AdnanSA wrote:Toyota malo pametnija opcija a Citroen malo ekskluzivnija i avangardnija opcija. To bi bilo to.
Nikad, ali nikad nemoj kupovati auto samo zato što je to "pametniji" izbor. Ja sam čitav život zbog toga vozio razne Golfove, Mercedesa i tsl. Citroen mi je bio tiha patnja, ali zbog svega ovoga što navode bh "stručnjaci" sam se uvijek opredjeljivao za "pametniji" izbor. Dakle, Njemački auto. Na kraju kupih C5 i nikad se bolje u autu nisam osjećao. Nikad mi nijedno auto nije bilo draže, i milije voziti. Neću sad da pričam kako je Citroen bolji, nego hoću reći da je
bolji onaj auto koji se tebi više sviđa. To bi trebao biti isključivo tvoj osjećaj.
Ono što je tačno je da će te isti služiti u onoj mjeri u kojoj se ti posvetiš njemu, dakle ako ga redovno održavaš i servisiraš, ne bi trebao imati problema, osim eventualno ako si, kao što bi naš narod rekao, loše nafake, pa da kupiš auto koji će ti više biti u servisu nego na cesti, ali to je već drugi par opanaka, to se dešava sa svim što se u sadašnje vrijeme proizvede, od mašina za veš, suđe, preko televizora, kompjutera i tsl. Ja npr. znam čovjeka kojem je C5 bio noćna mora i kojem se svako malo kvarilo nešto na autu, meni nije nikad ništa. Da slušaš mene i njega u isto vrijeme, rekao bi kako se radi o dva različita auta...