Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4326 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Patio sam
više nego iko
dok se nisam na nevolje sviko
patio sam
nije bilo lako
onda sam se sredio nekako
Možete li zamisliti mene
kako patim zbog obične žene
kako trčim i nosim joj cvijeće
kako molim
a ona me neće
Uzeo sam
koliko je dala
poljubio
i rekao hvala
Opet vidim crno mi se piše
jer sad patim što ne patim više.
Duško Trifunović
više nego iko
dok se nisam na nevolje sviko
patio sam
nije bilo lako
onda sam se sredio nekako
Možete li zamisliti mene
kako patim zbog obične žene
kako trčim i nosim joj cvijeće
kako molim
a ona me neće
Uzeo sam
koliko je dala
poljubio
i rekao hvala
Opet vidim crno mi se piše
jer sad patim što ne patim više.
Duško Trifunović
- shmizlica
#4327 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''je li moguće voljeti ljudska bića? naravno, osobito ako ih ne poznaš predobro. volim ih gledati kroz prozor dok idu ulicom''
bukowski
bukowski
- shmizlica
#4328 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Razlika između Diktature i Demokracije je u tome što u Demokraciji ljudi prvo glasaju, pa tek onda izvršavaju naređenja, a u Diktaturi nitko ne troši vrijeme na glasanje.
i jopet bukowski
i jopet bukowski
- shmizlica
#4329 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Snaga znači da nastavimo kada je sve loše. To znači da nastaviš dalje kada je sve tako besmisleno da nema smisla živjeti dalje.
i jopet
i jopet
- Entropio
#4330 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sjede na starčevoj njivi na brdu, starac govori polako, zna vrijednost svakoj riječi i svakoj misli: "Kako živim? Dobro. Zadovoljan sam što sam proživio vijek a nisam nikome naškodio. Ono što je meni štete naneseno, davno sam zaboravio, gubitak je lakše podnijeti nego kajanje. Ne govorim to da bih te prevario, ili učinio ljepšom svoju sliku u tvome sjećanju, ništa više ne očekujem od ljudi i mirno razgovaram sa sobom i o sebi, laž je za život, a ne za smrt, a ja sam blizu smrti, iako sam još u životu."
Meša Selimović
Meša Selimović
- Entropio
#4331 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Čim možemo nekom čoveku da kažemo jasno i otvoreno da nas je uvredio i da navedemo posve određeno čime je to i kada učinio, to znači da smo mu uvredu oprostili ili smo spremni da to učinimo. Muka je dok uvredu nosimo ćutke u sebi.
Ivo Andrić
Ivo Andrić
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#4332 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nasmiješi se, ponašaj se kao da te nije nikada ni povrijedio. Ne plači, nemoj pokazivati svoju slabost jer će neko jedva dočekati da je iskoristi protiv tebe.
Shvati da divna si baš takva kakva jesi, sa svojim prirodnim osmijehom, sa svojim vedrim očima. Ne dozvoli da te neko uvjeri u suprotno, ne dozvoli da neko ponizi tebe kako bi se on uzdigao. Ne dopusti da te povrijedi ono kako te drugi vide jer jedino ti znaš ko si zapravo. Budi sretna, uživaj u svom životu. Zaljubi se, voli ali uvijek imaj granicu, nikada ne daji ponos radi onog ko toga nije vrijedan. Djevojka si, možeš ostvariti svaki cilj samo ako to iskreno želiš.
Nikada neću shvatiti zašto neki ljudi, neki mučkarci, govore stvari koje ne misle i zašto daju obećanja za koja znaju da ih neće ispuniti. Žene su u ljubavi poput djece, zapamte svaku riječ i svako obećanje. A onda oni naglo promijene mišljenje, i preko noći više niste žena njihova života.
Da mogu vratiti godine, nisam sigurna što bih točno promjenila. da li bih te manje voljela pa bi me i manje boljelo kad bi otišao, ili bi te voljela malo više, ali dovoljno da ostaneš? Ne znam, ionako mislim da kad netko želi otići jednostavno ode, bez obzira na svu ljubav koju daješ. Tako da svakako nije do mene. I ne, ne bih ništa mjenjala. Jer sve se događa s razlogom. I ti si u mom životu bio, i iz njega otišao s razlogom. I ja ga prihvaćam iako ga ne znam. Jednostavno znam da je baš tako moralo biti. Bez ikakve promjene. I bez obzira na tužan kraj. Tužan za mene, ne tebe. Ionako si ti bio taj koji je okrenuo leđa i otišao na put bez povratka. Nek' ti je sretno, negdje drugdje, s nekim drugim.
Shvati da divna si baš takva kakva jesi, sa svojim prirodnim osmijehom, sa svojim vedrim očima. Ne dozvoli da te neko uvjeri u suprotno, ne dozvoli da neko ponizi tebe kako bi se on uzdigao. Ne dopusti da te povrijedi ono kako te drugi vide jer jedino ti znaš ko si zapravo. Budi sretna, uživaj u svom životu. Zaljubi se, voli ali uvijek imaj granicu, nikada ne daji ponos radi onog ko toga nije vrijedan. Djevojka si, možeš ostvariti svaki cilj samo ako to iskreno želiš.
