Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ado-šampion

#2426 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

Me_again wrote:
ado-šampion wrote:U vrijeme dok je C5 bio aktuelan, godisnje ih je u EU prodavano duplo manje nego BMW jedinica, a kostaju otprilike isto, ako C5 nije i jeftiniji. I 3-4 puta manje nego BMW trica od koje je C5 oko 30% jeftiniji. Toliko o ovcama i znalcima.

I jedinica je realno jedini BMW s kojim se C5 moze poredit, i opet i tu u svemu zaostaje osim u prostoru i vjerovatno udobnosti na duge staze (nisam probao), sve ostalo je na strani BMWa, lezanje, upravljivost, kocnice, motori, mjenjaci (rucni i automatski), izolacija, kvalitet. Ne mora se to naglasavati uopste, samo je dovoljno pogledati broj prodanih primjeraka, kao i cijene polovnih.
Ado, BMW je bolji auto, to je jasno kao dan. I nisam ovdje primijetio da neko tvrdi suprotno.
Fol je u tome što nekome odgovara jedno, a drugima drugo.
Fol je i u količini novca koji treba izdvojiti na početku i u toku održavanja.
Ali nije fol za raspoloživu količinu novca kupiti auto sa 300 kkm umjesto drugog auta sa 100 kkm ili manje. To je več zajeb.
Ja tebe razumijem skroz i ti si realan, ovo nije upuceno tebi, nego svim ostalim koji su komentarisali nakon sto je covjek upitao za savjet nekoliko stranica ranije. Fazon je sto tvrde suportno.

Naravno da je bolje uzeti auto sa 100 k nego sa 300 k, posebno kad neko pravi dosta kilometara. Ja sam uzeo auto sa 150 k ali ja pravim 10-15 k godisnje, ne koristim auto svaki dan. Da pravim 30-40 k godisnje gledao bih novo ili sa max 50 k, pa koje se uklopi.

Naravno fol je koliko para toliko muzike, samo sto je na ovom forumu kod mnogih za 50% para ista muzika, sto realno nema smisla.
amar1994

#2427 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

svima onima koji vole polovne svabe sa puno km , hahaha zajebali i ljude koji nove kupe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

budite dzekovi pa dajte 60, 70 i jace hiljada za ta auta pa onda nam pricajte price :lol: :lol: :lol: :lol:

a moze se reci i zakljuciti da ovi specificni proizvodjaci koji se spominju koriste titanium , carbon monocoque , suhi carbon , carbontanium , ruzino drvo za unutrasnjost , platinu , rubine, zlato , dijamante pa opravdaju cijene istih :lol: :lol: :lol: :lol:

al stas vecina europljana voli znak pa makar crkli :D
amar1994

#2428 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

basicm wrote: Sad suprotno od vas, kupio sam bmw sa 285 hiljada na satu sa slika ne videci ga a za te pare je mogao c5 6-7 godina mladji.
Odlicna kupovina , ne rece koliko dade za te kilometre :-D :run:
corsa

#2429 Re: Citroen All About

Post by corsa »

amar1994 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

svima onima koji vole polovne svabe sa puno km , hahaha zajebali i ljude koji nove kupe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

budite dzekovi pa dajte 60, 70 i jace hiljada za ta auta pa onda nam pricajte price :lol: :lol: :lol: :lol:

a moze se reci i zakljuciti da ovi specificni proizvodjaci koji se spominju koriste titanium , carbon monocoque , suhi carbon , carbontanium , ruzino drvo za unutrasnjost , platinu , rubine, zlato , dijamante pa opravdaju cijene istih :lol: :lol: :lol: :lol:

Obzirom da se ovo i na mene odnosi, samo da se zna da ja volim svabe i sa malo kilometara. :wink: A hajde onda ti obrazlozi zasto su toliko skupi i cime opravdavaju visoke cijene, a cinjenica je da ih imaju. Nemoj se samo, molim te, bazirati na pricu bosanci ili balkanci, jer realno skuplji su svuda u svijetu. Svi budale jel'? Cuj vecina evropljana!? A izvini, gdje to u svijetu Mercedes nije skuplji od ovih ostalih?
Last edited by corsa on 07/06/2017 14:54, edited 1 time in total.
zforumas

#2430 Re: Citroen All About

Post by zforumas »

Sreca pa ne razumije dosta raje ovaj nas jezik, jebo me svako ako nas ne bi sa zemljom sravnili
ado-šampion

#2431 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

@Corsa

Cuj kako opravdavaju, pa znackom. :D Ja tebe. :-)

