Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#2576 Re: Citroen All About
Ko bi kupio C i E klasu pored Masserati-a da pare nisu bitne ? 
- amar1994
#2577 Re: Citroen All About
bravodrndalo wrote:Ko bi kupio C i E klasu pored Masserati-a da pare nisu bitne ?
ali bi vecina bosnjaka
Last edited by amar1994 on 13/06/2017 11:43, edited 1 time in total.
- mad_max_ba
#2578 Re: Citroen All About
ma ko bi kupio maseratija pored golfaamar1994 wrote:bravodrndalo wrote:Ko bi kupio C i E klasu pored Masserati-a da pare nisu bitne ?,
ali bi veci bosnjaka![]()
![]()
![]()
- amar1994
#2579 Re: Citroen All About
hahamad_max_ba wrote:ma ko bi kupio maseratija pored golfaamar1994 wrote:bravodrndalo wrote:Ko bi kupio C i E klasu pored Masserati-a da pare nisu bitne ?,
ali bi vecina bosnjaka![]()
![]()
![]()
- supercali
#2580 Re: Citroen All About
Rijetki da al naravno da bi vecina uzela c ili emadner wrote:Isto tako treba biti realan. Ko bi kupio C5 naspram C ili E klase da pare nisu bitne?
-
Me_again
#2581 Re: Citroen All About
Hm, bitna je i raspodjela novca. Možda bi neki uzeli C5 i jahticu umjesto E klasesupercali wrote:Rijetki da al naravno da bi vecina uzela c ili emadner wrote:Isto tako treba biti realan. Ko bi kupio C5 naspram C ili E klase da pare nisu bitne?
- supercali
#2582 Re: Citroen All About
Sad mozemo mi nagadjati sta bi ko i kako
Neko bi u podrumu napravio kucno kino i ulozio 100 hiljada a kupio c1
Neko bi u podrumu napravio kucno kino i ulozio 100 hiljada a kupio c1
- madner
#2583 Re: Citroen All About
Ghibli mi je tehnoloski toliko iza E klase da ne znam opste kako se prodaje.drndalo wrote:Ko bi kupio C i E klasu pored Masserati-a da pare nisu bitne ?
- madner
#2584 Re: Citroen All About
To nije pitanje. To sto neko ima za Ferarija ali odredi sebi budzet ne znaci da mu pare nisu bitne.Me_again wrote:Hm, bitna je i raspodjela novca. Možda bi neki uzeli C5 i jahticu umjesto E klasesupercali wrote:Rijetki da al naravno da bi vecina uzela c ili emadner wrote:Isto tako treba biti realan. Ko bi kupio C5 naspram C ili E klase da pare nisu bitne?
-
Me_again
#2585 Re: Citroen All About
Lova je uvijek bitna, nije mi poznato ko i zašto poteže to pitanje.madner wrote:To nije pitanje. To sto neko ima za Ferarija ali odredi sebi budzet ne znaci da mu pare nisu bitne.Me_again wrote:Hm, bitna je i raspodjela novca. Možda bi neki uzeli C5 i jahticu umjesto E klasesupercali wrote: Rijetki da al naravno da bi vecina uzela c ili e
- madner
#2586 Re: Citroen All About
Potezem ja jer se ovdje ljudi prave da C5 nije objektivno losije auto od C/E klase.
To sto se uklapa puno bolje u budzet stoji. To sto se ne izgubi 50 000 za 3 godine stoji, ali nije ni blizu. Pogotovo C5.
To sto se uklapa puno bolje u budzet stoji. To sto se ne izgubi 50 000 za 3 godine stoji, ali nije ni blizu. Pogotovo C5.
- amar1994
#2587 Re: Citroen All About
kad vec navlacis mak na konac , objektivno i realno je c klasa kao cjelina ,prije ovog zadnjeg modela losija i od C5 , BMW 3ce , mazde6 , mondea i skoro svih ostalih jer je malen i unutrasnjost nije neki nivo mercedesa i njegove cijenemadner wrote:Potezem ja jer se ovdje ljudi prave da C5 nije objektivno losije auto od C/E klase.
