Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
shmizlica

#4976 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by shmizlica »

To je cijena koju sada plaćamo... Ne možemo natrag... Ne možemo naprijed... I visimo bespomoćni... Prikovani za svijet koji je naših ruku djelo.
Bansuri

#4977 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

whitelegend07 wrote:
Bansuri wrote:"Tvoja istina ne zanima baš svakog krkana kojeg sretneš. Pazi kome pričaš priče o svojoj duši."
Ubola si u srž. Al' ne shvatimo svi odmah. :)

:thumbup:
nema se više kome ni pričat, sve krkan do krkana, čast nevidljivim izrodima :lol:
cvrcak i mrav

#4978 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by cvrcak i mrav »

Samo plivati! Isplivati iz hladne vode i okrenuti ledja svemu, i mastanjima o onom sto je bilo, i cega nema, i sto bi trebalo da bude, i ovoj obali i ovom zivotu. Plivati i isplivati.

Ivo Andric
Acta non verba

#4979 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Acta non verba »

"Nikad ne znamo šta izazivamo u drugom čovjeku riječju koja za nas ima sasvim odredjeno značenje i zadovoljava samo našu potrebu." M. Selimović
Amazingness

#4980 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"You are a person, beautiful and unique... express yourself, strengthen yourself, kick yourself, wet yourself with tears, dry yourself with confidence, be who you are, do what you want, say how you feel, love like its real, never let anyone suppress you, never let anything make you believe your life isn't worth living..."

;-)
Zatamnjena stakla

#4981 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zatamnjena stakla »

"Kad te jebu a nisu smiješni!"
Bansuri

#4982 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

"A book is really like a lover. It arranges itself in your life in a way that is beautiful."
Amazingness

#4983 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

“Farewell, my great one, my own, farewell, my pride, farewell, my swift, deep, dear river, how I loved your daylong splashing, how I loved to plunge into your cold waves.”
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4984 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

Zelenu granu s tugom žuta voća
u kakvom starom splitskom perivoju
sanjarim s mirom dok se duša noća
i vlaga snova hvata dušu moju;

al' čežnja dršće kao ptiče golo,
k'o plava pjesma naglo prekinuta,
k'o nebo blijedo i beznadno kolo,
k'o bosi prosjak na po' pusta puta.

Sva ljubav moja usred ceste kisne,
moje je srce od sedam komada;
pod svakim mačem jedan plam da vrisne;
nad mojim dahom mramorna gromada.

Tmurne se misli reska svjetla boje;
krv u moždane, mozak van da skoči;
nad mojim mrakom sijevaju tek tvoje,
tuđinska ženo, samilosne oči.

Tin Ujević
hanny12

#4985 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by hanny12 »

I uvjek sam znao da ću je pronaći kada se vratim, ne da obnovim ljubav, već da obnovim nježnost.....

(Meša Selimović)
whitelegend07

#4986 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by whitelegend07 »

"Šetajući bez cilja ugledah starca, koji besplatno prodaje svoj osmijeh, praznim ljudima na uglu stare ulice. Zastao sam na tren, ne bih li otkrio kako on to radi. On čija odjeća je pocjepana. Koji koru hljeba doživljava kao luksuz. Kako on može prodavati osmijeh besplatno? Ljudima koji nekud žure, ne primjećujući starca uopšte. Odlučio sam sjesti pored njega i probati raditi isto što i on. Uhvatio me za ruku, rekavši:"Život te nije mazio, čim si odlučio sjesti na moj nivo. Rijetki se usude, mladiću. Svaki dan prodaj osmijeh besplatno. Jednog dana, nečije oči željet će ga za sebe zauvijek!"
Amazingness

#4987 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone."
hanny12

#4988 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by hanny12 »

Ne stavljaj ruke na lice , nemaš što od mene kriti, glavu gore, nama je ljubav lozinka.........
Dino Merlin
Amazingness

#4989 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

"Bila mu je potrebna koliko i on njoj."
whitelegend07

#4990 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by whitelegend07 »

