jok, ba, nego se takariš po temama koje ja pratim....al hajd što se takariš, nego se baš natakarišfatamorgana wrote:Jel' ja griješim il' ti mene uhodiš ....shmizlica wrote:dragi fato moraš li svaku temu začatati?
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- shmizlica
#4401 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- fatamorgana
#4402 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
i to je Jung objasnio u svojoj teoriji sinhroniciteta, mogu ti objasniti na pp ako želiš,shmizlica wrote:jok, ba, nego se takariš po temama koje ja pratim....al hajd što se takariš, nego se baš natakarišfatamorgana wrote:Jel' ja griješim il' ti mene uhodiš ....shmizlica wrote:dragi fato moraš li svaku temu začatati?
- shmizlica
#4403 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
poštedi me.....plitka sam ja za tih objašnjenjafatamorgana wrote: i to je Jung objasnio u svojoj teoriji sinhroniciteta, mogu ti objasniti na pp ako želiš,
- fatamorgana
#4404 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Vaše naređanje moje izvršenje,shmizlica wrote:poštedi me.....plitka sam ja za tih objašnjenjafatamorgana wrote: i to je Jung objasnio u svojoj teoriji sinhroniciteta, mogu ti objasniti na pp ako želiš,
- aux
#4405 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Evo nekih svi su filmski
Zašto se toliko trudiš da se uklopiš ako si rođen da se izdvajaš? (What Women Want)
Koliko samo miliona ljudi postoji na svetu, a ipak na kraju se svi ljudi svedu na samo jednu osobu. (Crazy/Beautiful)
Ako nisi spreman da se izglupiraš, nisi spreman ni da voliš. (A Lot like Love)
Oštećeni ljudi su opasni zato što znaju da mogu sve da prežive. (Damage)
Zašto se toliko trudiš da se uklopiš ako si rođen da se izdvajaš? (What Women Want)
Koliko samo miliona ljudi postoji na svetu, a ipak na kraju se svi ljudi svedu na samo jednu osobu. (Crazy/Beautiful)
- alkalna_baterija
- ptičica
#4407 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kažnjavan za sve što pomislim, kamoli što počinim,osumnjičen sam za nežnost i proglašen sam krivim
što ljubav ne gasim mržnjama,već novom, većom ljubavlju i život ne gasim smrtima,već nečim drukčije živim."
Antić
što ljubav ne gasim mržnjama,već novom, većom ljubavlju i život ne gasim smrtima,već nečim drukčije živim."
Antić
-
Hedg
#4408 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Nije mi žao što sam daleko, navikne se čovjek brzo na daljinu čim se s nekim zbliži. Al' dođu tako trenuci, dođu zrakom, neprimjetno.. I nije mi žao ni praznika, ovdje se praznici ne slave.. Žao mi je samo osjećaja, što ne mogu izljubiti majku na Bajram ujutro, ni ljudima selam nazvati, što nemam s kim da popijem "Onu Bosansku s Rahat Lokumom". Ja, koji ovdje sve imam, čeznem za onim što ovdje niko nema.. I žrtvovao bi svoj savršen život za par trenutaka sreće.."
- Steph
#4409 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
To budala nekaHedg wrote:"Nije mi žao što sam daleko, navikne se čovjek brzo na daljinu čim se s nekim zbliži. Al' dođu tako trenuci, dođu zrakom, neprimjetno.. I nije mi žao ni praznika, ovdje se praznici ne slave.. Žao mi je samo osjećaja, što ne mogu izljubiti majku na Bajram ujutro, ni ljudima selam nazvati, što nemam s kim da popijem "Onu Bosansku s Rahat Lokumom". Ja, koji ovdje sve imam, čeznem za onim što ovdje niko nema.. I žrtvovao bi svoj savršen život za par trenutaka sreće.."
-
Hedg
#4410 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne znam ko je autor, ne bih ti znao to rećiSteph wrote:To budala nekaHedg wrote:"Nije mi žao što sam daleko, navikne se čovjek brzo na daljinu čim se s nekim zbliži. Al' dođu tako trenuci, dođu zrakom, neprimjetno.. I nije mi žao ni praznika, ovdje se praznici ne slave.. Žao mi je samo osjećaja, što ne mogu izljubiti majku na Bajram ujutro, ni ljudima selam nazvati, što nemam s kim da popijem "Onu Bosansku s Rahat Lokumom". Ja, koji ovdje sve imam, čeznem za onim što ovdje niko nema.. I žrtvovao bi svoj savršen život za par trenutaka sreće.."
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#4411 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
aux wrote:Evo nekih svi su filmski
- aux
#4412 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ako su dobri evo jos par nekih,isto iz filmova
Ne smeš živeti svoj život kako drugi žele. Moraš uraditi ono što je najbolje za tebe makar time povredio ljude koje voliš (Notebook)
Svakom je potrebno ogledalo da bi se podsetio ko je. (Memento)
Neki ljudi nisu sposobni da veruju u sebe ako bar još neko drugi ne veruje u njih. (Good Will Hunting)
To je ono što ljudi rade. Skoče i nadaju se da znaju da lete. (Hitch)
Ne smeš živeti svoj život kako drugi žele. Moraš uraditi ono što je najbolje za tebe makar time povredio ljude koje voliš (Notebook)
Svakom je potrebno ogledalo da bi se podsetio ko je. (Memento)
Neki ljudi nisu sposobni da veruju u sebe ako bar još neko drugi ne veruje u njih. (Good Will Hunting)
To je ono što ljudi rade. Skoče i nadaju se da znaju da lete. (Hitch)
- bariton
#4413 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Iza svakog velikog bogatstva stoji zločin.