Nikada neću shvatiti zašto neki ljudi, neki mučkarci, govore stvari koje ne misle i zašto daju obećanja za koja znaju da ih neće ispuniti. Žene su u ljubavi poput djece, zapamte svaku riječ i svako obećanje. A onda oni naglo promijene mišljenje, i preko noći više niste žena njihova života.
Da mogu vratiti godine, nisam sigurna što bih točno promjenila. da li bih te manje voljela pa bi me i manje boljelo kad bi otišao, ili bi te voljela malo više, ali dovoljno da ostaneš? Ne znam, ionako mislim da kad netko želi otići jednostavno ode, bez obzira na svu ljubav koju daješ. Tako da svakako nije do mene. I ne, ne bih ništa mjenjala. Jer sve se događa s razlogom. I ti si u mom životu bio, i iz njega otišao s razlogom. I ja ga prihvaćam iako ga ne znam. Jednostavno znam da je baš tako moralo biti. Bez ikakve promjene. I bez obzira na tužan kraj. Tužan za mene, ne tebe. Ionako si ti bio taj koji je okrenuo leđa i otišao na put bez povratka. Nek' ti je sretno, negdje drugdje, s nekim drugim.
- Zatamnjena stakla
#4333 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Simpleshmizlica wrote:''je li moguće voljeti ljudska bića? naravno, osobito ako ih ne poznaš predobro. volim ih gledati kroz prozor dok idu ulicom''
bukowski
- shmizlica
#4334 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nikad ne slušajte one koji loše govore o drugima, a dobro o vama.
Tolstoj
Tolstoj
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#4335 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kad vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi."
Džoni Štulić
Džoni Štulić
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#4336 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Some pepople never go crazy.What trully horrible lives they must live.
Charles Bukowski
Charles Bukowski
- de facto.
#4337 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"U životu, dragi moj prijatelju, nije reč o tome da osvojite što je moguće veći broj žena, jer je to samo spoljašnji uspeh. Reč je, pre svega, o tome da negujete sopstvene visoke zahteve, jer se u njima ogleda mera vaše lične vrednosti. Zapamtite, dragi prijatelju, da pravi ribar vraća sitne ribice u vodu!"
- Entropio
#4338 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Avantura jе urođеno pijanstvo svih inspirisanih ljudi, i ljudi snažnih po karaktеru ili po duhu. Svеt ima prirodnu potrеbu da uvеk idе za nеčim što jе samo naslutio, jеr nikad običnе stvarnosti nisu bilе smatranе za potpunе srеćе."
Jovan Dučić
Jovan Dučić
- Entropio
#4339 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Najbolje ćete čoveka ceniti po onome što on uradi baš slučajno i nesvesno, a ne po onome što radi razmišljeno i namerno. Jer da kažemo u paradoksu: slepa priroda jeste jedini vidoviti razum."
Jovan Dučić
Jovan Dučić
- ptičica
#4340 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:Čim možemo nekom čoveku da kažemo jasno i otvoreno da nas je uvredio i da navedemo posve određeno čime je to i kada učinio, to znači da smo mu uvredu oprostili ili smo spremni da to učinimo. Muka je dok uvredu nosimo ćutke u sebi.
Ivo Andrić
- ptičica
#4341 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:"Avantura jе urođеno pijanstvo svih inspirisanih ljudi, i ljudi snažnih po karaktеru ili po duhu. Svеt ima prirodnu potrеbu da uvеk idе za nеčim što jе samo naslutio, jеr nikad običnе stvarnosti nisu bilе smatranе za potpunе srеćе."
Jovan Dučić
- Entropio
#4342 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Mi smo istinski dobri kad smo istinski srećni. Nesreća kvari srca i ruši karaktere. Retko je bilo ljudi koji su odoleli otrovima nesreće i produžili da vole druge ljude. Naročito onaj kome su drugi učinili nesreću, omrzne i nedužne. Mogu da ne postanu čovekomrscima samo oni nesretnici koji svoje bede ne smatraju krivicom drugih ljudi, nego samo voljom božjom, što opet znači krivicom svojom sopstvenom."
Jovan Dučić
Jovan Dučić
- angelo
#4343 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Repulsion is the sentry that guards the gate to all that we most desire.
Salvador Dali
Salvador Dali
- Zatamnjena stakla
#4344 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pusti mi ba engleski, daj njemački!
-
kapučino
#4345 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Oprosti onima koji te povrijede, ali nemoj nikad da ZABORAVIŠ, jer bez takvih ne bi bila što si sad, IMUNA na svaku glupost, ogovaranje i pokušaje da te povrijede! Zbog takvih osoba jos više VRIJEDIŠ!
-
kapučino
#4346 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.
-
kapučino
#4347 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Moja čast, moje poštenje nije ono što vide ljudi, moja je čast i moje poštenje ono što nosi obraz moje unutrašnjosti, a ono bičuje moju dušu mukama za svaku nečistu sjenu i nagrađuje zadovoljstvom
-
kapučino
#4348 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Čak I najsitnija neistina truje čovjeka, isto kao što I samo jedna kap otrova truje cijelo more.
-
kapučino
#4349 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nije glad u svijetu zato što ne možemo da nahranimo siromašne, već zato što ne možemo da nahranimo bogate....
-
Great Cornholio
#4350 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
kapučino wrote:Nije glad u svijetu zato što ne možemo da nahranimo siromašne, već zato što ne možemo da nahranimo bogate....