Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- alchak.ba
#3376 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Glavni razlog za zivotne promasaje i nesrecu je trgovanje onoga sto najvise zelite za ono sto zelite ovog trena - Zig Ziglar
- vesela_sveska
#3377 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Teško je vjerovati, ali je istina, bio sam duboko ganut. Zato što me se jedan čovjek sjetio. Ni zbog čega, ni zbog kakve koristi, iz čista srca."
- alchak.ba
#3378 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kada otklonis sve svoje mane, a nikad ih neces otkloniti, onda istrazuj tudje"
- dust in the wind
#3379 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo."
Ex Ponto (Andrić)
Ex Ponto (Andrić)
- frameni
#3380 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Postoje ljudi koji su kao od kamena. To su samo oni koji imaju čvrsto mišljenje o životu i radu i koji žele da stvaraju i rade, čak i nevažne stvari. Uspijeva im da očvrsnu nevidljive mišiće srca, baš kao što im uspijeva i da očvrsnu mišiće svojih ruku. A kada im se nešto desi, to nekako prežive, bog zna kako, i žive dalje, bez ikakvih posljedica.
Kada je čovjek dobre volje duševno povrijeđen, pretrpi svoje bolove i otjera ih.
Ali mislim, da to ne može da uspije nekome ko je rastao u ubjeđenju da je najvažniji na svijetu!
Čim se takvom čovjeku nešto desi, on ne može ništa drugo nego da se zatvori sa svojim bolom i da ga njeguje...on nema zašto da se brani od njega. Kada vam uspije da povjerujete da je svejedno da li ste srećni ili ne, a to vam vjerovatno uspijeva, kada shvatite koliko je mnogo ljudi kojima je gore nego vama i koliko ljudi ne bi imalo vremena ni para da njeguje samožaljenje i da se odaje svojim razmaženostima, naći ćete u sebi volju za životom i volju za zdravljem.
Čim ta volja postoji, pojaviće se i ostale, instinktivno kao kod životinje koja se, kada je ranjena, liječi sama - tajnom zemaljskom mudrošću. Nekada nešto uhvatite i to sredite, i prođe neko vrijeme i još nekoliko uspjelih pobjeda nad sobom da čak i ne znate kako, ali od vas je postao čvrst čovjek, koji voli život i ne bježi od njega u magareću klupu!"
Milena Jesenska
Kada je čovjek dobre volje duševno povrijeđen, pretrpi svoje bolove i otjera ih.
Ali mislim, da to ne može da uspije nekome ko je rastao u ubjeđenju da je najvažniji na svijetu!
Čim se takvom čovjeku nešto desi, on ne može ništa drugo nego da se zatvori sa svojim bolom i da ga njeguje...on nema zašto da se brani od njega. Kada vam uspije da povjerujete da je svejedno da li ste srećni ili ne, a to vam vjerovatno uspijeva, kada shvatite koliko je mnogo ljudi kojima je gore nego vama i koliko ljudi ne bi imalo vremena ni para da njeguje samožaljenje i da se odaje svojim razmaženostima, naći ćete u sebi volju za životom i volju za zdravljem.
Čim ta volja postoji, pojaviće se i ostale, instinktivno kao kod životinje koja se, kada je ranjena, liječi sama - tajnom zemaljskom mudrošću. Nekada nešto uhvatite i to sredite, i prođe neko vrijeme i još nekoliko uspjelih pobjeda nad sobom da čak i ne znate kako, ali od vas je postao čvrst čovjek, koji voli život i ne bježi od njega u magareću klupu!"
Milena Jesenska
- frameni
#3381 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Da li ljubav uopšte postoji? Ili je ono što se ljubavlju zove tek san o njoj?
Kratkotrajna iluzija? Da li je ljubav silovito, žudno stapanje dva tela
i propadanje kroz bezdan bezumnog užitka, ili vreme između: pomamna,
grčevita nada da će se sve ponoviti. Neprestano drhtavo isčekivanje.
Da li je ljubav odbaciti svoj san i zavoleti sve što je njegovo: mračne
ćoškove navika i ružnu pustoš duše? Odbaciti svoju sliku o njemu i voleti
ga onakvog kakav je? Da li voleti znači naći opravdanje za sve?
Ničega se ne stideti, čak ni pred sobom? Sve je to ljubav...
Ljiljana Habjanović - Đurović
- ptičica
#3382 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:Da li ljubav uopšte postoji? Ili je ono što se ljubavlju zove tek san o njoj?
frameni, kao i uvijek, odlicni citati
- tendzera
#3383 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Mudrije je usmjeriti svoju ljutnju na probleme, ne na ljude.
