hanny12 wrote:"Ništa ljude ne vezuje tako kao zajednički i srećno preživljena nesreća”."
I. Andrić
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- Pisistratus
#3751 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- alchak.ba
#3752 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Mala rupa moze potopiti veliki brod" - Franklin
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3753 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ptičica wrote:"Ne trudi se da uhvatiš leptira. Ako želi da se igra sa tobom, sam će sleteti na tvoju ruku. Tako je isto i sa ljudima.
Ne trči za njima, ako te žele sami će doći."
Ivo Andrić
- Helena Trojanska
#3754 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Navikao sam da tražim i ne nalazim". M. Selimović
- hanny12
#3755 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne trudi se da uhvatiš leptira. Ako želi da se igra sa tobom, sam će sleteti na tvoju ruku. Tako je isto i sa ljudima. Ne trči za njima, ako te žele sami će doći.
Ivo Andrić
Ivo Andrić
- frameni
#3756 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Znaš u čemu griješimo? Vjerujemo da je život nepromjenljiv i da kad uzmemo jedan pravac moramo njime da idemo do kraja. Sudbina, naprotiv, ima mnogo više mašte od nas. Upravo kada povjeruješ da iz jedne situacije ne postoji izlaz i kada tvoje očajanje dostigne vrhunac, brzinom iznenadnog udarca vjetra sve se promijeni i preokrene i slijedećeg trenutka shvatiš da živiš jedan novi život."
Susanna Tamaro
Susanna Tamaro
- frameni
#3757 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Možda je, negdje daleko, sve već potiho izgubljeno. Ili baš negdje postoji mirno mjesto gdje sve može nestati, stopiti se u jednu priliku u kojoj se sve preklapa. I dok živimo svoj život, otkrivamo, vukući tanke niti kojima su vezane sve stvari, što je sve izgubljeno. Sklopio sam oči i pokušavao se sjetiti, što sam više mogao lijepih, izgubljenih stvari. Privući ih bliže, zadržati ih. Cijelo vrijeme svjestan da su kratkog vijeka."
Haruki Murakami
Haruki Murakami
- frameni
#3758 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"A nema veće patnje od osame. Kad je čovjek sam, onda ga um i srce svom žestinom prigovaranja kore i muče. Onda su bolovi teži, a misli crnje nego da se ma kome, ma kako tužno ispovijeda. Savjest je nekada žešći i okrutniji sudac od svih šerijata i kadija koji su ikad postojali."
Enver Čolaković
Enver Čolaković
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3759 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"A nema veće patnje od osame. Kad je čovjek sam, onda ga um i srce svom žestinom prigovaranja kore i muče. Onda su bolovi teži, a misli crnje nego da se ma kome, ma kako tužno ispovijeda. Savjest je nekada žešći i okrutniji sudac od svih šerijata i kadija koji su ikad postojali."
Enver Čolaković
- nuovavita
#3760 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Treba izdržati do kraja, sa osmehom stjuardese, koja zna da na avionu nije nešto u redu."
- Helena Trojanska
#3761 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
nuovavita wrote:"Treba izdržati do kraja, sa osmehom stjuardese, koja zna da na avionu nije nešto u redu."
- alchak.ba
#3762 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Malo je onih koji umiju da podnesu sopstvene mane kod drugih ljudi
- Helena Trojanska
#3763 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Vala baš!alchak.ba wrote:Malo je onih koji umiju da podnesu sopstvene mane kod drugih ljudi
- vesela_sveska
#3764 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kako podnosiš to što je daleko?"
"Daleko? On je otkucaj mog srca.. Zar može biti bliže?"
"Daleko? On je otkucaj mog srca.. Zar može biti bliže?"
- potočanka
#3765 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ponekad poželim da mogu čitati tvoje misli, al' onda se zabrinem jer nisam sigurna da bih mogla podnijeti istinu... 
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#3766 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ćutanje – Tačan odgovor na glupo pitanje.
