Citroen C5 - kad je servis amortizera?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ahasoho
#1 Citroen C5 - kad je servis amortizera?
Kod Citroena C5 s hidraulikom, tacnije C5 II generacije (2008. naovamo), na koliko je preporuceni servis amortizera - i prednjih i zadnjih?
Cujem svakakve price pa me zanima ima li iko sluzbenu preporuku Citroena.
Cujem svakakve price pa me zanima ima li iko sluzbenu preporuku Citroena.
- drndalo
#2 Re: Citroen C5 - kad je servis amortizera?
www.pavic.ba pa nazovi i pitaj, ljudi ce ti reci kako jeste...
-
ahasoho
#3 Re: Citroen C5 - kad je servis amortizera?
Jesu li oni glavni predstavnici citroena u bih?
Zna li iko kakav je Citroenom ovlasteni servis u sarajevu? Koliko im se moze vjerovati ako kazu da auto ima neki mehanicki kvar?
Zna li iko kakav je Citroenom ovlasteni servis u sarajevu? Koliko im se moze vjerovati ako kazu da auto ima neki mehanicki kvar?
- drndalo
#4 Re: Citroen C5 - kad je servis amortizera?
Nisu glavni, ali sto se servisa tice jesu najpouzdaniji...
- BiHusrcu88
#6 Re: Citroen C5 - kad je servis amortizera?
Da nebi otvarao novu temu vezanu za citren C5 treba mi pomoć. Vozim C5 iz 2006 prva generacija 1,6 hdi prilikom paljena na Kompjuteru se ponekad javlja da nije nešto uredu sa ESP-om ono vezano za proklizavanje piše ESP system faulty i lampica za ESP se pali, dok u nekim slučajevima nema ništa i auto normalno radi. Šta da radim dali da mjenjam to čuo sam da je dosta skupo ili nešto drugo molim ako neko ima kakav savjet da dadne koji će pomoći
-
zLatk0
#7 Re: Citroen C5 - kad je servis amortizera?
Moze biti da se senzor zaprljao ili tako nesto(najjeftinije i najlakse za dzep). Ne radi mi autodata sad, pa ne mogu vidjeti detaljno o tome
- em11r
#8 Re: Citroen C5 - kad je servis amortizera?
zna ga zezat prekidac ispod kocione papucice. 80 KM kod pavica sa zamjenom. Slican sam problem imao , samo plus svjetla pobudalila.BiHusrcu88 wrote:Da nebi otvarao novu temu vezanu za citren C5 treba mi pomoć. Vozim C5 iz 2006 prva generacija 1,6 hdi prilikom paljena na Kompjuteru se ponekad javlja da nije nešto uredu sa ESP-om ono vezano za proklizavanje piše ESP system faulty i lampica za ESP se pali, dok u nekim slučajevima nema ništa i auto normalno radi. Šta da radim dali da mjenjam to čuo sam da je dosta skupo ili nešto drugo molim ako neko ima kakav savjet da dadne koji će pomoći
- BiHusrcu88
#9 Re: Citroen C5 - kad je servis amortizera?
Hvala na pomoći izgleda je je upravo toem11r wrote:zna ga zezat prekidac ispod kocione papucice. 80 KM kod pavica sa zamjenom. Slican sam problem imao , samo plus svjetla pobudalila.BiHusrcu88 wrote:Da nebi otvarao novu temu vezanu za citren C5 treba mi pomoć. Vozim C5 iz 2006 prva generacija 1,6 hdi prilikom paljena na Kompjuteru se ponekad javlja da nije nešto uredu sa ESP-om ono vezano za proklizavanje piše ESP system faulty i lampica za ESP se pali, dok u nekim slučajevima nema ništa i auto normalno radi. Šta da radim dali da mjenjam to čuo sam da je dosta skupo ili nešto drugo molim ako neko ima kakav savjet da dadne koji će pomoći
- em11r
#10 Re: Citroen C5 - kad je servis amortizera?
BiHusrcu88 wrote:Hvala na pomoći izgleda je je upravo toem11r wrote:zna ga zezat prekidac ispod kocione papucice. 80 KM kod pavica sa zamjenom. Slican sam problem imao , samo plus svjetla pobudalila.BiHusrcu88 wrote:Da nebi otvarao novu temu vezanu za citren C5 treba mi pomoć. Vozim C5 iz 2006 prva generacija 1,6 hdi prilikom paljena na Kompjuteru se ponekad javlja da nije nešto uredu sa ESP-om ono vezano za proklizavanje piše ESP system faulty i lampica za ESP se pali, dok u nekim slučajevima nema ništa i auto normalno radi. Šta da radim dali da mjenjam to čuo sam da je dosta skupo ili nešto drugo molim ako neko ima kakav savjet da dadne koji će pomoći