voza :mrgreen:
Takvi su trendovi trenutno, suv uzima trzište cak i kompaktima, koji su u Evropi godinama na vrhu.
cak je uspio i monovloumen pobjedit koji je opet bolji tj. udobniji,dzaba osjecaj moci pobjedjuje :)
citroen xm

#52 Re: Citroen C5

Post by citroen xm »

Nije loš SUV, ali ja dajem prednost limuzinama. Mada ima nešto u tom visokom sjedenju.
nivla

#53 Re: Citroen C5

Post by nivla »

citroen xm wrote:Nije loš SUV, ali ja dajem prednost limuzinama. Mada ima nešto u tom visokom sjedenju.
samo kamion onda
citroen xm

#54 Re: Citroen C5

Post by citroen xm »

Nema potrebe, T3 je sasvim dovoljan. :D
sale07

#55 Re: Citroen C5

Post by sale07 »

Ja ne mogu da vjerujem da su izbacili c5 iz proizvodnje i ubacili ovaj veći cactus :roll:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#56 Re: Citroen C5

Post by konektovan »

sale07 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da su izbacili c5 iz proizvodnje i ubacili ovaj veći cactus :roll:
Kakav cactus, misliš C5 aircross????

Suv vozila su trenutno najpopularnija klasa, pa su i u citroenu odlucili igrati na tu kartu. Ali eto, nedavno je bila neka izjava celnih ljudi, da ce navodno biti nove trece generacije citroena C5 u limuzinskoj izvedbi..
sale07

#57 Re: Citroen C5

Post by sale07 »

konektovan wrote:
sale07 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da su izbacili c5 iz proizvodnje i ubacili ovaj veći cactus :roll:
Kakav cactus, misliš C5 aircross????

Suv vozila su trenutno najpopularnija klasa, pa su i u citroenu odlucili igrati na tu kartu. Ali eto, nedavno je bila neka izjava celnih ljudi, da ce navodno biti nove trece generacije citroena C5 u limuzinskoj izvedbi..
To sam mislio. Imas solidnu limuzinu u tom segmentu, i ti izbacis to vozilo i ubacis suv-a, a pored svega ne ponudis nista novo nego samo malo veci cactus.
Optimist

#58 Re: Citroen C5

Post by Optimist »

Koliko sam upratio i C4 se vise ne prodaje...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#59 Re: Citroen C5

Post by konektovan »

Optimist wrote:Koliko sam upratio i C4 se vise ne prodaje...
C4 cactus je tu, ne kao pravi nasljednik, ali nekskva alternativa dok se ne skontaju hoce li biti pravog nasljednika. Navodno, trebso bi i C4 dobiti trecu generaciju, cemo da vidimo....
Haris.ba

#60 Re: Citroen C5

Post by Haris.ba »

Veci profit je na suvovima. A i narod to voli.

Ima pezo i opel lumuzine. Sto ce bezveze konkurenciju u kuci kad imaju odlicna auta sada.

Meni je ona nova insignija odlicno auto.
Zvek

#61 Re: Citroen C5

Post by Zvek »

C5 Aircross i DS5 su napravljeni na platformi kompakta, tj novog 308 i starog C4. stari C5 je bio zadnji veliki automobil iz Citroena.
C4 Cactus je napravljena na platformi starog C3, a C3 Aircross SUV na platformi novog C3.
Me_again

#62 Re: Citroen C5

Post by Me_again »

Haris.ba wrote:Veci profit je na suvovima. A i narod to voli.

Ima pezo i opel lumuzine. Sto ce bezveze konkurenciju u kuci kad imaju odlicna auta sada.

Meni je ona nova insignija odlicno auto.
Realno, pored novog 508 i Insignije bilo bi prilično glupo gurati još jednu limuzinu, auto iz kategorije koja prilično izumire.
I ovako je poprilična gužva, eno Toyota odustala od Avensisa ali sada uvodi u Evropu Camri samo iz razoga da odgovori konkurenciji.
Limuzina je za dobra samo za duža putovanja, ali na njih se danas sve više i više ljudi odlučuje ići avionom koji je sve jeftiniji i jeftiniji.
beco

#63 Re: Citroen C5

Post by beco »

Ne volimo svi suvove. Po meni ako nemaš potrebe za 4x4 suv je bezveze kupovati, skuplje u startu, skuplje odrzavati, ljulja se.
Me_again

#64 Re: Citroen C5

Post by Me_again »

beco wrote:Ne volimo svi suvove. Po meni ako nemaš potrebe za 4x4 suv je bezveze kupovati, skuplje u startu, skuplje odrzavati, ljulja se.
Realno si u pravu, ali lakše je sa SUV-om. Bolja je preglednost itd...
vauvau

#65 Re: Citroen C5

Post by vauvau »

Suvovi i monovolumeni su za starije i ove što imaju problema s leđima. Kao i one što su im male ćune.
sale07

#66 Re: Citroen C5

Post by sale07 »

Me_again wrote:
beco wrote:Ne volimo svi suvove. Po meni ako nemaš potrebe za 4x4 suv je bezveze kupovati, skuplje u startu, skuplje odrzavati, ljulja se.
Realno si u pravu, ali lakše je sa SUV-om. Bolja je preglednost itd...
Najgore mi je kad neko počne ovu priču o preglednosti :lol:
Pa danas i najosnovniju modeli imaju parking senzore, a zasta to treba bolja preglednost, iz limuzine ne vidiš cestu, drugo auto ili šta već ?
Me_again