-
condy
#2588 Re: Citroen All About
Najveći kompleks je stavljat u istu rečenicu Citroen C4 sa BMW serije 3Maystor wrote:Recimo da se slažem sa napisanim (najvećim dijelom). Zaboravio si reći da je mjenjač šlampav i da zapinje, kao i to da ovjes klokoće prilikom rada.condy wrote:Mene nisu dojmila sjedišta kod C4. Da li je drugačije kod C4 Cactus, ne znam.
Kod C4, sjedišta kao da su dimenzionirana za " patuljke " ljude![]()
Odnosno ljude do visine od 1,70 m...kratka sjedišta naprijed. Ko god ima duže noge ili je čak nekog normalnog rasta, imaće problem, odnosno ko god nije patuljast ima da ga *ebu. Bio na jednoj turi od 250 km, i osjetiš nelagodu u nogoma, kako noge trnu i to baš u položaju u kojem jednostavno fali sjedišta. Pored toga, onu potporu za donji dio leđa su napravili bezveze, nju predimienzionirali pokriva pola leđa, i to kod ljudi koji nisu patuljci, i još te više gura naprijed, i pretvrda je. I da su duža sjedišta, ta potpora bi pravila problem. Kod Pežoa 308, nije tako iako nisam sa njim išao na dulje ture. Znam sigurno da kod 307-ce nije, pa nije ni kod 308-ce.
Inače C4 je unutra plastikaner čisti, koji nije na nivou Pežoa 307. Pretpostavljam da je i to jedna od ovdje već dosta nabrojanih " sitnica " na koju se obaziru samo oni koji ne voze auta. Naslon za ruku plastični, tvrd kao kamen. Jako uzak, uz to. Baš odmara ruku. Na vratima plastična imitacija štofa mekanog dijela, kod potpore za ruku, kad kucneš ono odzvanja plastika, a kad staviš ruku kao da si je stavio na letvu neku. Naprijed plastika, koja na jednom dijelu kokpita, uopošte nije ni obrađena, crna nako ko iz unutrašnjih dijelova pretinca i sl. Za stakla sam već pisao kao kod pvc prozora bez termo zaštite. ustvari, stavili su je fabrički samo za zadnje staklo, još u neku tamnu izvedbu, tako da je kroz zadnje staklo totalno slabo vidljivo
![]()
Izolacija mu je takva da imaš osjećaj da zuje ležajevi. Doduše muzika rješi taj problem.
Sve u svemu auto je ništa posebno. Amortizacija na nivou Golfa 5, a auto iz 2015 godine, ako ne i gora. Što se tiče ležanja na cesti sigurno lošija, a kad je udobnost tu negdje malo mekša od Golfa.
Pozitivna strana je motor 1.6 hdi od 84kw, jako je dobar na prvi mah, uglađen i može povuć, ide super i ostavlja dojam sigurnosti na cesti. Malo baš troši i nije previše bučan. Digitalni displej je ljepo urađen, ubjedljivo najljepši dio auta, al koji nema pokazivač temperature rashladne tečnosti niti ima mogućnost da se provjeri bez dijagnostike, što je jako loše rješeno, a multimedija, ona je urađena dobro i nemam na nju zamjerki, radi svoj posao.
I slažem se da za današnje standarde, C4 nije ništa posebno u compact klasi. Zastarjela platforma, a high-tech stvari poput adaptivnog tempomata ne možeš dobiti ni za sva blaga ovog svijeta.
Međutim, za 28 hiljada mogao se (ne pratim, vjerujem da može još uvijek) kupiti model 1.6 hdi sa 115 KS i mjenjačem sa 6 brzina, sa paketom opreme koji uključuje automatsku klimu, parking senzore, zatamnjena stakla, elektropreklopive retrovizore, itd.
Za te pare ne možeš dobiti ni jednako opremljen polo, a ekvivalentni golf je bar 10 hiljada skuplji. Zato tvrdim da je C4 best buy u BiH u svojoj klasi.
Ja sam krupnije građe i odgovara mi visina koju C4 ima (149 cm), dok me recimo BMW serije 3 polomi čak i na relaciji do Mostara.
