Citroen c3 1.1 za zenu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Zadig
#1 Citroen c3 1.1 za zenu
Vozdra!
Imam dielmu, zeni trebam kupiti auto.
Onako manje, zenstvenije, manje vise samo za grada, i tu i tamo malo dalje ceste.
Jedna od mogucnosti je citroen 1.1, c3.
Hebe me sto mi se taj motor pravo slab cini, 61 konj, od 0 do sto za 15 sekundi, maximalka nekih 150-160.
Povoljan mi je zbog osiguranja. Da li mislite da je ovo po gradu dovoljno, ili je ovaj motor ipak nedovoljan za normalnu voznju?
Potrosnja isto nije neka, na 100 km, kombinovana je oko 8 litara sto ni nije malo. Meni se svidio novi suzuki swift, koji je i jeftiniji, ali jos se ne prodaje ovdje.
Sta mislite valja li taj citroen ista ili ne?
Fala
PS imao sam u opciji getza 1.3 oko 8o konja, dosta, ali dosta zivahniji, ali katastrofalan je lising sa njim, iako je avto jeftinije, rata mi je dosta veca.
hvalja
\
Imam dielmu, zeni trebam kupiti auto.
Onako manje, zenstvenije, manje vise samo za grada, i tu i tamo malo dalje ceste.
Jedna od mogucnosti je citroen 1.1, c3.
Hebe me sto mi se taj motor pravo slab cini, 61 konj, od 0 do sto za 15 sekundi, maximalka nekih 150-160.
Povoljan mi je zbog osiguranja. Da li mislite da je ovo po gradu dovoljno, ili je ovaj motor ipak nedovoljan za normalnu voznju?
Potrosnja isto nije neka, na 100 km, kombinovana je oko 8 litara sto ni nije malo. Meni se svidio novi suzuki swift, koji je i jeftiniji, ali jos se ne prodaje ovdje.
Sta mislite valja li taj citroen ista ili ne?
Fala
PS imao sam u opciji getza 1.3 oko 8o konja, dosta, ali dosta zivahniji, ali katastrofalan je lising sa njim, iako je avto jeftinije, rata mi je dosta veca.
hvalja
\
-
ucenik
#5 Re: Citroen c3 1.1 za zenu
Pih,Zadig wrote: Imam dielmu, zeni trebam kupiti auto.
\
et shta ti je bit zhensko na brdovitom Balkanu!
-
nineac
Ma C3 ti je super za ženu, ali ja ti toplo preporučujem bar za 200ccm jači motor, jer C3 je potežak kao i sve ova nova auta. To što piše na papiru nemoj uzimati da je tako. Može on ubrzavati za 15sec, ali ti to probaj, može biti da je motor pravo anemičan, a može biti da je življi od tog Getza!
-
Zadig
hebemu sunce, nikako da se odlucim.
Zeni se isto svidja i C2, nasao sam ga pravo dobrog, ali nema ABS, kako meni to ide na onu stvar, auto ima ono sve osim ABS, ovaj je je jos na nekom snizenju jer je iz salona, pa se nemore ugradioti naknadno.
Fakat ne znam vise sta da radim.
C2 je malo laksi od C1, i vise mi se dopada design, i 1.1 motor bi za njega vec bio ok, 1.4 je bolji, ali je dosta skuplji...
pitanje dalje je treba li joj taj abs hebem mu sunce, zena je iskusni vozac, vozala je do sada sve bez absa, (polo, saxo...)
joj dok je ovakih problema dobro je

Zeni se isto svidja i C2, nasao sam ga pravo dobrog, ali nema ABS, kako meni to ide na onu stvar, auto ima ono sve osim ABS, ovaj je je jos na nekom snizenju jer je iz salona, pa se nemore ugradioti naknadno.
Fakat ne znam vise sta da radim.
