Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Carrie Bradshaw

#3076 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Carrie Bradshaw »

"Žena je fatalna kada izgleda da je ničija, a najfatalnija je kada je u društvu muškarca koji je umislio da je njegova, a ona to nije."

' Veoma mnogo vremena je prošlo otkako je ona poželjela društvo. Da sa nekim podijeli svoj dan, da sa nekim popriča o nebitnim stvarima, da otkrije one sitnice koje su je zasmijavale, oko kojih bi kukali.
Da ima nekoga blizu kada se noć učini prepunom zvukova i pokreta i sjećanja..'
Mjesec nad Karolinom - Nora Roberts

'Nekim ljudima sve oprastam, ali sebi ne mogu oprostiti neke ljude.'

"Uvijek idi u krevet sa dobrom knjigom. Ili s nekim ko je upravo pročitao jednu takvu." :D
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#3077 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

...možda ćemo se naći jedanput na malom vrhu života i neizrečene tajne
htjeti jedno drugome da kažemo, al' proći ćemo jedno kraj drugog kao stranci,
jedan skrenuti pogled bit će sve što ćemo jedno drugome moći dati...
ptičica

#3078 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

Entropio wrote:Vazno je,
mozda, i to da znamo:
covek je zeljan tek ako zeli.

I ako sebe celog damo,
tek tada i mozemo biti celi.

Saznacemo tek ako kazemo
reci iskrene, istovetne.

I samo onda kad i mi trazimo,
moci ce neko i nas da sretne.

Mika Antić
:thumbup:
hanny12

#3079 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by hanny12 »

‎"Napokon razumijem šta prava ljubav znači. Ljubav je kad ti je stalo do nečije sreće više nego do tvoje, bez obzira koliko teške bile odluke s kojima se moraš suočiti." Nicholas Sparks
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#3080 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"Volim te dovoljno da te pustim da odeš,a to je više nego što sam ikoga voljela. "
de facto.

#3081 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

Since we all came from a women, got our name from a women, and our game from a women. I wonder why we take from women, why we rape our women, do we hate our women? I think its time we killed for our women, be real to our women, try to heal our women, cus if we dont we'll have a race of babies that will hate the ladies, who make the babies. And since a man can't make one he has no right to tell a women when and where to create one

T.S.
de facto.

#3082 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"I know what good morals are,but you're supposed to disregard good morals when you're living in a crazy, bad world. If you're in hell, how can you live like an angel? You're surrounded by devils,trying to be an angel? That's like suicide."

-Tupac Shakur
de facto.

#3083 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

I'm very sensitive, but that's why I'm so harsh, because I'm so sensitive. :D
PurpurHazel

#3084 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by PurpurHazel »

"Gospođo Vineti, samo je potrebno da imamo
nekoliko dece, i videćete: biće sve dobro.

Negde ću pozajmiti novac, kupiću drva i uglja,
i čitave će zime biti toplo.

Vi ste moja žena, i nemojte ni pomišljati da
ćete ponovo otići..."

M.A.
butterfly_01

#3085 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by butterfly_01 »

de facto. wrote:"I know what good morals are,but you're supposed to disregard good morals when you're living in a crazy, bad world. If you're in hell, how can you live like an angel? You're surrounded by devils,trying to be an angel? That's like suicide."

-Tupac Shakur
vesela_sveska

#3086 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Sve što sam do sada naučio o životu može da stane u dvije riječi: Idemo dalje.
Robert Frost
vesela_sveska

#3087 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ništa.. Oko mene ništa.. A srce puno tebe...
vesela_sveska

#3088 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Često ignorišemo one koji nas vole, a volimo one koji nas ignorišu.
de facto.

#3089 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"Stvarnost je lažna. Snovi su stvarnost."

T.S.
potočanka

#3090 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by potočanka »

vesela_sveska wrote:Često ignorišemo one koji nas vole, a volimo one koji nas ignorišu.
:|
vesela_sveska

#3091 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Kad ti je trebalo razumijevanje, uvijek si znao da možeš računati na mene. A, s' druge strane, kad god mi je trebalo razočarenje, znala sam na čija vrata da kucam... :roll:
de facto.