Automobili su prijevozna sredstva, a ne aparati za liječenje kompleksa.
- madner
#2589 Re: Citroen All About
Nije se ni meni svidila ta.amar1994 wrote:kad vec navlacis mak na konac , objektivno i realno je c klasa kao cjelina ,prije ovog zadnjeg modela losija i od C5 , BMW 3ce , mazde6 , mondea i skoro svih ostalih jer je malen i unutrasnjost nije neki nivo mercedesa i njegove cijenemadner wrote:Potezem ja jer se ovdje ljudi prave da C5 nije objektivno losije auto od C/E klase.
Samo isti problem je imala i tadasnja 3-ica i A4. Premali.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2590 Re: Citroen All About
Ja kao ljubitelj talijanskih automobila cu reci da se Ghibli ni u cemu ne moze mjeriti sa BMW 5,E klasom ili A6.madner wrote:Ghibli mi je tehnoloski toliko iza E klase da ne znam opste kako se prodaje.drndalo wrote:Ko bi kupio C i E klasu pored Masserati-a da pare nisu bitne ?
Opremljenost,ponuda motora...
Jedino sto je ljepsi,drugaciji,ima lijepo ime,znak i ima ga manje na cesti. Sasvim dovoljno da bih ga prije kupio nego DE trojku

- amar1994
#2591 Re: Citroen All About
madner wrote:Nije se ni meni svidila ta.amar1994 wrote:kad vec navlacis mak na konac , objektivno i realno je c klasa kao cjelina ,prije ovog zadnjeg modela losija i od C5 , BMW 3ce , mazde6 , mondea i skoro svih ostalih jer je malen i unutrasnjost nije neki nivo mercedesa i njegove cijenemadner wrote:Potezem ja jer se ovdje ljudi prave da C5 nije objektivno losije auto od C/E klase.
To sto se uklapa puno bolje u budzet stoji. To sto se ne izgubi 50 000 za 3 godine stoji, ali nije ni blizu. Pogotovo C5.![]()
Samo isti problem je imala i tadasnja 3-ica i A4. Premali.
ali zato je cijena momacka
barem su ovi bolji unutra
- Maystor
#2592 Re: Citroen All About
Evo, vidite poštovani gledaoci, očigledan primjer jednoga _________condy wrote: Najveći kompleks je stavljat u istu rečenicu Citroen C4 sa BMW serije 3
-
condy
#2593 Re: Citroen All About
To ono ko u nadrealistima kad onaj profa nema *uda da lane 
-
citroen xm
#2594 Re: Citroen All About
Šta bi bilo kad bi svi imali po milionče...
Velika je razlika između nove C klase i C5, ali ja bih radije Ful C5 i dobru vikendicu nego ful C klasu.
Velika je razlika između nove C klase i C5, ali ja bih radije Ful C5 i dobru vikendicu nego ful C klasu.
- Ned071
#2595 Re: Citroen All About
A sta ako je merc bolji auto?drndalo wrote:Ko bi kupio C i E klasu pored Masserati-a da pare nisu bitne ?
-
ado-šampion
#2596 Re: Citroen All About
Objektivno po cemu? Malen u unutrasnjosti jeste, manji je cak i od trice E90 sto je fakat umjetnost napraviti. Kolega ima karavan, kaze "to je malo auto". Unutrasnjost nije na nivou Mercedesa i njegove cijene? Po cemu? Ok, djeluje malo zastarjelo i siromasno (uostalom kao i E klasa iz tog doba), unutra kad sjednes na prvi dojam djeluje u najbolju ruku ko Passat, ali kad se malo vise vozas i koristis, sta god dolazi u dodir s rukama i tijelom nigdje neces naci lose materijale, objektivno puno je to iznad i Passata i C5.amar1994 wrote:kad vec navlacis mak na konac , objektivno i realno je c klasa kao cjelina ,prije ovog zadnjeg modela losija i od C5 , BMW 3ce , mazde6 , mondea i skoro svih ostalih jer je malen i unutrasnjost nije neki nivo mercedesa i njegove cijenemadner wrote:Potezem ja jer se ovdje ljudi prave da C5 nije objektivno losije auto od C/E klase.