#67 Re: Citroen C5

Post by Me_again »

vauvau wrote:Suvovi i monovolumeni su za starije i ove što imaju problema s leđima. Kao i one što su im male ćune.
Da, ali svi se mi krečemo u tom pravcu, a neki su več u toj fazi.
Što se chune tiče tu je Macan ili Cayen pravi lijek :lol:
Me_again

#68 Re: Citroen C5

Post by Me_again »

sale07 wrote:
Najgore mi je kad neko počne ovu priču o preglednosti :lol:
Pa danas i najosnovniju modeli imaju parking senzore, a zasta to treba bolja preglednost, iz limuzine ne vidiš cestu, drugo auto ili šta već ?
Na primjer ne vidim ništa ispod sebe kada skrečem u BBI garažu, i takvih sličnih prilika ima koliko hočeš.
Ne razumijem čemu napor da se dokaže suprotno od onoga što jeste, preglednost je iz SUV-a bolja i tačka. Meni možda znači, tebi možda ne. Vozam i limuzinu i SUV-a i znam šta mi je lakše vozati. Možda sam ja nula od vozača.
Zvek

#69 Re: Citroen C5

Post by Zvek »

SUV je pomodarstvo kao što su brade, hip hop muzika i sl
Svi vole da budu iznad drugih, da budu uočljivi, po izgovorom bolje preglednosti i praktičnosti. C5 Aircross, RAV4, Tiguan, Kuga... samo sa prednjim pogonom su sterilni automobili za mame od 40+ godina i starije vozače koji ne nude apsolutni nikakv osjećaj vožnje, već im je jedini cilj vožnja od A do B. To su ljudi koji se više interesuju za spremanje hrane i spremanje stana/kuće nego za neke zabavne stvari i uživanje u vožnji.

Sa 4x4 pogonom mogu i da razumijem, snijeg, blato, izleti u prirodu, mada je i taj pogon više reda radi, upitne efikasnosti.
nivla

#70 Re: Citroen C5

Post by nivla »

meni 4x4 suv treba 1,5-2 mjeseca na nivou godine, smatram da to ne opravdava kupovinu istog, ali kad zatreba onda sva logika kako je to samo u rijetkim situacijama pada u vodu, a aktobacije koje izvodim da prodjem kad snijeg napada prevazilaze okvire sigurne voznje, u tim situacijama bi zbog odignutosti mogao pomoci i ovaj suv koji nije 4x4 jer vise smeta sto auto podom zapinje po snijegu nego cinjenica da je prednji pogon
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#71 Re: Citroen C5

Post by bitanga_sa_otesa »

vauvau wrote:Suvovi i monovolumeni su za starije i ove što imaju problema s leđima. Kao i one što su im male ćune.
a pikapi?
Haris.ba

#72 Re: Citroen C5

Post by Haris.ba »

nivla wrote:meni 4x4 suv treba 1,5-2 mjeseca na nivou godine, smatram da to ne opravdava kupovinu istog, ali kad zatreba onda sva logika kako je to samo u rijetkim situacijama pada u vodu, a aktobacije koje izvodim da prodjem kad snijeg napada prevazilaze okvire sigurne voznje, u tim situacijama bi zbog odignutosti mogao pomoci i ovaj suv koji nije 4x4 jer vise smeta sto auto podom zapinje po snijegu nego cinjenica da je prednji pogon
Kolegica kupila novi citroen c3. Primjetno je visočiji od klasičnog kompakta. I sve teorije padaju u vodu kada u Sarajevu najašeš na neku rupu, ivičnjak, šaht, na snijeg. To nije samo moda. Ima malo i potrebe.
Me_again

#73 Re: Citroen C5

Post by Me_again »

Zvek wrote:SUV je pomodarstvo kao što su brade, hip hop muzika i sl
Svi vole da budu iznad drugih, da budu uočljivi, po izgovorom bolje preglednosti i praktičnosti. C5 Aircross, RAV4, Tiguan, Kuga... samo sa prednjim pogonom su sterilni automobili za mame od 40+ godina i starije vozače koji ne nude apsolutni nikakv osjećaj vožnje, već im je jedini cilj vožnja od A do B. To su ljudi koji se više interesuju za spremanje hrane i spremanje stana/kuće nego za neke zabavne stvari i uživanje u vožnji.

Sa 4x4 pogonom mogu i da razumijem, snijeg, blato, izleti u prirodu, mada je i taj pogon više reda radi, upitne efikasnosti.
Glede ove upitne efikasnosti:
Po snijegu u brdu sa 4x4 preteknes kolonu od 5 auta odjednom dok pogon FWD jedva jedno i to sa mukom jer nema trakcije.
Bakir1

#74 Re: Citroen C5

Post by Bakir1 »

ugao gledanja vozaca koji ima alternativu za dan kada je metar snijega i vozaca koji nema alternativu u smislu da i po takvom vremenu mora negdje biti su dva razlicita svijeta...
ja imam auto sa 4x4, doduse malo stariji, i ne pada mi na pamet prodati ga.
ovo je bosna, u kojoj u maju pada snijeg....
Haris.ba

#75 Re: Citroen C5

Post by Haris.ba »

Bakir1 wrote:ugao gledanja vozaca koji ima alternativu za dan kada je metar snijega i vozaca koji nema alternativu u smislu da i po takvom vremenu mora negdje biti su dva razlicita svijeta...
ja imam auto sa 4x4, doduse malo stariji, i ne pada mi na pamet prodati ga.
ovo je bosna, u kojoj u maju pada snijeg....
Džaba pišeš. Imaš štucovanu bradu i metroseksualac si. :D
Post Reply