Samo fazon je sto u toj prici fali samo jedna mala stvar: Merc prodaje auta i auta za najvise cijene medju automobilima za mase, i to radi vise od pola stoljeca, kako zaboga niko nikad za tih 50+ godina nije skontao da prodaju samo znacku, i da tamo ima neko drugo auto (ili vise njih) koje ima sve isto, ali ne i znacku, za 30% ili 50% manje para. :D
Last edited by ado-šampion on 07/06/2017 14:56, edited 1 time in total.
amar1994

#2432 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

corsa wrote:
amar1994 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Obzirom da se ovo i na mene odnosi, samo da se zna da ja volim svabe i sa malo kilometara. :wink: A hajde onda ti obrazlozi zasto su toliko skupi i cime opravdavaju visoke cijene, a cinjenica je da ih imaju. Nemoj se samo, molim te, bazirati na pricu bosanci ili balkanci, jer realno skuplji su svuda u svijetu. Svi budale jel'?
ne baziram se na nas , kakvi mi , sitna buranija , udio na trzistu 0.001% :-D

ma pazi cijenim sve marke za ono sto rade :thumbup:

Ovako ja to gledam , ove marke o kojima se prica su stekle svoj imidz davno davno , jbg ljudi vidjeli valja i vjeruju im . Sada taj isti covjek nece kupiti neki bolji/pribliznan proizvod jer ga je nparavio neko drugi i prodaje ga za dosta manje novca. On slijepo vjeruje da je ovai posto imaju duzu tradiciju proizveden bolje(mozes mislit :-) ) .

Ono na sta ja ciljam je taj neki opsti kvalitet , i jelde lazu Englezi , Amerikanci , Australci , Francuzi o tome , 101 statistika kaze da su ovi koji imaju izgradjen imidz imali vise defekta od ovih koji nisu , a zasto , pa ovi se trude da izgrade taj imidz dok ovi racunaju na svoj krug kupaca i slijepa vjerovanja pa se toliko i ne sekiraju .

Zasto kosta toliko , ne znam , mozda sistem vrijednosti , mozda to , kao sto sam rekao koje to oni eksluzivne materijale koriste(cast izuzecima) .

Dalje flotna prodaja , to je glavni razlog prodaje konkretno njemackih marki , to je i logicno i normalno. Drzava sama stimulise prodaju tih vozila , kako cijenom tako i svim ostalim , firme kupuju i vrte jer im se najvise isplati .

Volim i ja i BMW i Mercedes , pogotovo neke modele i evo sad bi zamijenio auto za njih da imam pare ali nemam za ono sto ja zelim .

Na danasnjem vaktu skoro svi proizvodjaci imaju dobru obradu i pristup kvalitetnim materijalima , neki manje neki vise . Neki vole ustedit na unutrasnjosti , neki na mehanickim sklopovima , a neki na razvoju , to tako ide i jednostavno je.

Sta je moj zakljucak , ne treba potjecjenivati ostale samo zato sto nemaju znak :thumbup:
Last edited by amar1994 on 07/06/2017 14:55, edited 1 time in total.
corsa

#2433 Re: Citroen All About

Post by corsa »

ado-šampion wrote:@Corsa

Samo fazon je sto u toj prici fali samo jedna mala stvar: Merc prodaje auta i auta za najvise cijene medju automobilima za mase, i to radi vise od pola stoljeca, kako zaboga niko nikad za tih 50+ godina nije skontao da prodaju samo znacku, i ta tamo ima neko drugo auto (ili vise njih) koje ima sve isto, ali ne i znacku, za 30% ili 50% manje para. :D
Ma sve budale, kazem ja... :D
amar1994

#2434 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:@Corsa

Samo fazon je sto u toj prici fali samo jedna mala stvar: Merc prodaje auta i auta za najvise cijene medju automobilima za mase, i to radi vise od pola stoljeca, kako zaboga niko nikad za tih 50+ godina nije skontao da prodaju samo znacku, i da tamo ima neko drugo auto (ili vise njih) koje ima sve isto, ali ne i znacku, za 30% ili 50% manje para. :D
super , samo cu ti ja reci da je taj mercedes od prije 50tak godina kvlaitetniji od ovog danasnjeg , razlog : globalizacija :thumbup:

tako je merc prodaje , a vi kupujete polovna i solite pamet nekom ko je kupio novo ili mlado auto :thumbup:
corsa

