Citroen C4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

serum

#1 Citroen C4

Post by serum »

Ako moze pomoc. Kupio sam nekog C4 citroena, gdje uraditi kompjutersku dijagnostiku a da to nije ovlasteni servis, jer oni za to traze 50KM...
Qler

#2 Re: Citroen C4

Post by Qler »

E sumnjam da ce ti iko to uraditi dzaba, jer ipak, neko je kupio dijagnostiku, software, ulozio trud i vrijeme, da bi lezihljebovici dzaba imali dijagnostiku... Ako ti je lakse, proguglak koliko kosta dijagnostika, ali ne ona najjeftinija sto moze samo ocitati osnovne info. nego prava, servisna, pa onda kukaj na cijenu...
serum

#3 Re: Citroen C4

Post by serum »

Dobro, imal neko ko ne radi u citroen servisu da mi predlozi sta
sema911s

#4 Re: Citroen C4

Post by sema911s »

tesko drug da ces ista nacii da je jeftinije,. probaj bare peugot kod bosnalijeka kako vecc servis mozda bude 40km

kuler je je talijanjđos nije frencyyy

za vw je ocitavanje diagnostike 50km,
citroen xm

#5 Re: Citroen C4

Post by citroen xm »

A za šta ti treba dijagnostika? Svi preporučuju da se uradi prije kupovine auta jer sada možeš otkriti svašta što ne valja.

Ako već izbjegavaš ovlašteni onda potraži servise koji rade Pežo i Citroen pa vidi koliko košta pregled. Spominju kao dobar servis neki 206, a prelistaj i temu o Pežou 307, bila je neki dan aktuelna i čovjek koji je imao problem našao je neki dobar servis i majstora kod Mostarskog raskršća.

Mada dao si za auto 8000+ KM, nemoj sad ciganit za 20 KM.

:mobilizator:
Qler

#6 Re: Citroen C4

Post by Qler »

Ja ne znam kako danas neko moze kupiti auto a da ga PRIJE ne odvede na provjeru, sto mehanicku sto na dijagnostiku... I sad i da ga odvedes i tamo bude da imas 3 milje povale, mozes samo kukati i plakati...
O'zone
Globalni moderator

#7 Re: Citroen C4

Post by O'zone »

Kao što ti rekoše u prethodnim postovima dijagnostika se radi prije kupovine. Cijena od 50 KM je sasvim ok za taj proces posebno u ovlaštenom.

Kakve li će biti reakcije ako dijagnostika ne daj Bože otkrije kakvih velikih falinki koje traže stotine KM za opravku?
int21

#8 Re: Citroen C4

Post by int21 »

Peugeot servis Dedovic na Ciglanama ili Barama (nisam siguran kako se zove). Mislim da je isto 50KM, ali nisam siguran. Mi vozimo tamo C3, i odlicni su. Puno su uljudniji, jeftiniji i profesionalniji od zvanicnog Citroen servisa.

Z
serum

#9 Re: Citroen C4

Post by serum »

Ama ja znam da je moj stari za pezoa 307 platio 23KM zato mi cudo da odmah traze 50. Auto jos nisam platio dok nevidim sta mu fali pa se pojedini nemojte sekirati :)
O'zone
Globalni moderator

#10 Re: Citroen C4

Post by O'zone »

serum wrote:Ama ja znam da je moj stari za pezoa 307 platio 23KM zato mi cudo da odmah traze 50. Auto jos nisam platio dok nevidim sta mu fali pa se pojedini nemojte sekirati :)
Pa nemoj nas onda trzat i pisati
serum wrote:Ako moze pomoc. Kupio sam nekog C4 citroena, gdje uraditi kompjutersku dijagnostiku a da to nije ovlasteni servis, jer oni za to traze 50KM...
serum

#11 Re: Citroen C4

Post by serum »

Drug moj samo preskoci temu neznam sto se predstavljas ispred svih. Ja sam zamolio ako neko zna li postoji jos negdje dijagnostika za citroena osim ovlastenog, jer ovi uzimaju duplo u startu. Hvala ostalim na savijetima
swatch