Kad ti dobro ide u životu, prijatelji znaju ko si. Kad ti ide loše, ti znaš ko su ti prijatelji.
Mnogi bi se od nas uplašili, kada bi, ujutru, umesto svog lika, u ogledalu videli svoj karakter.
I tako se jedno jutro probudiš sa razmrljanom maskarom po licu, s karminom po obrazima, i kroz smijeh se udariš rukom po čelu; u trenutku naprosto shvatiš da nije vrijedan više. Kažeš sebi zbogom suze, neprospavane noći, i kreonom umazane majice. Navučeš osmijeh, onaj najvedriji, najljepši, i uputiš se novim stazama pobjede, ne osvrćući se nazad. Nikada više. Jer, da je vrijedilo, nikada ne bi bilo iza tebe.
Kad sam bila mala, zastrašivali su me pričama o zlim vješticama, babarogama, čudovištima sa pet glava. Ja ću svom djetetu pričati da se čuva ljudi - ljudi sa jednom glavom, a pedeset lica na njoj. Ima li većeg čudovišta?
Sebična, puna sebe, hladna. Oni koji je nisu poznavali mislili su tako. Uvijek su se pitali da li ona ikad zaplače, da li je nešto pogodi? Kako se poslije teških stvari nasmije? Uvijek nešto lagala. Savršeno glumila. Uživala povrijeđujući druge. Svi su je osuđivali, a niko se zapravo nije pitao zašto je postala takva. Možda zato što su i nju povrijedili?
Obuci haljinu, odavno nisi. Pusti muziku glasnu, igraj i pevaj. I bez suza. Samoća je samo gost. Nazdravi i kupi joj kartu u jednom pravcu.
Kad ti dobro ide u životu, prijatelji znaju ko si. Kad ti ide loše, ti znaš ko su ti prijatelji.
Mnogi bi se od nas uplašili, kada bi, ujutru, umesto svog lika, u ogledalu videli svoj karakter.
I tako se jedno jutro probudiš sa razmrljanom maskarom po licu, s karminom po obrazima, i kroz smijeh se udariš rukom po čelu; u trenutku naprosto shvatiš da nije vrijedan više. Kažeš sebi zbogom suze, neprospavane noći, i kreonom umazane majice. Navučeš osmijeh, onaj najvedriji, najljepši, i uputiš se novim stazama pobjede, ne osvrćući se nazad. Nikada više. Jer, da je vrijedilo, nikada ne bi bilo iza tebe.
Kad sam bila mala, zastrašivali su me pričama o zlim vješticama, babarogama, čudovištima sa pet glava. Ja ću svom djetetu pričati da se čuva ljudi - ljudi sa jednom glavom, a pedeset lica na njoj. Ima li većeg čudovišta?
Sebična, puna sebe, hladna. Oni koji je nisu poznavali mislili su tako. Uvijek su se pitali da li ona ikad zaplače, da li je nešto pogodi? Kako se poslije teških stvari nasmije? Uvijek nešto lagala. Savršeno glumila. Uživala povrijeđujući druge. Svi su je osuđivali, a niko se zapravo nije pitao zašto je postala takva. Možda zato što su i nju povrijedili?
Obuci haljinu, odavno nisi. Pusti muziku glasnu, igraj i pevaj. I bez suza. Samoća je samo gost. Nazdravi i kupi joj kartu u jednom pravcu.
- ptičica
#3767 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
potočanka wrote:ponekad poželim da mogu čitati tvoje misli, al' onda se zabrinem jer nisam sigurna da bih mogla podnijeti istinu...
- frameni
#3768 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ispričaj mi priču o tome tko si i saznaj tko sam ja u pričama koje živim. I zajedno ćemo se sjetiti da svatko od nas uvijek ima mogućnost izbora.
Nemoj mi reći kako će divne stvari biti... jednoga dana. Pokaži mi da možeš riskirati da budeš potpuno u miru, uistinu pomiren sa stvarima kakve su upravo sada u ovom trenutku, i opet u sljedećem i sljedećem i sljedećem...