#2435 Re: Citroen All About

Post by corsa »

https://www.olx.ba/artikal/25796201/bmw ... -limuzina/

E hajde mi nadji jos neki auto da nije od ova tri o kojim raspravljamo sa ovom kilometrazom, a da ovako izgleda. Ne sporim ja da je ovo pregazena raga i da ne vrijedi nikakvih para, ali da se dobro drzi, drzi se!
amar1994

#2436 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

corsa wrote:https://www.olx.ba/artikal/25796201/bmw ... -limuzina/

E hajde mi nadji jos neki auto da nije od ova tri o kojim raspravljamo sa ovom kilometrazom, a da ovako izgleda. Ne sporim ja da je ovo pregazena raga i da ne vrijedi nikakvih para, ali da se dobro drzi, drzi se!
:thumbup:

posto nema kod nas , evo https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... &scopeId=C

a vidi pezo , zar se ne bi trebala guliti tabla i koza :shock: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... &fnai=next

:)
corsa

#2437 Re: Citroen All About

Post by corsa »

amar1994 wrote:

E cuj 348, pa ovaj se tek razradio! :lol: :lol: :lol:

A gledaj ovoga:

https://www.olx.ba/artikal/25095660/aud ... i-quattro/
Last edited by corsa on 07/06/2017 15:16, edited 1 time in total.
amar1994

#2438 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

corsa wrote:
amar1994 wrote:

E cuj 348, pa ovaj se tek razradio! :lol: :lol: :lol:
ma ja ba , tek sad ima 140ks :D

vidi i pezo , 484 hiljade , samo mu fali kugla na mjenjacu :thumbup:

ma jbg kad nakuca na autpoutu , nije ni cudo da se ne potrose rukohvati i ostala cuda :thumbup:
corsa

#2439 Re: Citroen All About

Post by corsa »

Pezo mi, iskreno, izgleda ocuvaniji od Honde. :thumbup:
amar1994

#2440 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

corsa wrote:Pezo mi, iskreno, izgleda ocuvaniji od Honde. :thumbup:

eto vidis , znaci u pravu sam :-D , po meni bi ovi trebali bit jedno 15-20% jeftinijij , tek bi ih onda na cesti bilo :P :D
corsa

#2441 Re: Citroen All About

Post by corsa »

amar1994 wrote:

eto vidis , znaci u pravu sam :-D , po meni bi ovi trebali bit jedno 15-20% jeftinijij , tek bi ih onda na cesti bilo :P :D
Rekao sam od Honde, a ne od BMW-a. :-D
amar1994

#2442 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

corsa wrote:
amar1994 wrote:

Rekao sam od Honde, a ne od BMW-a. :-D
bare bare sa njim :D , joj sto se raspisa , odo 2-3 racunara popravit :lol: :lol:

mozda nekad zaradim za 330xd :run:
condy

#2443 Re: Citroen All About

Post by condy »

Stvarno, neozbiljna diskusija :mrgreen:
basicm

#2444 Re: Citroen All About

Post by basicm »

Naravno da je neozbiljna, kad se smirimo priznamo da smo razliciti i da svako ima svoje rezonovanje, pa zato i postoje marke i klase auta, novih i polovnih. Ali ne mogu vise da citam "ujedanje" oko ovaca i sisanja i gluposti koje je mnogo vece pa mogu i reci skoro uvijek pocne od vlasnika ostalih auta, i stereotipi bmw papak audi papak mecka papak vw seljober itd.
Znacka se placa, ali ta znacka nije dosla preko stele, nego svojim obrazom se zaradila godinama. Prije svega kvalitetom i time sto su bolji od drugih. Posto je tema citroen, za pare koliko kosta je dobar, a da je isti i bolji id drugih nije, citroen od 20 hiljada je isti kao i golf od 20 i bmw ili mecka od 20, bez obzira na razliku u godinama i kilometrima. Eh, neko ce citroena a neko ove druge, svako za sebe.
basicm

#2445 Re: Citroen All About

Post by basicm »

amar1994 wrote:
basicm wrote: Sad suprotno od vas, kupio sam bmw sa 285 hiljada na satu sa slika ne videci ga a za te pare je mogao c5 6-7 godina mladji.
Isto kao i ti za svoje :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2446 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

basicm wrote:Ma kakav bmw, samo ekskluziva citroen, kvalitet isti a manje para.
U mjedenicu pa ova predavanja drzi! Zar nije lakse reci ne dam iki nemam para za bmw mecka audi, nego mi ovo taman po dzepu, nego laprdati kako su isti samo ovce vole da se sisaju. Pa ako je citav svijet ovce, koja je vrsta manjina u kojoj ste vi?
Sad suprotno od vas, kupio sam bmw sa 285 hiljada na satu sa slika ne videci ga a za te pare je mogao c5 6-7 godina mladji. Ali 1.6 strasni na onoliku tezinu, onaj volan kretenski, ljuljanje koju vi zovete udobnost, izvana autobus nazad ko prkno odnos dimenzija sam veoma lako ostavio po strani.
Eno vam vijest nece ni oni vise ljuljacke da prave, toliko je to dobro.
Image
basicm

