Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tkanton wrote:Razmisljam o kupovini auta nekako mi se svidja ovaj Citroen C5 limuzina/karavan mada mi vise ljepsa limuzina. Zanimaju me vasa iskustva sa ovim autom, savjeti, koji motor, mjenjac auto ili rucni... Gledam ove oko 2010 godine....
Pozdrav,
Drago mi je da razmisljas o ovom vozilu.Ja imam trenutno c5 2012 kupljen u Dalmiu 2.0 motor 120KW.Cijena redovnog servisa u ABC nekih 300KM.Oprema je exclusive sa navigacijom i moram ti reci da sam prezadovoljan.Potrosnja po gradu nekih 8.0 litara u zimskom preiodu.Van grada oko 6.3 litara(autoput).
Ovo mi je drugi c5 po redu.Prvi je bio 2.0 sa 105KW.Ja ne bih isao na 1.6 motor ali sve je to subjektivno.
Nadam se da ces biti zadovoljan ako se odlucis a ja zaista preporucujem od srca ovo vozilo.
Meni najvise zapadne za oko njegov izgled, pogotovo sa strane i nazad, o prednjem dijelu bi se dalo raspravljat mada su ovi novij dosta ljepsi i u tom dijelu.
Nisam nikad imo citroena nit sam planiro al u zadnje vrijeme dosta cackam o njemu oa vidjet cu sta na kraju bude.
Što ova auto kuća ima zanimljivih automobila...Zafira OPC, Jag XJ8, Prius prve generacije, Sebring, MG ZR 160, Brera...
baš rariteti za naše tržište...
Vise benzinaca nego dizela i sto kazes ima par zanimljivih.
CH,obecana zemlja
hostapler wrote:
Vise benzinaca nego dizela i sto kazes ima par zanimljivih.
CH,obecana zemlja
vidim da ih je prodao još nekih zanimljivih...i haman sve benzinci...ovaj C5 nije loš, samo ne znam fakat je li 1,6 benzin slab za karavana...očuvano mu auta izgledaju, mada mi smrdi kilometraža opet...
hostapler wrote:Vise benzinaca nego dizela i sto kazes ima par zanimljivih.
CH,obecana zemlja
Imam poznanika u CH. Objašnjavao mi je. Nešta oko poreza i registracije ima veze pa kupuju benzince.
Imam dobrog prijatelja gore. Imaju para,izuzetno vole auta (valjda im se moze),vjerovatno najstrozi tehnicki pregled u evropi. Neke od najboljih polovnjaka ovdje koje sam vidio su iz CH. Dobro opremljeni,ocuvani. Ako budem uvozio auto,bice iz CH. Pogotovo sad kad je EUR1 skoro nemoguce izganjati.
Citroen C5 2.gen će privući vozače svojim dizajnom, modernom tehnologijom, uglavnom bogatom opremom, udobnošću vožnje i povoljnom cenom. Negativna strana Citroen C5 2.gen može uključivati relativno visoku standardnu težinu, prosečan gepek i …. Rizici su i kupovina polovnjaka sa velikom kilometražom, jer sa povećanjem broja kilometara može da bude više brige nego radosti.
Od 1.6 turbo benzinca u C5 bježi. To je ono smeće rađeno sa BMW-om. Ostali benzinci su provjereni.
C5 sa 1.6 HDI motorom je dobar, ali to je prosjek. Nema razlike u odnosu na Pasata, Insigniju..... Ako hoćeš C5 kupi 2.0 HDI sa hidraulikom, tada dobiješ ono što treba da dobiješ od C5. Odličnu limuzinu sa hidraulikom koja puno znači iako mnogi misle da ne znači. A što neko reče, ako ti je skupo održavanje 2.0 HDI motora, nije auto te klase za tebe. Ne radi se o brzini i ludovanju već o rasterećenoj vožnji po brdovitom Balkanu.
Naletio sam neki dan na jednog C5, 2.0 HDI 16v. I auto je u prilično dobrom stanju, ali nema hidro ovjes, odnosno nema one tipke za namještanje ovjesa. I prodavači meni kažu da on ima taj ovjes koji se povećanjem brzine uključuje sve regularno, ali nema mogućnosti namještanja. Ja sam vozio auto, ali nisam primijetio da se nešto diže-spušta (možda i zbog toga jer auto nema tablice, pa sam više gledao ima li gdje murije), iako se osjeti razlika u prelasku preko rupa od sadašnjeg premiJuma, kako se mnogi vole šprdati ovdje na forumu
Pošto do sada nisam imao iskustva sa Citroenom, moje pitanje je, kakav je ovjes onda kod ovog vozila, je li uopće hidro, ali bez mogućnosti namještenja, ili je klasika opruga-amortizer?
Ako nema tipki onda se radi o klasičnom ovjesu sa oprugama.
Ukoliko se kupuje polovno auto sa (pretpostavljam) više od 100.000 km, po meni je razboritije odabrati klasičan ovjes jer su kvarovi na hidro ovjesu skupi. Jedan zamjenski hidro amortizer košta preko 500 KM, pa onda idu famozne "kugle", pa hidro pumpa, pa senzori, pa crijeva
Može to sve biti dobro i do 300.000 km ali hajde ga znaj .... Iskustvo nam govori da se na našim cestama ovjesi brže "umaraju"
Ja sam imao dva hidrauličara i nisam imao nikakvih problema ali sam ih relativno rano "udavao".
konektovan wrote:Ova C5 ica i dan danas izgleda mocno ,....
A 2008 predstavljen,nevjerovatno je da pezo/psa kenja i nece da predstavi novog l,glavno je da ima skup ko djavo 508
C5 je generalno zrtva strategije PSA grupacije. Znas i sam da su danas prije svega prioritet suv vozila, jednostavno potraznja je za njima veca i u ovom odnosu snaga, stopiran je razvoj C5 ice a data je prednost 508 ici, koja je fakat meni licno, prebrutalan auto u svakom smislu. Ne tteba zaboraviti da u toj grupi postoji još i insignia koja je dosad cini mi se, bila popularnija i od 508 i C 5 ice, tako da ce se morati cekati neka nova vremena na citroenovu limuzinu sred je klase. Sad je suv C5 aircross tu da donese profit, on bi se trebao bolje prodavati, ali vidjecemo kako ce se snaci....
konektovan wrote:Ova C5 ica i dan danas izgleda mocno ,....
A 2008 predstavljen,nevjerovatno je da pezo/psa kenja i nece da predstavi novog l,glavno je da ima skup ko djavo 508
C5 je generalno zrtva strategije PSA grupacije. Znas i sam da su danas prije svega prioritet suv vozila, jednostavno potraznja je za njima veca i u ovom odnosu snaga, stopiran je razvoj C5 ice a data je prednost 508 ici, koja je fakat meni licno, prebrutalan auto u svakom smislu. Ne tteba zaboraviti da u toj grupi postoji još i insignia koja je dosad cini mi se, bila popularnija i od 508 i C 5 ice, tako da ce se morati cekati neka nova vremena na citroenovu limuzinu sred je klase. Sad je suv C5 aircross tu da donese profit, on bi se trebao bolje prodavati, ali vidjecemo kako ce se snaci....
Ma steta,dobri auti a nisu skupi bili,za 54/55 hiljada bila dobra oprema i cini mi se 2.0d 163ks..
Vjeruj mi probao sam 2-3 suvica,fakat ne vidim po cemu su bolji od limuzine klasicne ili karavana,osim osjecaja nadmoci i pogleda s visine