Čula sam dovoljno ratničkih priča o junačkim pothvatima. Reci mi kako se raspadneš kad udariš o zid, naletiš na prepreku koju ne možeš prijeći snagom vlastite volje.
Što te nosi na drugu stranu zida, prema krhkoj ljepoti tvoje vlastite čovječnosti?
I nakon što smo jedno drugome pokazali kako smo postavili i održali jasne, zdrave granice koje su nam pomogle da živimo jedno pored drugoga, riskirajmo prisjetivši se da nikad nismo prestali tiho voljeti one koje smo nekad voljeli glasno."
Oriah Mountain Dreamer
Nemoj mi reći kako će divne stvari biti... jednoga dana. Pokaži mi da možeš riskirati da budeš potpuno u miru, uistinu pomiren sa stvarima kakve su upravo sada u ovom trenutku, i opet u sljedećem i sljedećem i sljedećem...
Čula sam dovoljno ratničkih priča o junačkim pothvatima. Reci mi kako se raspadneš kad udariš o zid, naletiš na prepreku koju ne možeš prijeći snagom vlastite volje.
Što te nosi na drugu stranu zida, prema krhkoj ljepoti tvoje vlastite čovječnosti?
I nakon što smo jedno drugome pokazali kako smo postavili i održali jasne, zdrave granice koje su nam pomogle da živimo jedno pored drugoga, riskirajmo prisjetivši se da nikad nismo prestali tiho voljeti one koje smo nekad voljeli glasno."
Oriah Mountain Dreamer
- ptičica
#3769 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"U kasne sate dozvoljavam sebi da glasno mislim o svemu što danju ni ne prošapućem. Noć je prijatelj. Ćuti."
-
cvrcak i mrav
#3770 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Niko ne pita sta si mislio, vec sta si ucinio. Misao je samo tvoja, cin je svaciji."
Tvrdjava - Mesa Selimovic
Rodjen na danasnji dan prije 103 godine
- frameni
#3771 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
cvrcak i mrav wrote:"Niko ne pita sta si mislio, vec sta si ucinio. Misao je samo tvoja, cin je svaciji."
- frameni
#3772 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Vazduhom struje i teku melodije i pjesme,tonovi i riječi koje se čuju, a ne moraju reći..
U vazduhu je svijest o proljeću i ljubavi...
Najrazličitijih ljubavi što se slivaju medonosno, cureći po plodnoj proljetnoj zemlji, sa svačijeg krsta koga nosi za života svaki čovjek, svako dijete, žena, što prolazi kraj mene i odgovara na ove osmijehe blage.
Univerzalna divota.
Ja ništa ne gubim. Naprotiv, sreća u meni raste do nesagledivih visina, podižem glavu ka plavom nebu i pogledom pratim laste.
Slični slične osjećaju.
Bojana Hotić
U vazduhu je svijest o proljeću i ljubavi...
Najrazličitijih ljubavi što se slivaju medonosno, cureći po plodnoj proljetnoj zemlji, sa svačijeg krsta koga nosi za života svaki čovjek, svako dijete, žena, što prolazi kraj mene i odgovara na ove osmijehe blage.
Univerzalna divota.
Ja ništa ne gubim. Naprotiv, sreća u meni raste do nesagledivih visina, podižem glavu ka plavom nebu i pogledom pratim laste.
Slični slične osjećaju.
Bojana Hotić
- alchak.ba
#3773 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Masta je vaznija od znanja.
Einstein
Einstein
- shmizlica
#3774 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Fanatizam možemo iskorijeniti samo ako ga uspavamo
Napoleon
Napoleon
- tendzera
#3775 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
U svakoj ženi ima đavo koga treba ubiti ili poslom ili rađanjem ili i jednim i drugim, a ako se žena otme i jednom i drugom, onda treba ubiti ženu.
Ivo Andric
Ivo Andric