Nije to nikakvo navlacenje maka na konac, to je realnost. Ja nisam ljubitelj Mercedesa ali nidje veze, vozit se u C klasi i vozit se u Passatu, C5 i slicnim nije ni slicno. Od sjedenja na oba prednja sjedista, preko generalno tisine sto od izolacije sto od kvaliteta izrade, ovjesa koji nije nimalo mekan a haman pa klizi, ozvucenja, itd, itd. Majke mi na cesti u odnosu na C klasu koju ti tako popljuva, C5 djeluje ko da ima rupe u vratima i ispod blatobrana. Ne moze se donijeti sud o autu na osnovu toga sto sjednes u salonu ili sto obidjes krug od jarana. Ili cak ni toliko.
Vrijedi li to tih para to je drugi par opanaka i raja ovdje zestoko pretjeruje sto se toga tice. Nikad ne gleda istim ocima onaj iz jeftinijeg auta skuplje, i onaj iz skupljeg auta jeftinije. Tesko da ce neko ko je kupio C5 reci da C klasa vrijedi xy k vise eura, tako isto tesko da ce neko ko ima C klasu da ga upitas bi li sljedeci put kupio C5 koji je xy k eura jeftiniji reci da bi. Jednostavno ne gleda se istim ocima.
- supercali
#2597 Re: Citroen All About
Meni je to sve stvar licnog odabira ukusa potreba
Jbg ja sada ne gledam auto ako nije kabriolet sa tvrdim krovom
Dzaba bmw 6 kabriolet kad nije tvrdi krov jbg iako je 16 puta bolji od 307-308 cc i slicnih
Jbg ja sada ne gledam auto ako nije kabriolet sa tvrdim krovom
Dzaba bmw 6 kabriolet kad nije tvrdi krov jbg iako je 16 puta bolji od 307-308 cc i slicnih
- amar1994
#2598 Re: Citroen All About
ma sta je to on poseban zivota tiado-šampion wrote:
Objektivno po cemu? Malen u unutrasnjosti jeste, manji je cak i od trice E90 sto je fakat umjetnost napraviti. Kolega ima karavan, kaze "to je malo auto". Unutrasnjost nije na nivou Mercedesa i njegove cijene? Po cemu? Ok, djeluje malo zastarjelo i siromasno (uostalom kao i E klasa iz tog doba), unutra kad sjednes na prvi dojam djeluje u najbolju ruku ko Passat, ali kad se malo vise vozas i koristis, sta god dolazi u dodir s rukama i tijelom nigdje neces naci lose materijale, objektivno puno je to iznad i Passata i C5.
Nije to nikakvo navlacenje maka na konac, to je realnost. Ja nisam ljubitelj Mercedesa ali nidje veze, vozit se u C klasi i vozit se u Passatu, C5 i slicnim nije ni slicno. Od sjedenja na oba prednja sjedista, preko generalno tisine sto od izolacije sto od kvaliteta izrade, ovjesa koji nije nimalo mekan a haman pa klizi, ozvucenja, itd, itd. Majke mi na cesti u odnosu na C klasu koju ti tako popljuva, C5 djeluje ko da ima rupe u vratima i ispod blatobrana. Ne moze se donijeti sud o autu na osnovu toga sto sjednes u salonu ili sto obidjes krug od jarana. Ili cak ni toliko.
Vrijedi li to tih para to je drugi par opanaka i raja ovdje zestoko pretjeruje sto se toga tice. Nikad ne gleda istim ocima onaj iz jeftinijeg auta skuplje, i onaj iz skupljeg auta jeftinije. Tesko da ce neko ko je kupio C5 reci da C klasa vrijedi xy k vise eura, tako isto tesko da ce neko ko ima C klasu da ga upitas bi li sljedeci put kupio C5 koji je xy k eura jeftiniji reci da bi. Jednostavno ne gleda se istim ocima.
sta to trebam da trazim od auta , mekanu plastika ispod nogu mozda jer sam previse razmazen pa volim da naprdjujem
stojim iza ovog boldanog , za svoju cijenu ne pruza skoro nista osim hajde evo kvaliteta i znacke.
izvini ali ja ne gledam mekocu plastika , uber izolacije i ovoga sto je nekima uvijek i jedino na prvom mjestu
PS. kako znas da nisam vozio ili se vozio u njemu vise puta ???
