Citroen C3 - Cudno skljocanje vrata vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ahasoho

#1 Citroen C3 - Cudno skljocanje vrata vozaca

Post by ahasoho »

C3 iz 2003. godine. Vrata od vozača počela proizvoditi veoma glasan zvuk kod otvaranja i zatvaranja. Snimio sam to na ovaj filmic.

https://www.dropbox.com/s/aqs1u2skbyajr ... .46.06.mp4

Kao da ovaj saraf sto drzi polugu koja koci vrata na odredjenom stepenu nije stabilan i onda se zbog toga se pravi ovolika buka.

https://www.dropbox.com/s/t5n39tsbgmvgh ... .45.25.jpg

Auto nije nikada udarano pa ne mogu sumnjati da su vrata pomjerena ili nesto tako.

Ima li iko kakav savjet? Vodio ga majstoru, on ga malo podmazao, al ubrzo pocelo opet isto. Ne kuzim sta je podmazivao kada je ocito da se mice ovaj saraf.
_ado_

#2 Re: Citroen C3 - Cudno skljocanje vrata vozaca

Post by _ado_ »

Pa jesi li provjerio mice li se taj isti sarah na suvozacevim vratima? Ako ne mice, onda znaci da ces zavrtanjem ovog sarafa rijesiti problem.
xamp

#3 Re: Citroen C3 - Cudno skljocanje vrata vozaca

Post by xamp »

Ovo ti je standart na ovim autima... Na Puntu 2 ima isti problem, samo saraf malo drugacije izgleda :)
To ti je do ovog "zglobnog" sarafa... mozes li njega stezat? Ja sam na putnu imao isti problem i onda sam ubacio sajbicu i prestalo...
ahasoho

#4 Re: Citroen C3 - Cudno skljocanje vrata vozaca

Post by ahasoho »

_ado_ wrote:Pa jesi li provjerio mice li se taj isti sarah na suvozacevim vratima? Ako ne mice, onda znaci da ces zavrtanjem ovog sarafa rijesiti problem.
Nisam. Mislio sam da je ovo neki cest kvar pa da ce mi neko odmah znati reci o cemu se radi.

Ccc valjda je to majstor provjerio. Platis da se nesto odradi i jos moram sam popravljati. :(
PRovjerim pa javim.

Ako ko zna bolji odgovor, neka pise jer necu prije sutra moci odgovoriti.
ahasoho

#5 Re: Citroen C3 - Cudno skljocanje vrata vozaca

Post by ahasoho »

xamp wrote:Ovo ti je standart na ovim autima... Na Puntu 2 ima isti problem, samo saraf malo drugacije izgleda :)
To ti je do ovog "zglobnog" sarafa... mozes li njega stezat? Ja sam na putnu imao isti problem i onda sam ubacio sajbicu i prestalo...
Govoris o sarafu sto ide u lim okvira vrata? Ne neki sto se ovako ne vidi, unutar vrata?

Kazes stavio si sajbu? Odsarafio si ovaj saraf i stavio jos jednu sajbu? Trebam li na sto paziti kada skroz osarafim saraf? Znam da u nekih auta je ova poluga nategnuta, pa cim odsarafis saraf, ona uleti u vrata i onda je hebada izvuci je iz vrata.
xamp

#6 Re: Citroen C3 - Cudno skljocanje vrata vozaca

Post by xamp »

ahasoho wrote:
xamp wrote:Ovo ti je standart na ovim autima... Na Puntu 2 ima isti problem, samo saraf malo drugacije izgleda :)
Govoris o sarafu sto ide u lim okvira vrata? Ne neki sto se ovako ne vidi, unutar vrata?

Kazes stavio si sajbu? Odsarafio si ovaj saraf i stavio jos jednu sajbu? Trebam li na sto paziti kada skroz osarafim saraf? Znam da u nekih auta je ova poluga nategnuta, pa cim odsarafis saraf, ona uleti u vrata i onda je hebada izvuci je iz vrata.
Nije toliko nateknuta... Kod mene je bio problem saraf ovaj na zglobu, ne na vratima taj... Sad ne znam jel kod tebe ovo uopste saraf... A svakako pokusaj prvo sa stezanjem tog sarafa limu :)
ahasoho

#7 Re: Citroen C3 - Cudno skljocanje vrata vozaca

Post by ahasoho »

xamp wrote:
ahasoho wrote:

Nije toliko nateknuta... Kod mene je bio problem saraf ovaj na zglobu, ne na vratima taj... Sad ne znam jel kod tebe ovo uopste saraf... A svakako pokusaj prvo sa stezanjem tog sarafa limu :)
aha, na zglobu. skuzio. pokusat cu, hvala.

PS. nemam auto uza se, al mislim da tamo nije sraf nego kao neki komad metala uguran u zglob. kao civija kojoj su odjecena glava i spic.
goran16v

#8 Re: Citroen C3 - Cudno skljocanje vrata vozaca

Post by goran16v »

Zategni ovaj torx saraf na graicniku u rijesio si proglem, ovako je granickik labav i kad prelazi preko grebena lupa od stok.
Post Reply