Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#3326 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

Bife
"Svi muškarci očekuju od žene isto, žene od svakog muškarca očekuju nešto posebno. "
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#3327 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

Defo
"Žene nisu nikada tako jake kao onaj put kada se naoružavaju vlastitim slabostima."
de facto.

#3328 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

Pauline Frederick
"Kada muškarac ustane da govori, ljudi ga obično prvo slušaju pa tek onda gledaju. Kod žena je drugačije. Njih prvo ljudi pogledaju, pa ako im se svidi to što vide, tek onda slušaju."
dust in the wind

#3329 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by dust in the wind »

"Ljubomora se uvijek rađa sa ljubavlju, ali ne umire uvijek sa njom."
Arthur Schopenhauer
saale

#3330 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by saale »

celava_dlaka wrote:Čovjek je jako dobar advokat za svoje greške, i jako dobar sudija za tuđe. :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dust in the wind

#3331 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Ipak, moramo priznati kako mi se čini da čovjek, uprkos svim svojim plemenitim vrijednostima, još na sebi nosi neizbrisivi pečat svog niskog porijekla.
Darvin
alchak.ba

#3332 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

"Zivotinja je opasna kad je gladna, a covjek je opasan kad je sit"
celava_dlaka

#3333 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by celava_dlaka »

You can have anything you want if you are willing to give up the belief that you can’t have it
cvrcak i mrav

#3334 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by cvrcak i mrav »

"Velika, prava ljubav pokazaće svoju punu snagu samo onda ako uspe da od dvoje ljubavnika, slabih ljudi, načini stvorenja koja se ne boje ni promena, ni nesreća, ni rastanka, ni bolesti, ni života ni smrti."
Znakovi pored puta - Ivo Andrić
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3335 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

cvrcak i mrav wrote:"Velika, prava ljubav pokazaće svoju punu snagu samo onda ako uspe da od dvoje ljubavnika, slabih ljudi, načini stvorenja koja se ne boje ni promena, ni nesreća, ni rastanka, ni bolesti, ni života ni smrti."
:thumbup:
stachu

#3336 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by stachu »

"Smrt nije najveci gubitak u zivotu. Najveci gubitak je ono sto u nama umre dok jos uvijek zivimo..."
dark_killer

#3337 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by dark_killer »

stachu wrote:"Smrt nije najveci gubitak u zivotu. Najveci gubitak je ono sto u nama umre dok jos uvijek zivimo..."

ima i verzija,nesto kao -Ne bojim se izgubiti zivot,ono cega se stvarno bojim jeste gubitak razloga za zivot-
ptičica

#3338 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

cvrcak i mrav wrote:"Velika, prava ljubav pokazaće svoju punu snagu samo onda ako uspe da od dvoje ljubavnika, slabih ljudi, načini stvorenja koja se ne boje ni promena, ni nesreća, ni rastanka, ni bolesti, ni života ni smrti."
:thumbup: :thumbup:
tendzera

#3339 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tendzera »

"Volja je stvar jakih,zelja stvar slabih." ;-)
V.Desnica
dust in the wind

#3340 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Kazete da ste nesretni, mladi prijatelju? Strpite se! I dijamant je u osnovi ugljik, ali je umio cekati! Pablo Piccaso
alchak.ba

#3341 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

Bolje je sutiti i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju. Abraham Linkoln
dust in the wind

#3342 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

alchak.ba wrote:Bolje je sutiti i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju. Abraham Linkoln
extra citat
alchak.ba

#3343 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

Drzite se podalje od ljudi koji zele omalovaziti Vaše ambicije. Sitne duše to rade svo vrijeme, a samo zaista veliki ljudi ulijevaju Vam osjećaj da i Vi možete postati veliki. - Mark Twain
TetkaSara
Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.

#3344 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by TetkaSara »

Ljudi čuvaju uspomene tako dugo, jer su one jedina stvar koja se nikada ne menja, čak i onda kada se ljudi promene.

Koje su oči najljepše? Plave? Smeđe? Ili ipak zelene?
Nije boja ta koja je bitna, kad se na kraju ustvari sjećaš načina na koji su te nečije oči gledale i pogleda koji ti je izmamio srce.
I nije više pitanje koje, već čije su oči najljepše, jer kad neko kaže ”plave”, ja u mislima imam samo jedne, jedine.

Ljudima je dovoljno da znaju tvoje ime. Biografiju sami pišu!

Žene su k’o Google. Ne kažeš ni pola rečenice, a već donose zaključke.
Zatamnjena stakla

#3345 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zatamnjena stakla »

"Bio sam zarobljen, oduzet, iznenađen i osvojen. Ne njenim izgledom, već inteligencijom, hrabrošću, dobrom pričom, smišljenim provokacijama. Svideo mi se njen stav, iako nadobudan, sama činjenica da poseduje petlju da mi se suprostavi - inspirisala me da nastavim. Više nisam obraćao pažnju na njenu lepotu, njeno lice, usne, već me nahranio izazov, probudio onu pritajenu uobraženost u meni, koju sam oduvek skrivao. Nesvesno me je naterala da priznam da smo isti. A to me nerviralo. Mnogo. Mislio sam da tako pozitivnu dozu bezobrazluka imam samo ja. Na trenutak me je naterala da se osetim kao kralj, na trenutak sam postao bednik. Jedini problem je što sam se i kao bednik, pored nje osećao savršeno."
sour cherry

#3346 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by sour cherry »

alchak.ba wrote:Drzite se podalje od ljudi koji zele omalovaziti Vaše ambicije. Sitne duše to rade svo vrijeme, a samo zaista veliki ljudi ulijevaju Vam osjećaj da i Vi možete postati veliki. - Mark Twain
potočanka

#3347 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

voljela bih da si ovdje. ali nisi. ti si tamo. i to ''tamo'' nema pojma koliko je sretno... :roll:

p.š.
Zatamnjena stakla

#3348 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zatamnjena stakla »

Jašta, jebeno je to al' kad se postigne, savršenstvo!
žuta lala

#3349 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by žuta lala »

"Tako obično biva. Oni koje želimo da vidimo ne dolaze u časovima kad na njih mislimo i kad ih najviše očekujemo, a pojavljuju se u nekom trenutku kad smo mislima najdalje od njih".
Ivo Andrić

"Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?"
Meša Selimović
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3350 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

zuta_lala wrote:"Tako obično biva. Oni koje želimo da vidimo ne dolaze u časovima kad na njih mislimo i kad ih najviše očekujemo, a pojavljuju se u nekom trenutku kad smo mislima najdalje od njih".
Ivo Andrić
Post Reply