Honore de Balzac
Honore de Balzac
- Brkooo
#4414 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I have fought in more than 100 battles . Do you see a space of the span of a hand on my leg, chest, arm which is not covered by some scar of the wound of a sword or an arrow or a lance? And here I am, dying in my bed, like cattle die.
May the eyes of cowards never sleep."
Last words of Khalid ibn Walid when he was sick in his bed ...
May the eyes of cowards never sleep."
Last words of Khalid ibn Walid when he was sick in his bed ...
- lavorpunvode
#4415 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
na ovu patetiku se loze uglavnom nasi dijasporci, jadni, nekad mi ih bas bude zao.. narocito onda kad zanijeme na pitanje: "pa sto se onda ne vratite u tu lijepu, divnu nasu.."Hedg wrote:"Nije mi žao što sam daleko, navikne se čovjek brzo na daljinu čim se s nekim zbliži. Al' dođu tako trenuci, dođu zrakom, neprimjetno.. I nije mi žao ni praznika, ovdje se praznici ne slave.. Žao mi je samo osjećaja, što ne mogu izljubiti majku na Bajram ujutro, ni ljudima selam nazvati, što nemam s kim da popijem "Onu Bosansku s Rahat Lokumom". Ja, koji ovdje sve imam, čeznem za onim što ovdje niko nema.. I žrtvovao bi svoj savršen život za par trenutaka sreće.."
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4416 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Tko sam? Što sam? Onaj koji sanja,
modre oči u maglama sivim.
Ovaj život koji me proganja
sa drugima kao usput živim.
Sergej Jesenjin
modre oči u maglama sivim.
Ovaj život koji me proganja
sa drugima kao usput živim.
Sergej Jesenjin
- lavorpunvode
#4417 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Svi se kao brinu o svima. Svatko je prijatelj kao. Svima je kao stalo do tebe, i do svijeta. I dan kao ode. I ti se kao smijesis. I nista te kao ne boli."
Enes Kisevic
Enes Kisevic
-
Emilija Kovačev
#4418 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
lavorpunvode wrote:"Svi se kao brinu o svima. Svatko je prijatelj kao. Svima je kao stalo do tebe, i do svijeta. I dan kao ode. I ti se kao smijesis. I nista te kao ne boli."
Enes Kisevic
- Entropio
#4419 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
lavorpunvode wrote:"Svi se kao brinu o svima. Svatko je prijatelj kao. Svima je kao stalo do tebe, i do svijeta. I dan kao ode. I ti se kao smijesis. I nista te kao ne boli."
Enes Kisevic
- Entropio
#4420 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ko nas drži u snu, i ko nas budi?
Je li smrt buđenje? Je li život u smrti?
Zašto svi snovi nisu jednaki? Nekome su dati lijepi, i laki, i mirisni, nekome ružni, teški, smrdljivi.
Srećom, nisu uvijek isti. Naiđu prozračni, kao zora, šareno lijepi, kao cvijet.
Upravo je naišlo vrijeme njegovih lijepih snova. Možda to zaista nije stvarnost, ali on bi se zakleo da jeste: vidi, osjeća, uzdiše."
Meša Selimović
Je li smrt buđenje? Je li život u smrti?
Zašto svi snovi nisu jednaki? Nekome su dati lijepi, i laki, i mirisni, nekome ružni, teški, smrdljivi.
Srećom, nisu uvijek isti. Naiđu prozračni, kao zora, šareno lijepi, kao cvijet.
Upravo je naišlo vrijeme njegovih lijepih snova. Možda to zaista nije stvarnost, ali on bi se zakleo da jeste: vidi, osjeća, uzdiše."
Meša Selimović
- Acta non verba
#4421 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Emilija Kovačev wrote:lavorpunvode wrote:"Svi se kao brinu o svima. Svatko je prijatelj kao. Svima je kao stalo do tebe, i do svijeta. I dan kao ode. I ti se kao smijesis. I nista te kao ne boli."
Enes Kisevic
- johnnykola
#4422 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
zna li slučajno neko iz kojeg je djela sartreovog ova rečenica:
"sve greške koje sam učinio dogodile su se jer nisam bio dovoljno radikalan."
hvala!
"sve greške koje sam učinio dogodile su se jer nisam bio dovoljno radikalan."
hvala!
- tendzera
#4423 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Tko drugom jamu kopa,fizicki je radnik. 
- Zatamnjena stakla
#4424 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Niđe veze.tendzera wrote:Tko drugom jamu kopa,fizicki je radnik.
- lavorpunvode
#4425 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Onaj covek kojeg ti volis u meni, naravno, bolji je od mene. Ja nisam takav. Ali ti voli, a ja cu se postarati da budem bolji od sebe."
Aleksandar Sergejevic Puskin
Aleksandar Sergejevic Puskin