#2447 Re: Citroen All About

Post by basicm »

Tako je, nista ljepse kao doci medju svoje :-D
amar1994

#2448 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

basicm wrote:
amar1994 wrote:
Isto kao i ti za svoje :mrgreen:
puno drug :roll: , al ako uzivas u njemu , nek je sa srecom i da predjes jos toliko :D
citroen xm

#2449 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

basicm wrote:Ma kakav bmw, samo ekskluziva citroen, kvalitet isti a manje para.
U mjedenicu pa ova predavanja drzi! Zar nije lakse reci ne dam iki nemam para za bmw mecka audi, nego mi ovo taman po dzepu, nego laprdati kako su isti samo ovce vole da se sisaju. Pa ako je citav svijet ovce, koja je vrsta manjina u kojoj ste vi?
Sad suprotno od vas, kupio sam bmw sa 285 hiljada na satu sa slika ne videci ga a za te pare je mogao c5 6-7 godina mladji. Ali 1.6 strasni na onoliku tezinu, onaj volan kretenski, ljuljanje koju vi zovete udobnost, izvana autobus nazad ko prkno odnos dimenzija sam veoma lako ostavio po strani.
Eno vam vijest nece ni oni vise ljuljacke da prave, toliko je to dobro.

Mašio si poentu debelo. :kiss:

Niko nije rekao da je Citroen bolji od BMW-a, pogotovo ne C5 od BMW 5. Treba biti realan. Ali bolje je očuvan C5 sa manje kilometara nego nepoznat BMW sa puno kilometara i to drastično skuplji. To ne može pobiti niko.

C5 je fantastično auto, to što ti misliš da si popio svu pamet svijeta i zajebo ostale kupivši premium sa 300 000 na satu, ne znači i da si u pravu. :izet:

1.6 je osnovni motor u C5, a imaš i 3.0 pa izvoli. Smiješ se na pomen 1.6, a voziš vjerovatno 2.0 i misliš da si uskočio u raketu. Pa nije to baš druže tako.

Daješ sebi za pravo da se šprdaš sa udobnošću Citroena koja je aksiom, bar kada ima hidrauliku. To ti je nešto slično kao kada bi neko pokušao da bude zanimljiv pa se pošprda sa sportskim osobinama BMW M modela. :-)

Pričaš o tome kako je C5 autobu, a unutra skučen dok u isto vrijeme voziš BMW. :lol:

Na kraju imaš i liste pouzdanosti koje govore da Citroen i nije tako nekvalitetn. :thumbup:

Previše si sam sebi kontradiktoran. Ne ide to baš tako druže. Al dobro, kontam da je u prirodi čovjeka da svim silama opravdava svoje postupke i traži od okoline potvrdu o ispravnosti istih.

Hajd živio!

ado-šampion wrote:U vrijeme dok je C5 bio aktuelan, godisnje ih je u EU prodavano duplo manje nego BMW jedinica, a kostaju otprilike isto, ako C5 nije i jeftiniji. I 3-4 puta manje nego BMW trica od koje je C5 oko 30% jeftiniji. Toliko o ovcama i znalcima.

I jedinica je realno jedini BMW s kojim se C5 moze poredit, i opet i tu u svemu zaostaje osim u prostoru i vjerovatno udobnosti na duge staze (nisam probao), sve ostalo je na strani BMWa, lezanje, upravljivost, kocnice, motori, mjenjaci (rucni i automatski), izolacija, kvalitet. Ne mora se to naglasavati uopste, samo je dovoljno pogledati broj prodanih primjeraka, kao i cijene polovnih.
C5 je u svakom sem u sportskom pogledu svemirski brod naspram BMW-a 1. Izvini što ti udarih na ponos. :izet: :thumbup:
basicm

#2450 Re: Citroen All About

Post by basicm »

Joj xm, ne mogu ti odgovarati, tek iftario pa mi mrsko :)
Ali napisa ti svasta a nista. Uglavnom ne proizvode vise pokvarene amortizere, stavljace zdrave ne bi li koja ovca zalutala medju prosvjetljenu raju.
Post Reply