Usmjerite svoju energiju na rješenja, ne na izgovore.
W.A.Ward
Usmjerite svoju energiju na rješenja, ne na izgovore.
W.A.Ward
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3384 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"Postoje ljudi koji su kao od kamena. To su samo oni koji imaju čvrsto mišljenje o životu i radu i koji žele da stvaraju i rade, čak i nevažne stvari. Uspijeva im da očvrsnu nevidljive mišiće srca, baš kao što im uspijeva i da očvrsnu mišiće svojih ruku. A kada im se nešto desi, to nekako prežive, bog zna kako, i žive dalje, bez ikakvih posljedica.
Milena Jesenska
-
Lullaby5
#3385 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Želim da mi se udvaraš istinom. Neka se priče koje otkrivaju naše živote vrte jedna oko druge raznobojnim nitima. Nemoj mi odmah ispričati previše. Ne skrivaj ništa. Ispričaj mi priče svog srca, ponudi mi ih poput savršenih bisera koji izranjaju iz dubine mora da bi se našli na istoj niski. Svaki se nježno naslanja na one druge, blistajući duginim bojama i orošen kapljicama vode iz koje izlazi. Za deset godina želim čuti tvoju priču iz djetinjstva, koju nikad prije nisam čula, i osjetiti oduševljenje i neprestano divljenje jer svaki naš susret kao da je prvi. Svaku sliku pokaži mi polako. Tako da mogu dugo sjediti i u njenim detaljima tražiti tebe, naznake sebe i nagovještaje nas. Želim uživati u razgovoru koji teče glatko cijelu noć, te otkriti da možemo ostati u tišini zajedno danima, dok našu bliskost sve više pojačava samoća koju dijelimo.
- alchak.ba
#3386 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
SVI IDEALI OVOG SVIJETA NISU VRIJEDNI SUZE JEDNOG DJETETA.........
- madFlava
#3387 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Never marry at all, Dorian. Men marry because they are tired, women, because they are curious: both are disappointed. 
- alchak.ba
#3388 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Govori ono sto koristi drugima i tebi, kloni se neozbiljnog govorenja." - Benjamin
- pitanjee
#3389 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"U zivotu treba biti uporan kao i ovi sto salju zahtjeve za igrice"
- Kona__
#3390 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
madFlava wrote:“Never marry at all, Dorian. Men marry because they are tired, women, because they are curious: both are disappointed.
- Saian
#3391 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kona__ wrote:madFlava wrote:“Never marry at all, Dorian. Men marry because they are tired, women, because they are curious: both are disappointed.
-
Lullaby5
#3392 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Trebalo je bar jednom zanemariti vetrokaze, izabrati smer koji svi smatraju pogrešnim, odlučiti se za netačan proračun i okušati mogućnost koje se većina odriče.
- tendzera
#3393 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Govori samo o onome što ti je jasno, inače šuti." 
-
Lullaby5
#3394 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Da mogu, sad bih prestala željeti ono što želim.
-
Lullaby5
#3395 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Voleo bih da tvoji budući sinovi naslede boju mog glasa,
i kćeri da nose moju tugu u prslučićima od svile.
Voleo bih da ipak negde sačuvaš sve moje daleke vrhove
na horizontalama tvog dna.
I da poneseš moje oči kroz tišinu svih tuđih očiju
i tuđih stanova.
i kćeri da nose moju tugu u prslučićima od svile.
Voleo bih da ipak negde sačuvaš sve moje daleke vrhove
na horizontalama tvog dna.
I da poneseš moje oči kroz tišinu svih tuđih očiju
i tuđih stanova.
- Entropio
#3396 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ponekad ne mogu da odredim granice između sebe i ljudi koje volim: gdje završavam ja, a gdje počinju oni. Kao da smo svi mi jedno, kao da smo isti – ista duša, želja koja traži nešto… zajedničko svima nama.
Svi smo u istom čamcu. A opet, svi smo različiti i posebni, izrazito individualni.
Postoji jedna posebna, rijetka vrsta ljudi koje ja zovem moji ljudi. To su ljudi koje puštam u svoj prostor, u sebe. Svi moji ljudi su u nečemu isti:
Njihovo traženje je stvaralačko. Oni ne ruše, već nešto grade. Ne žele da vladaju, jer vladanje gubi sjaj u očima…
Moji ljudi imaju isto osjećanje života. Nije više bitno kako ćemo nazvati naše odnose i koji će oblik oni imati. Forme naših odnosa se mogu mijenjati, ali to osjećanje povezanosti nečim iznad nas, većim od nas, što nas zove i spaja, ostaje.
