cak je uspio i monovloumen pobjedit koji je opet bolji tj. udobniji,dzaba osjecaj moci pobjedjujekonektovan wrote:Takvi su trendovi trenutno, suv uzima trzište cak i kompaktima, koji su u Evropi godinama na vrhu.amar1994 wrote:Dobro je da nisam jedini
Ovaj jedan kupio onu kanticu t roca,kaje se sto nije golfa kupio,reko sta cu ti ja,pa kae zena me nagovorila,pa daj njoj sad nek ga voza
Citroen C5
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#51 Re: Citroen C5
-
citroen xm
#52 Re: Citroen C5
Nije loš SUV, ali ja dajem prednost limuzinama. Mada ima nešto u tom visokom sjedenju.
- nivla
#53 Re: Citroen C5
samo kamion ondacitroen xm wrote:Nije loš SUV, ali ja dajem prednost limuzinama. Mada ima nešto u tom visokom sjedenju.
-
citroen xm
#54 Re: Citroen C5
Nema potrebe, T3 je sasvim dovoljan. 
-
sale07
#55 Re: Citroen C5
Ja ne mogu da vjerujem da su izbacili c5 iz proizvodnje i ubacili ovaj veći cactus 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#56 Re: Citroen C5
Kakav cactus, misliš C5 aircross????sale07 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da su izbacili c5 iz proizvodnje i ubacili ovaj veći cactus
Suv vozila su trenutno najpopularnija klasa, pa su i u citroenu odlucili igrati na tu kartu. Ali eto, nedavno je bila neka izjava celnih ljudi, da ce navodno biti nove trece generacije citroena C5 u limuzinskoj izvedbi..
-
sale07
#57 Re: Citroen C5
To sam mislio. Imas solidnu limuzinu u tom segmentu, i ti izbacis to vozilo i ubacis suv-a, a pored svega ne ponudis nista novo nego samo malo veci cactus.konektovan wrote:Kakav cactus, misliš C5 aircross????sale07 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da su izbacili c5 iz proizvodnje i ubacili ovaj veći cactus
Suv vozila su trenutno najpopularnija klasa, pa su i u citroenu odlucili igrati na tu kartu. Ali eto, nedavno je bila neka izjava celnih ljudi, da ce navodno biti nove trece generacije citroena C5 u limuzinskoj izvedbi..
- Optimist
#58 Re: Citroen C5
Koliko sam upratio i C4 se vise ne prodaje...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#59 Re: Citroen C5
C4 cactus je tu, ne kao pravi nasljednik, ali nekskva alternativa dok se ne skontaju hoce li biti pravog nasljednika. Navodno, trebso bi i C4 dobiti trecu generaciju, cemo da vidimo....Optimist wrote:Koliko sam upratio i C4 se vise ne prodaje...
- Haris.ba
#60 Re: Citroen C5
Veci profit je na suvovima. A i narod to voli.
Ima pezo i opel lumuzine. Sto ce bezveze konkurenciju u kuci kad imaju odlicna auta sada.
Meni je ona nova insignija odlicno auto.
Ima pezo i opel lumuzine. Sto ce bezveze konkurenciju u kuci kad imaju odlicna auta sada.
- Zvek
#61 Re: Citroen C5
C5 Aircross i DS5 su napravljeni na platformi kompakta, tj novog 308 i starog C4. stari C5 je bio zadnji veliki automobil iz Citroena.
C4 Cactus je napravljena na platformi starog C3, a C3 Aircross SUV na platformi novog C3.
C4 Cactus je napravljena na platformi starog C3, a C3 Aircross SUV na platformi novog C3.
-
Me_again
#62 Re: Citroen C5
Realno, pored novog 508 i Insignije bilo bi prilično glupo gurati još jednu limuzinu, auto iz kategorije koja prilično izumire.Haris.ba wrote:Veci profit je na suvovima. A i narod to voli.
I ovako je poprilična gužva, eno Toyota odustala od Avensisa ali sada uvodi u Evropu Camri samo iz razoga da odgovori konkurenciji.
Limuzina je za dobra samo za duža putovanja, ali na njih se danas sve više i više ljudi odlučuje ići avionom koji je sve jeftiniji i jeftiniji.
- beco
#63 Re: Citroen C5
Ne volimo svi suvove. Po meni ako nemaš potrebe za 4x4 suv je bezveze kupovati, skuplje u startu, skuplje odrzavati, ljulja se.
-
Me_again
#64 Re: Citroen C5
Realno si u pravu, ali lakše je sa SUV-om. Bolja je preglednost itd...beco wrote:Ne volimo svi suvove. Po meni ako nemaš potrebe za 4x4 suv je bezveze kupovati, skuplje u startu, skuplje odrzavati, ljulja se.
-
vauvau
#65 Re: Citroen C5
Suvovi i monovolumeni su za starije i ove što imaju problema s leđima. Kao i one što su im male ćune.
-
sale07
#66 Re: Citroen C5
Najgore mi je kad neko počne ovu priču o preglednostiMe_again wrote:Realno si u pravu, ali lakše je sa SUV-om. Bolja je preglednost itd...beco wrote:Ne volimo svi suvove. Po meni ako nemaš potrebe za 4x4 suv je bezveze kupovati, skuplje u startu, skuplje odrzavati, ljulja se.