#12 Re: Citroen C4

Post by swatch »

serum wrote:Drug moj samo preskoci temu neznam sto se predstavljas ispred svih. Ja sam zamolio ako neko zna li postoji jos negdje dijagnostika za citroena osim ovlastenog, jer ovi uzimaju duplo u startu. Hvala ostalim na savijetima
Nemoj biti cicija, daj 50 KM da to ljudi pregledaju kako treba. Ne kontam kako ti pada na pamet dati tolike pare za auto koje ces pregledati na nekoj kvazi dijagnostici.
O'zone
Globalni moderator

#13 Re: Citroen C4

Post by O'zone »

serum wrote:Drug moj samo preskoci temu neznam sto se predstavljas ispred svih. Ja sam zamolio ako neko zna li postoji jos negdje dijagnostika za citroena osim ovlastenog, jer ovi uzimaju duplo u startu. Hvala ostalim na savijetima
Nemoj bolan odmah dizati nos.

Fino sam ti napisao da je cijena od 50 KM u ovlaštenom servisu sasvim OK, računajući da ljudi rade samo sa tom vrstom vozila i da su i takvi kakvi jesu najkompetetniji da ti kažu koji su svi nedostaci na autu.

Kod avlijanera i wannabe servisa uvijek postoji rizik ali da te ne peglam tvoj novac tvoj problem. Sretno.
sema911s

#14 Re: Citroen C4

Post by sema911s »

znas li zasto uzimaju duplo,.,

taj c4(ono kino od volana jel taj) ove diagnostike kinezi krekovane i slicno ti nece vidjet pola onoga sto vidi ovlasteni servis,. nemaju adekvatne programe i sta vec,., evo ja imam zza opela i ne ocitava uvjek istu gresku i ako maf otkacim,.,

dodaj na to da ces iz ovlastenog dobit neki papiric kojim oni stoje da kola taj dan nisu imala nista lose,.,

ta fildzanska diagnostika ti nece reci da nerade sijalice na tabli jer ih je neko skinu, da motoric u farovima neradi, ako ima senzor kise da neradi isti(neces ti poljevat sajbu da vidis radi li vec ces malko kasnije saznat)

nebudi stipsa dedovic ili ko je ovlasteni mogu procitat mnogo sta sto se sakrije
serum

#15 Re: Citroen C4

Post by serum »

Ubijedili ste me, otici cu sutra na ciglane hebo 50km
condy

#16 Re: Citroen C4

Post by condy »

Moj ti je savjet ako si kupio i platio auto da ne trebaš raditi dijagnostiku. Ako nisi pazario uradi radi sebe.

Za svaki ozbiljan kvar ili problem sa autom imao bi obavjest na displeju na instrument ploči. Ako se sve lampe pogase prilikom paljenja, ako poslije toga nema nikakvih upozorenja i obavjesti na tabli, nema zvučnih signala, onda je sve ok. sa autom. Uradiće ti dijagnostiku i reći sve je dobro, za to uzeti 50 KM. S tim da ima bezobraznih servisera i to ovlaštenih, pa kažu jedan ili dva grijača su otišla pokazala dijagnostika i treba ih zamijeniti ( Meni su to rekli dva puta, i obadva puta slagali, dva različita ovlaštena servisa ). Ako ti to kažu, lažu jer na njegovom displeju bi imao upozorenje.

