Ma ne čitam ja poeziju, učio sam samo one pjesmice napamet koje su se morale učiti u školiSarajevo_Grad wrote:Je li ti znaš njegovu biografiju i općenito šta je Kiko prošao kroz život? A šta je trebao? Pisati o cvijeću i sreći dok su mu, recimo, ubijali brata Ešu i dok je hiljade njih ginulo? Dosta pjesama je posvetio tome, ubistvu njegovog brata, nesreći ubijenih i svom ljubavnom životu. Šta je tu pogrešno? Ne mogu vjerovati da se danas pjesnici kao što je Kiko tako oštro osuđuju a da se neki kvazipjesnici koji siju govor mržnje zaboravljaju. Uživam čitajući njegova djela, ali ako ništa, Kiko teži da ka dobrim vremenima i onom starom atmosferom, koja je ujedno bila i mnogo bolja nego ova sad. Uostalom, vidi se da nisi pročitao većinu njegovih pjesama, da ne kažem sve pjesme. Kiko je veliki čovjek i još bolji pjesnik. Bio i ostat će.
Ili je trebao biti poput Miroslava Toholja i Todora Dutine?
Ja ako šta pročitam od poezije to pročitam ako neki filozof ili psiholog nečije stihove citira , evo npr. ovi mi se sviđaju,ove Geteove stihove je From citirao u " Imati ili biti".
VLASNIŠTVO
Znam da mi ništa ne pripada
Do misli koja nesmetana Iz duše
mi ističe, I svakog povoljnog
trena, Koji me usudom ljubavi
Pušta dubokom uživanju.