-
ado-šampion
#2599 Re: Citroen All About
Pa sto onda ne uze neku Kiju za duplo manje para od Mazde kad nisi razmazen?amar1994 wrote:ma sta je to on poseban zivota tiado-šampion wrote:
Objektivno po cemu? Malen u unutrasnjosti jeste, manji je cak i od trice E90 sto je fakat umjetnost napraviti. Kolega ima karavan, kaze "to je malo auto". Unutrasnjost nije na nivou Mercedesa i njegove cijene? Po cemu? Ok, djeluje malo zastarjelo i siromasno (uostalom kao i E klasa iz tog doba), unutra kad sjednes na prvi dojam djeluje u najbolju ruku ko Passat, ali kad se malo vise vozas i koristis, sta god dolazi u dodir s rukama i tijelom nigdje neces naci lose materijale, objektivno puno je to iznad i Passata i C5.
Vrijedi li to tih para to je drugi par opanaka i raja ovdje zestoko pretjeruje sto se toga tice. Nikad ne gleda istim ocima onaj iz jeftinijeg auta skuplje, i onaj iz skupljeg auta jeftinije. Tesko da ce neko ko je kupio C5 reci da C klasa vrijedi xy k vise eura, tako isto tesko da ce neko ko ima C klasu da ga upitas bi li sljedeci put kupio C5 koji je xy k eura jeftiniji reci da bi. Jednostavno ne gleda se istim ocima., gepek kriminalan , nazad veci covjek od 180 ne moze sjest
sta to trebam da trazim od auta , mekanu plastika ispod nogu mozda jer sam previse razmazen pa volim da naprdjujem![]()
stojim iza ovog boldanog , za svoju cijenu ne pruza skoro nista osim hajde evo kvaliteta i znacke.
izvini ali ja ne gledam mekocu plastika , uber izolacije i ovoga sto je nekima uvijek i jedino na prvom mjestu![]()
PS. kako znas da nisam vozio ili se vozio u njemu vise puta ???
Gepek na toj C klasi je 475 litara, cuj 350 litara, pa ne pricamo u A klasi.
Ne znam jesi li se vozio ili vozio vise puta u tom, mozda i jesi, ali onako kad gledam tvoje postove, strucnjak za sve, o svakom autu sve zna (gore si ih nabrojao 4 ili 5 i usporedio "objektivno kao cjelinu"), pa ne dobiju novinari u BiH toliko auta na testiranje koliko si ih ti istestirao "objektivno kao cjelinu", dozla je da radis za neke automobilske novine u Njemackoj.
De ba bjezi Amare, hajde sve, uredu je sve to, ja tebe razmumijem i ne uzimam za zlo, nije problem sto puno pametujes a ni sam ne krijes da si zelen, svi smo to prosli, nego ti si puno uporan a jos si i bezobrazan i govoris ljudima da naprdjuju i baljezgaju.
- amar1994
#2600 Re: Citroen All About
Eh ukus , njega nismo uzeli u obzir
, a pricao sam vec , nisam ni htio ovo
, nego izletilo i odusevilo me.
Nisam ja jedini koji razmislja ovako , necemo vise jer je tema citroen , al eto meni ne vrijedi taj merc dkoro 2x vise od c5.
Nemam ja pojma jer sam mlad

Da priznam , dosadan sam
, al opet ne tjeram nikog ni na sta valjda , cinjenice su cinjenice , sta fali tim izrazima , nikog nisam uvrijedio nadam se , al su na mjestu .
Nisam ja jedini koji razmislja ovako , necemo vise jer je tema citroen , al eto meni ne vrijedi taj merc dkoro 2x vise od c5.
Nemam ja pojma jer sam mlad
Da priznam , dosadan sam
Last edited by amar1994 on 13/06/2017 19:09, edited 2 times in total.