Tako ako si platio auto, ne moraš to raditi, bolje provjeri neke druge stvari, jel mijenjan zupčasti i kad se mijenja, promjeni ulje, filtere, provjeri rashladnu tečnost, provjeri kočnice i sl.
staradis

#17 Re: Citroen C4

Post by staradis »

Pa nisi valjda kupio auto bez detaljnog pregleda
serum

#18 Re: Citroen C4

Post by serum »

Moja greska je u prvom postu, auto sam uzeo kao na probu, a sutra odlucujem o kupovini. Danas bio kod svog majstora, digao auto na dizalicu skinuo zastitni poklopac, kaze sve ok jedino su otisla dva stabilizatora. Kada upalim sva svjwtla na tabli se pogase jedino se na 5 sec naknadno upali servis, to je redovan servis, koji cu ionako uradit ako se odlucim uzet
Qler

#19 Re: Citroen C4

Post by Qler »

Samo ti poslusaj condy-a. Ima lampica za sve. Samo se moj jaran oznenadio kad nije bilo na alfi lampica za varijator faze, bmw nema za senzor polozaja bregaste, starija c klasa za mjerac protoka zraka... Ali ima lampica za sve drugo...

Poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu.
romeomoraprezivjeti

#20 Re: Citroen C4

Post by romeomoraprezivjeti »

condy wrote:Moj ti je savjet ako si kupio i platio auto da ne trebaš raditi dijagnostiku. Ako nisi pazario uradi radi sebe.

Za svaki ozbiljan kvar ili problem sa autom imao bi obavjest na displeju na instrument ploči. Ako se sve lampe pogase prilikom paljenja, ako poslije toga nema nikakvih upozorenja i obavjesti na tabli, nema zvučnih signala, onda je sve ok. sa autom. Uradiće ti dijagnostiku i reći sve je dobro, za to uzeti 50 KM. S tim da ima bezobraznih servisera i to ovlaštenih, pa kažu jedan ili dva grijača su otišla pokazala dijagnostika i treba ih zamijeniti ( Meni su to rekli dva puta, i obadva puta slagali, dva različita ovlaštena servisa ). Ako ti to kažu, lažu jer na njegovom displeju bi imao upozorenje.

Tako ako si platio auto, ne moraš to raditi, bolje provjeri neke druge stvari, jel mijenjan zupčasti i kad se mijenja, promjeni ulje, filtere, provjeri rashladnu tečnost, provjeri kočnice i sl.
Na citroenu nemas obavjestenje ako su ti otisli grijaci.
romeomoraprezivjeti

#21 Re: Citroen C4

serum wrote:Ako moze pomoc. Kupio sam nekog C4 citroena, gdje uraditi kompjutersku dijagnostiku a da to nije ovlasteni servis, jer oni za to traze 50KM...
Servis 206 i dedovic od ovih neovlastenih,mislim da ima jos nekih servísera koji imaju dijagnostiku. U petak bio na alipasinu,u a fazi u ovlastenom servisu citroena,u sklopu berlíjete i zamijenio sijalicu za stop svijetló,sve kostalo 4.6 KM. Mozda njih da kontaktiras,sumnjam da je 50 KM dijagnostika. Toliko je bílo prije 5- 6 godina u ovlastenóm. U 206 servisu je 20 KM dijagnostika.
int21

#22 Re: Citroen C4

Post by int21 »

U pravu ste. Sad mi zena rece prosle godine za nas C3 bilo 20 KM diagnostika.

Z
serum

#23 Re: Citroen C4

Post by serum »

gdje je taj 206 servis?
romeomoraprezivjeti

#24 Re: Citroen C4

serum wrote:gdje je taj 206 servis?
Stup ul. pijacna,blizu unitrade poslovnice,ili lakse,poslije pumpe braca Mujic,skrenes na drugoj desno,pored one auto kuce do ceste,a prije semafora. :-)
condy

#25 Re: Citroen C4

Post by condy »

romeomoraprezivjeti wrote:
condy wrote:Moj ti je savjet ako si kupio i platio auto da ne trebaš raditi dijagnostiku. Ako nisi pazario uradi radi sebe.

Na citroenu nemas obavjestenje ako su ti otisli grijaci.
Kako znas da nema ?

To obično tako kazu u servisu, kad te obavjeste da ti je crko grijač a ti ih pitaš, a zbog čega nema upozorenja o tome na tabli. Ja koliko znam, i starija vozila od C4 su imale signalnu lampicu za grijače.
Post Reply