Mi nekako nabasamo jedni na druge i naše se sudbine pomješaju zauvijek, čak i ako nismo zajedno. Kao da smo neke boje koje se lahko mješaju međusobno, a mnogo teže sa drugom vrstom. Boje koje se rastvaraju pomoću Svjetla…
Nebojša Jovanović
Svi smo u istom čamcu. A opet, svi smo različiti i posebni, izrazito individualni.
Postoji jedna posebna, rijetka vrsta ljudi koje ja zovem moji ljudi. To su ljudi koje puštam u svoj prostor, u sebe. Svi moji ljudi su u nečemu isti:
Njihovo traženje je stvaralačko. Oni ne ruše, već nešto grade. Ne žele da vladaju, jer vladanje gubi sjaj u očima…
Moji ljudi imaju isto osjećanje života. Nije više bitno kako ćemo nazvati naše odnose i koji će oblik oni imati. Forme naših odnosa se mogu mijenjati, ali to osjećanje povezanosti nečim iznad nas, većim od nas, što nas zove i spaja, ostaje.
Mi nekako nabasamo jedni na druge i naše se sudbine pomješaju zauvijek, čak i ako nismo zajedno. Kao da smo neke boje koje se lahko mješaju međusobno, a mnogo teže sa drugom vrstom. Boje koje se rastvaraju pomoću Svjetla…
Nebojša Jovanović
- ptičica
#3397 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
" To je mala ironija sudbine da coveka stalno pitaju nesto o onom o cemu on nema potrebe da razgovara,
i ne zeli to, dok o onom o cemu bi hteo da cuje tuđe misljenje-nema koga da pita."
Ivo Andric
i ne zeli to, dok o onom o cemu bi hteo da cuje tuđe misljenje-nema koga da pita."
Ivo Andric
- Entropio
#3398 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ja želim da još s tobom gledam kako se bude zlatasta mora,
da s tobom dišem i da te volim i vatrom noći i zore sjajem.
I zato ne dam, i zato neću, i zato rastanke ne priznajem.
Želim da živim tvojim dahom i da se smejem osmehom tvojim,
želim da bolujem tvoje boli i da strahujem tvojim strahom,
dokle me ima, dok postojim...
... Zato ću uvek biti sa tobom, u dašku misli ili u snu.
Još uvek naš cvet negde niče, još uvek naše tajne snije
i ustreptalom lepotom traje dok mu na lati leptiri sleću.
Svi su rastanci tužne priče,
zato ja rastanke ne priznajem i nikad neću!
Mika Antić
da s tobom dišem i da te volim i vatrom noći i zore sjajem.
I zato ne dam, i zato neću, i zato rastanke ne priznajem.
Želim da živim tvojim dahom i da se smejem osmehom tvojim,
želim da bolujem tvoje boli i da strahujem tvojim strahom,
dokle me ima, dok postojim...
... Zato ću uvek biti sa tobom, u dašku misli ili u snu.
Još uvek naš cvet negde niče, još uvek naše tajne snije
i ustreptalom lepotom traje dok mu na lati leptiri sleću.
Svi su rastanci tužne priče,
zato ja rastanke ne priznajem i nikad neću!
Mika Antić
- Muderris
#3399 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Nije se udala, udali su je. Nekoliko dana prije moga dolaska. Da sam manje spavao, da sam i noću putovao, da je bilo manje umora, da su bile manje ravnice i niža brda koja je trebalo pregaziti, došao bih na vrijeme, ona se ne bi udala za Emina, a ja možda ne bih otišao iz sela. I ničeg ne bi bilo od ovog što me boli, ni Harunove smrti, ni ove noći posljednje. A možda bi i bilo, jer neka noć mora biti posljednja, i nešto mora biti što boli, uvijek."
Meša
Meša
-
Toda
#3400 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sukob sila svetlosti i mraka
Svedoci smo oštrog konflikta između sila svetlosti i sila mraka. S jedne strane vidimo one koji slepo, u žudnji za moći, neobuzdanoj pohlepi i beznadežnoj mržnji, traže svoju sreću.