Amazingness wrote:"Bila mu je potrebna koliko i on njoj."
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
naopaka-bajka

#4991 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by naopaka-bajka »

"Teško onom koji se svako jutro budi sa mržnjom prema zemlji u kojoj se rodio."
naopaka-bajka

#4992 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by naopaka-bajka »

"Ako volis nekoga, reci mu to, jer srce moze biti slomljeno i rijecima koje se ne izgovore."
Bansuri

#4993 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

"Nikad se ne igraj osjećanjima drugih jer možda dobiješ igru, ali rizikuješ da sigurno izgubiš tu osobu do kraja života."
Bansuri

#4994 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

“Only once in your life, I truly believe, you find someone who can completely turn your world around. You tell them things that you’ve never shared with another soul and they absorb everything you say and actually want to hear more. You share hopes for the future, dreams that will never come true, goals that were never achieved and the many disappointments life has thrown at you. When something wonderful happens, you can’t wait to tell them about it, knowing they will share in your excitement. They are not embarrassed to cry with you when you are hurting or laugh with you when you make a fool of yourself. Never do they hurt your feelings or make you feel like you are not good enough, but rather they build you up and show you the things about yourself that make you special and even beautiful. There is never any pressure, jealousy or competition but only a quiet calmness when they are around. You can be yourself and not worry about what they will think of you because they love you for who you are. The things that seem insignificant to most people such as a note, song or walk become invaluable treasures kept safe in your heart to cherish forever. Memories of your childhood come back and are so clear and vivid it’s like being young again. Colors seem brighter and more brilliant. Laughter seems part of daily life where before it was infrequent or didn’t exist at all. A phone call or two during the day helps to get you through a long day’s work and always brings a smile to your face. In their presence, there’s no need for continuous conversation, but you find you’re quite content in just having them nearby. Things that never interested you before become fascinating because you know they are important to this person who is so special to you. You think of this person on every occasion and in everything you do. Simple things bring them to mind like a pale blue sky, gentle wind or even a storm cloud on the horizon. You open your heart knowing that there’s a chance it may be broken one day and in opening your heart, you experience a love and joy that you never dreamed possible. You find that being vulnerable is the only way to allow your heart to feel true pleasure that’s so real it scares you. You find strength in knowing you have a true friend and possibly a soul mate who will remain loyal to the end. Life seems completely different, exciting and worthwhile. Your only hope and security is in knowing that they are a part of your life.”
Amazingness

#4995 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Amazingness »

“You can love someone so much...But you can never love people as much as you can miss them.”
Acta non verba

#4996 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Acta non verba »

"Je li mi ostalo dovoljno vremena da još jednom počnem? - pitala sam se. - Zašto ne. Dešavaju se pomračenja Sunca, ali trajna noć nije moguća. Koliko god trajala, koliko god crna bila, jednom ipak svane. "Nura Bazdulj Hubijar
Bansuri

#4997 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bansuri »

“People often say that motivation doesn’t last. Well, neither does bathing – that’s why we recommend it daily.”

“I find that the harder I work, the more luck I seem to have.”

“There never was a good war or a bad peace.”
frameni

#4998 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

Zadrhtaću bez sumnje
ako se ikad budemo sreli
u drugome životu,
u svetlosti udaljenog sveta.
Zaustavljajući se,
prepoznacu tvoje oči,
tamne kao jutarnje zvezde,
i znaću da su pripadale
zaboravljenom sumraku
predjašnjeg zivota.
Reći ću:
čar tvoj lica nije samo u njemu,
u nju se utkala žarka svetlost
moga pogleda pri susretu
koji se ne pamti,
i moja ljubav joj je dala
tajnu koja se izgubila...

Tagore
kapučino

#4999 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by kapučino »

"Onaj ko stvarno umije da sluša, čut će te i kad ništa ne govoriš."
kapučino

#5000 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by kapučino »

"Budite zahvalni na onome što imate, jer ćete na kraju imati više. Ako se usredočite na ono što nemate, nikada nećete imati dovoljno."
Post Reply