C2 je malo laksi od C1, i vise mi se dopada design, i 1.1 motor bi za njega vec bio ok, 1.4 je bolji, ali je dosta skuplji...
pitanje dalje je treba li joj taj abs hebem mu sunce, zena je iskusni vozac, vozala je do sada sve bez absa, (polo, saxo...)
joj dok je ovakih problema dobro je
-
Zadig
nasao sam i korsicu 1.0, sa ABS-om i koja je dosta jeftinija.
Neko mi je reko da 1.0 model 12 V, 3 klipa trosi PRAVO puno, dok sam na papiru vidio da trosi skoro litar manje od c2???
c2 ima bolji dizajn sto puta, ali corsa ima abs, i jeftinija je dosta...
dajte da izaberem izmedju ova dva
Neko mi je reko da 1.0 model 12 V, 3 klipa trosi PRAVO puno, dok sam na papiru vidio da trosi skoro litar manje od c2???
c2 ima bolji dizajn sto puta, ali corsa ima abs, i jeftinija je dosta...
dajte da izaberem izmedju ova dva
-
dugi
Za francuze su dijelovi dosta skupi a po statistici su medju kvarljivijim autima, ja bih prvo pogledao cijene japanskih konkurenata, nissan micra, toyota yaris, mazda 2 ...
Ako se ipak odlucis za corsu onda pogledaj sa 1.2 16v motorom tu neces imati problema sa zivahnoscu
Motor 1.0 12v preporucuju nijemci u auto bildu i hvaleci malu potrosnju kazu "odlicna zamjena za bucnije i skuplje dizelase, pored ovog motora dizel zaista nije potreban"
Ako se ipak odlucis za corsu onda pogledaj sa 1.2 16v motorom tu neces imati problema sa zivahnoscu
Motor 1.0 12v preporucuju nijemci u auto bildu i hvaleci malu potrosnju kazu "odlicna zamjena za bucnije i skuplje dizelase, pored ovog motora dizel zaista nije potreban"
-
Duh sa sjekirom
Biraj ono koje ti se svidja i kojeg ces uvijek iznova gledati kad mu prilazis, pusti racunice, nije to vrijedno prevage-odluke
-
dugi
U pravu si za ovo 100%. Ali kad covjek hoce da kupi auto i vazna mu je svaka marka, znaci nema novca za rasipanje, onda mu nije svejedno koliko ce puta godisnje otici u (pre)skupi servis na popravke. Ovo pricam iz iskustva.Duh sa sjekirom wrote:Biraj ono koje ti se svidja i kojeg ces uvijek iznova gledati kad mu prilazis, pusti racunice, nije to vrijedno prevage-odluke
-
Zadig
e fala ti za ovaj podatak.dugi wrote:Za francuze su dijelovi dosta skupi a po statistici su medju kvarljivijim autima, ja bih prvo pogledao cijene japanskih konkurenata, nissan micra, toyota yaris, mazda 2 ...
Ako se ipak odlucis za corsu onda pogledaj sa 1.2 16v motorom tu neces imati problema sa zivahnoscu![]()
I za jedan i za drugi mogu da dobijem 4 godine garancije, tako da me dijelovi ne zanimaju, znam da su francuzi kvarljiviji.
Japanci su mi takav smrdljiv koeficijent lizinga dali da to nije ni smjesno. kako ih samo nije sramota!
ne njiih vec neke auto kuce.
-
Zadig
to je tacno, ali po dogovoru zena placa servisdugi wrote:U pravu si za ovo 100%. Ali kad covjek hoce da kupi auto i vazna mu je svaka marka, znaci nema novca za rasipanje, onda mu nije svejedno koliko ce puta godisnje otici u (pre)skupi servis na popravke. Ovo pricam iz iskustva.Duh sa sjekirom wrote:Biraj ono koje ti se svidja i kojeg ces uvijek iznova gledati kad mu prilazis, pusti racunice, nije to vrijedno prevage-odluke
pa nek se pati
-
dugi
Pokusaj dobiti corsu 1.2 16v na probnu voznju, ima da se i ti i zena odmah zaljubite, auto je "zmaj" za tu kubikazu a ne trosi previse. Ako ce biti samo lagana gradska voznja kreni-stani onda je bolji 1.0 12v, ali pri "zescoj" voznji ce 1.0 12v potrositi vise 1.2 16v.
