Zdravo!
U posljednjih par dana sam primjetio da mi se auto pravo zatrese kod dodavanja gasa negdje od 70 kmh dalje...i onda to prestane. Uvijek kada auto tek upalim i prvih nekoliko kilometara. Motor je 1.6 hdi 109 ps.
Savjet?
hvala
Citroen C4 HDI - Trese
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mr.Fundamental
#2 Re: Citroen C4 HDI - Trese
Moguće da je problem u brizgalicama. Treba ih očistit, a ako su istrošene onda i zamjenit, te podesiti vrijeme otvorenosti brizgalica (o tome ovisi količina ubrizganog goriva). Trebalo bi također vidjeti u kakvom je stanju turbopunjač i visokotlačna pumpa goriva.
-
emko1234
#3 Re: Citroen C4 HDI - Trese
odokativna racunica ovog sto ti je covjek predlozio je jedno 2 milje ako sve ovo bude trebalo radit i mjenjat.Mr.Fundamental wrote:Moguće da je problem u brizgalicama. Treba ih očistit, a ako su istrošene onda i zamjenit, te podesiti vrijeme otvorenosti brizgalica (o tome ovisi količina ubrizganog goriva). Trebalo bi također vidjeti u kakvom je stanju turbopunjač i visokotlačna pumpa goriva.
-
milojicabrzi
#4 Re: Citroen C4 HDI - Trese
..na koliko obrtaja se zatrese...
Ne vjerujem da je turbina, to nisu njeni simptomi, moguce da su brizgaljke, mogu biti i nosaci motora, kad motor dobije "lufta" na odredjenoj turazi... Tesko je reci bez neposrednog uvida na vozilu...
Ne vjerujem da je turbina, to nisu njeni simptomi, moguce da su brizgaljke, mogu biti i nosaci motora, kad motor dobije "lufta" na odredjenoj turazi... Tesko je reci bez neposrednog uvida na vozilu...
- ElRe
#5 Re: Citroen C4 HDI - Trese
Moguce da je i plivajuci zamajac sto je najskuplja varijanta.
- Suicidal Siberian
#6 Re: Citroen C4 HDI - Trese
Danas mi se nije nista desavalo..e sad..danas je bilo oko 23 stepena max tu gdje sam...to kad je tresao je uvijek bila temperatura 30+...kad se tresao neki dan, to nije bila vibracija nego bas posteno treskanje..dududududu 
-
LeKo
#7 Re: Citroen C4 HDI - Trese
Ošisti EGR ventil.Suicidal Siberian wrote:Zdravo!
U posljednjih par dana sam primjetio da mi se auto pravo zatrese kod dodavanja gasa negdje od 70 kmh dalje...i onda to prestane. Uvijek kada auto tek upalim i prvih nekoliko kilometara. Motor je 1.6 hdi 109 ps.
Savjet?
hvala