Ne poznajući stvarnu svrhu života, oni tonu u najdublju kaljugu ove civilizacije, dok njihovo više sopstvo ostaje zatrpano u ruševinama raspadnutih formi koje gmižu iz mrtve prošlosti. Okovani materijalnim interesima i ograničenim koncepcijama, oni zaboravljaju na svoje božansko nasleđe. Izgubivši put, njihova srca ostaju opustošena mržnjom i zlobom. Na drugoj strani su oni koji su kroz bolnu patnju i odricanja, plemenita i hrabra dela i samopožrtvovanost, otkrili svoja iskonska viša sopstva. Sadašnji rat uči ljude da budu hrabri, da podnose patnju, da razumeju i budu požrtvovani.
Potreban je lek protiv sebičnosti
Za bolesnu sebičnost čovečanstva biće potreban moćan lek univerzalnog spektra i energičnog delovanja. Sebičnost je pustila tako duboko korenje da se može uništiti jedino ako se napadne sa više strana. Pročišćenje će spontano iznedriti stvarni mir i sreću. Mir i sreća koji se rađaju iz samopožrtvovane ljubavi ostaju trajno. Čak i najokoreliji grešnici mogu postati sveci ukoliko smognu hrabrosti i iskrenosti da izazovu drastičnu i korenitu
promenu u svom srcu. Sadašnji haos i razaranja preplaviće čitavu planetu, ali će u budućnosti nastupiti period u kome zadugo neće biti ratova. Prolazne patnje i beda ovog našeg doba vredne su trpljenja zarad dugog perioda sreće koji će napokon uslediti.
Čoveku će se smučiti njegove želje, pohlepa i mržnja
Gde će nas odvesti sadašnje razaranje? Kako će se okončati? Ono može voditi samo u jednom pravcu: Čovečanstvu će pripasti muka od svega. Čoveku će se smučiti njegove neprestane želje, smučiće mu se da ratuje iz mržnje. Pohlepa i mržnja će dostići takav vrhunac da će se svi od toga na smrt izmoriti. Jedini izlaz iz ćorsokaka biće nesebičnost. Čoveku će se kao jedina alternativa, jedino rešenje, nametnuti sledeće: da prestane da mrzi i počne da voli, da prestane da želi i počne da daje, da prestane da vlada i počne da služi.
Meher Baba
Svedoci smo oštrog konflikta između sila svetlosti i sila mraka. S jedne strane vidimo one koji slepo, u žudnji za moći, neobuzdanoj pohlepi i beznadežnoj mržnji, traže svoju sreću.
Ne poznajući stvarnu svrhu života, oni tonu u najdublju kaljugu ove civilizacije, dok njihovo više sopstvo ostaje zatrpano u ruševinama raspadnutih formi koje gmižu iz mrtve prošlosti. Okovani materijalnim interesima i ograničenim koncepcijama, oni zaboravljaju na svoje božansko nasleđe. Izgubivši put, njihova srca ostaju opustošena mržnjom i zlobom. Na drugoj strani su oni koji su kroz bolnu patnju i odricanja, plemenita i hrabra dela i samopožrtvovanost, otkrili svoja iskonska viša sopstva. Sadašnji rat uči ljude da budu hrabri, da podnose patnju, da razumeju i budu požrtvovani.
Potreban je lek protiv sebičnosti
Za bolesnu sebičnost čovečanstva biće potreban moćan lek univerzalnog spektra i energičnog delovanja. Sebičnost je pustila tako duboko korenje da se može uništiti jedino ako se napadne sa više strana. Pročišćenje će spontano iznedriti stvarni mir i sreću. Mir i sreća koji se rađaju iz samopožrtvovane ljubavi ostaju trajno. Čak i najokoreliji grešnici mogu postati sveci ukoliko smognu hrabrosti i iskrenosti da izazovu drastičnu i korenitu
promenu u svom srcu. Sadašnji haos i razaranja preplaviće čitavu planetu, ali će u budućnosti nastupiti period u kome zadugo neće biti ratova. Prolazne patnje i beda ovog našeg doba vredne su trpljenja zarad dugog perioda sreće koji će napokon uslediti.
Čoveku će se smučiti njegove želje, pohlepa i mržnja
Gde će nas odvesti sadašnje razaranje? Kako će se okončati? Ono može voditi samo u jednom pravcu: Čovečanstvu će pripasti muka od svega. Čoveku će se smučiti njegove neprestane želje, smučiće mu se da ratuje iz mržnje. Pohlepa i mržnja će dostići takav vrhunac da će se svi od toga na smrt izmoriti. Jedini izlaz iz ćorsokaka biće nesebičnost. Čoveku će se kao jedina alternativa, jedino rešenje, nametnuti sledeće: da prestane da mrzi i počne da voli, da prestane da želi i počne da daje, da prestane da vlada i počne da služi.
Meher Baba