Citiranje

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
rinna0304

#1 Citiranje

Post by rinna0304 »

Eh ovako :D moram za fax uraditi seminarski rad na temu " Kako se citira" eh sad posto moram uraditi anketu imal ko neku ideju koja pitanja da stavim .. imam ja vec do pola gotovu anketu al fali tu jos dostaa pitanja .. pa ako ima neko neku ideju bila bih veoma zahvalna :D
silver testelone

#2 Re: Citiranje

Post by silver testelone »

de malo detaljnije to, šta kako se citira, ne kontam, koga, šta, kako, gdje, o čemu? :D

na forumu ako citiraš otvoriš srednju zagradu (AltGr+F), pa napišeš "quote", pa zatvoriš srednju zagradu (AltGr+G), zatim napišeš tu željeni tekst koji citiraš, a onda identičan slijed znakova napišeš kao i prije citiranog teksta, samo što ispred riječi "quote" dodaš znak "/" (Shift+7)

P.S. Ove skraćenice na tastaturi nisu iste za sve operativne sisteme, samo za Windows :D
rinna0304

#3 Re: Citiranje

Post by rinna0304 »

moram uraditi anketu koliko studenti znaju kako se citira , ko bolje zna kako se citira studenti I god ili stariji ... kako se koristi citiranje zbog cega
vecinom o citiranju knjiga, radova, literatura i tako to
eh sad meni treba bilo koje pitanje bar 1 jer su me ideje u potpunosti popustile :(
Not My Idea

#4 Re: Citiranje

Post by Not My Idea »

evo ti primjeri nekih pitanja

koja je razlika izmedju citiranja u bosanskom i engleskom jeziku
kako se citira unutar citata
sta ne treba citirati
kako se citira nepoznat autor ili kako se citira ako su dva autora ili jedan autor a dva izvora
kako se citira nesto sto je prevedeno
kako se citira clanak iz nekog casopisa. ili intervju ili pjesma ili web stranica
koji je format dugih citata
...
rinna0304

#5 Re: Citiranje

Post by rinna0304 »

Not My Idea wrote:evo ti primjeri nekih pitanja

koja je razlika izmedju citiranja u bosanskom i engleskom jeziku
kako se citira unutar citata
sta ne treba citirati
kako se citira nepoznat autor ili kako se citira ako su dva autora ili jedan autor a dva izvora
kako se citira nesto sto je prevedeno
kako se citira clanak iz nekog casopisa. ili intervju ili pjesma ili web stranica
koji je format dugih citata
...
hvala puno :D posluzit ce def :D
Post Reply