Pa danas i najosnovniju modeli imaju parking senzore, a zasta to treba bolja preglednost, iz limuzine ne vidiš cestu, drugo auto ili šta već ?
-
Me_again
#67 Re: Citroen C5
Da, ali svi se mi krečemo u tom pravcu, a neki su več u toj fazi.vauvau wrote:Suvovi i monovolumeni su za starije i ove što imaju problema s leđima. Kao i one što su im male ćune.
Što se chune tiče tu je Macan ili Cayen pravi lijek
-
Me_again
#68 Re: Citroen C5
Na primjer ne vidim ništa ispod sebe kada skrečem u BBI garažu, i takvih sličnih prilika ima koliko hočeš.sale07 wrote:
Najgore mi je kad neko počne ovu priču o preglednosti![]()
Pa danas i najosnovniju modeli imaju parking senzore, a zasta to treba bolja preglednost, iz limuzine ne vidiš cestu, drugo auto ili šta već ?
Ne razumijem čemu napor da se dokaže suprotno od onoga što jeste, preglednost je iz SUV-a bolja i tačka. Meni možda znači, tebi možda ne. Vozam i limuzinu i SUV-a i znam šta mi je lakše vozati. Možda sam ja nula od vozača.
- Zvek
#69 Re: Citroen C5
SUV je pomodarstvo kao što su brade, hip hop muzika i sl
Svi vole da budu iznad drugih, da budu uočljivi, po izgovorom bolje preglednosti i praktičnosti. C5 Aircross, RAV4, Tiguan, Kuga... samo sa prednjim pogonom su sterilni automobili za mame od 40+ godina i starije vozače koji ne nude apsolutni nikakv osjećaj vožnje, već im je jedini cilj vožnja od A do B. To su ljudi koji se više interesuju za spremanje hrane i spremanje stana/kuće nego za neke zabavne stvari i uživanje u vožnji.
Sa 4x4 pogonom mogu i da razumijem, snijeg, blato, izleti u prirodu, mada je i taj pogon više reda radi, upitne efikasnosti.
Svi vole da budu iznad drugih, da budu uočljivi, po izgovorom bolje preglednosti i praktičnosti. C5 Aircross, RAV4, Tiguan, Kuga... samo sa prednjim pogonom su sterilni automobili za mame od 40+ godina i starije vozače koji ne nude apsolutni nikakv osjećaj vožnje, već im je jedini cilj vožnja od A do B. To su ljudi koji se više interesuju za spremanje hrane i spremanje stana/kuće nego za neke zabavne stvari i uživanje u vožnji.
Sa 4x4 pogonom mogu i da razumijem, snijeg, blato, izleti u prirodu, mada je i taj pogon više reda radi, upitne efikasnosti.
- nivla
#70 Re: Citroen C5
meni 4x4 suv treba 1,5-2 mjeseca na nivou godine, smatram da to ne opravdava kupovinu istog, ali kad zatreba onda sva logika kako je to samo u rijetkim situacijama pada u vodu, a aktobacije koje izvodim da prodjem kad snijeg napada prevazilaze okvire sigurne voznje, u tim situacijama bi zbog odignutosti mogao pomoci i ovaj suv koji nije 4x4 jer vise smeta sto auto podom zapinje po snijegu nego cinjenica da je prednji pogon
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#71 Re: Citroen C5
a pikapi?vauvau wrote:Suvovi i monovolumeni su za starije i ove što imaju problema s leđima. Kao i one što su im male ćune.
- Haris.ba
#72 Re: Citroen C5
Kolegica kupila novi citroen c3. Primjetno je visočiji od klasičnog kompakta. I sve teorije padaju u vodu kada u Sarajevu najašeš na neku rupu, ivičnjak, šaht, na snijeg. To nije samo moda. Ima malo i potrebe.nivla wrote:meni 4x4 suv treba 1,5-2 mjeseca na nivou godine, smatram da to ne opravdava kupovinu istog, ali kad zatreba onda sva logika kako je to samo u rijetkim situacijama pada u vodu, a aktobacije koje izvodim da prodjem kad snijeg napada prevazilaze okvire sigurne voznje, u tim situacijama bi zbog odignutosti mogao pomoci i ovaj suv koji nije 4x4 jer vise smeta sto auto podom zapinje po snijegu nego cinjenica da je prednji pogon
-
Me_again
#73 Re: Citroen C5
Glede ove upitne efikasnosti:Zvek wrote:SUV je pomodarstvo kao što su brade, hip hop muzika i sl
Po snijegu u brdu sa 4x4 preteknes kolonu od 5 auta odjednom dok pogon FWD jedva jedno i to sa mukom jer nema trakcije.
- Bakir1
#74 Re: Citroen C5
ugao gledanja vozaca koji ima alternativu za dan kada je metar snijega i vozaca koji nema alternativu u smislu da i po takvom vremenu mora negdje biti su dva razlicita svijeta...
ja imam auto sa 4x4, doduse malo stariji, i ne pada mi na pamet prodati ga.
ovo je bosna, u kojoj u maju pada snijeg....
- Haris.ba
#75 Re: Citroen C5
Džaba pišeš. Imaš štucovanu bradu i metroseksualac si.Bakir1 wrote:ugao gledanja vozaca koji ima alternativu za dan kada je metar snijega i vozaca koji nema alternativu u smislu da i po takvom vremenu mora negdje biti su dva razlicita svijeta...