C2 i C3 nisam probao i ne mogu nista reci osim da imaju dobar dizajn a sto se tice mehanike i benzinskih motora tu sam naklonjeniji opelu
C2 i C3 nisam probao i ne mogu nista reci osim da imaju dobar dizajn a sto se tice mehanike i benzinskih motora tu sam naklonjeniji opelu
-
Ivan Gundulic
Ja mislio neko mijenja citroen za zenu, pa rekoh da mu ovu moju utrapim. Steta.Citroen c3 1.1 za zenu
-
Zadig
ma znam da je to tacno, ali nemam toliko love, ovaj 1.0 mi se bas uklapa,citroen ima 1.1 i ima 932 kile prazan i 94 NM na 3.200 a 61 HP, potrosnja 7.6 (na papiru normalno)
Opel 1.0 12V, ima 3 klipa, 88NM na 3.800 i 60 konja. Tezak je tu nedje kao i c2..... ali c2 vise trosi, skuplji je, nema abs.... ali hebeno je sladak i znam da ce zeni vise svidja, mada se ona pravi da joj je svejedno...
jasta svejedno.
Opel 1.0 12V, ima 3 klipa, 88NM na 3.800 i 60 konja. Tezak je tu nedje kao i c2..... ali c2 vise trosi, skuplji je, nema abs.... ali hebeno je sladak i znam da ce zeni vise svidja, mada se ona pravi da joj je svejedno...
jasta svejedno.
-
nineac
Sa tehničke strane Corsa je puuuuno bolja. prvo, imaš ABS, što je vrlo važnu, jer nedo bog neke kretenske situacije, neka ABS-a tu! Drugo, sve Corse dolaze sa samoventilirajućim prednjim diskovima od 256X24mm (ti su diskovi nekada zaustavljali Vectru A 2.0i i Vectru B 1.6 i Di 16V) što znači da su vrlo izdržljivi na toplinsko opterećenje, a kako žene imaju običaj da "siluju" kočnicu nizbrdo to ti može biti super koristan dodatak!
Takođe, Corsa je dosta stabilnija. što se tiče ljepote, Corsu je dizajnirala žena jer je ciljana grupa kupaca tog auta žene, pa vjeruj da je mala šansa da joj se nesvidi, iako je i C2 preljep.
Što se tiče motora, preko 6 ltr nema teorije, a pogoni ga lanac, što znači nema izmjene zupčastog remena, što onda opet znači: MANJI TROŠKOVI SERVISA!
Takođe, Corsa je dosta stabilnija. što se tiče ljepote, Corsu je dizajnirala žena jer je ciljana grupa kupaca tog auta žene, pa vjeruj da je mala šansa da joj se nesvidi, iako je i C2 preljep.
Što se tiče motora, preko 6 ltr nema teorije, a pogoni ga lanac, što znači nema izmjene zupčastog remena, što onda opet znači: MANJI TROŠKOVI SERVISA!
-
Zadig
bogumi cotroen!
Ja sam navijo za opela (imao sam vektru b jedno vrijeme), ali zena oce c2, pa to ti je.
Bice gotov za neke 3-4 sedmice, ide sutra da stavi "polog".
Ah, gotova je i ta agonija konacno!
ljepota, vise je ne moram slusati kako joj se cipele deru po asfaltu, i kako se guzva u gradskom saobracajnom,
bice valjda vise i sexa....

Ja sam navijo za opela (imao sam vektru b jedno vrijeme), ali zena oce c2, pa to ti je.
Bice gotov za neke 3-4 sedmice, ide sutra da stavi "polog".
Ah, gotova je i ta agonija konacno!
ljepota, vise je ne moram slusati kako joj se cipele deru po asfaltu, i kako se guzva u gradskom saobracajnom,
bice valjda vise i sexa....