#3092 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

You can close your eyes to the things you don't want to see,but you can't close your heart to the things you don't want to feel. -Johnny Depp
tendzera

#3093 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tendzera »

Guram,turam, ne moze da udje..
moja noga u cipele tudje :D
ptičica

#3094 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

de facto. wrote:You can close your eyes to the things you don't want to see,but you can't close your heart to the things you don't want to feel. -Johnny Depp
frameni

#3095 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

“Ne mogu da raspletem naše prve godine, ne mogu da razlikujem jednu od druge. Cak i kad raspredem godine na dugacke konce price, i mada se moja prica prilicno savija napred i nazad izmedju onda i sada, postoji razlika izmedju konca i klupka. Iako je klupko napravljeno od istog konca, to samo po sebi nije prica.
To je samo masivna kugla stisnutih dana i mesta koji se medjusobno pokrivaju, tako da su oni iznutra vec odavno nestali u mekoj tami klupka. Kako postepeno odmotavam konac na svetlost dana, klupko se sve više smanjuje i gubi na težini, sve dok ne ostane samo bestežinska linija price, dugacak niz povezanih tacaka na liniji koje se uvrcu i okrecu u krug u mom pokušaju da protumacim godine sa svojim skretanjima i komplikacijama, godine koje se okrecu oko sebe u skladu sa zemljinom vecitom rotacijom ponavljanja i promena.
Cudno je kako covek uvek govori o vremenu kao da se nalazi na nekom mestu gde se krece napred-nazad. Možda zaista i jeste mesto, mesto u kojem svi dani i sati postoje jedni pored drugih, možda covek prica svoju pricu da bi pronašao put kroz lavirint secanja na trenutke razdvojene zaboravom. Ali, postoji više puteva kroz njegove iskrivljene putanje, i ako covek krene jednim putem, bice odsecen od svih ostalih.
Covek se krece u lavirintu dok odmotava svoje klupko, i kada ono nestane, ostaje mu samo jedan kraj konca da se za njega drži. Polako se vraca, po svom tragu. Ponekad cuje glasove iza tankih zidova tame, ponekad ugleda treptaj svetlosti gde je pomislio da je samo zid, ali se drži traga, uplašen da ce izgubiti nit i zalutati.”

Jens Kristijan Grendal- “Tišina u oktobru”
frameni

#3096 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

“Šta ako u poslednjim danima života shvatim da sam ostala na pogrešnom mestu onda kada je trebalo ici dalje? Šta ako me je nešto cekalo baš tamo gde me je mrzelo da prodjem? Šta ako bi sve bilo drugacije i neuporedivo bolje da sam se u pravom trenutku setila prave recenice, jedinog moguceg odgovora na postavljeno pitanje? Šta ako nisam okrenula glavu kada je trebalo i ako nisam ugledala nešto što je neizostavno bilo namenjeno meni? Ponekad znate da je vaš život zaista vaš život i cini vam se da mu pripadate. Ponekad, medjutim, jasno znate da je on samo jedan od vaših mogucih života. I svi ovi drugi životi vas peku kao tek narasli plikovi”

Jelena Lengold – “Baltimor”
sour cherry

#3097 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by sour cherry »

vesela_sveska wrote:Sve što sam do sada naučio o životu može da stane u dvije riječi: Idemo dalje.
Robert Frost
Meni jedna od najdražih i najkorisnija za život
stachu

#3098 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by stachu »

„Kad sudis... ti, obuj moje cipele i prodji gradove... svaku dolinu i svaki brijeg gdje su moje noge krocile... Ne zaobilazi prepreke... ne preskaci kamenje, vec svaki osjeti, na svaki stani i ne zaboravi - u svaki dzep ponesi po jedan... i ne odustaj... Koracaj ako te zateknu kise, ne mari... stresi kapi s trepavica, udahni i nastavi... Raduj se radostima, ali i tuguj tugama – sve su one moje i podjednako imaju tezinu. Pazi da sve poneses sa sobom, jer sve je to moje – dio mene... a kad se umoris pod teretom puta i pozelis zbaciti sve sa sebe - stani, uspravi se i onda sudi o meni... "
Last edited by stachu on 05/02/2013 22:06, edited 2 times in total.
sour cherry

#3099 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by sour cherry »

stachu wrote:„Kad sudis... ti, obuj moje cipele i prodji gradove... svaku dolinu i svaki brijeg gdje su moje noge krocile... Ne zaobilazi prepreke... ne preskaci kamenje, vec svaki osjeti, na svaki stani i ne zaboravi - u svaki dzep ponesi po jedan... i ne odustaj... Koracaj ako te zateknu kise, ne mari... stresi kapi s trepavica, udahni i nastavi... Raduj se radostima, ali i tuguj tugama – sve su one moje i podjednako imaju tezinu. Pazi da sve poneses sa sobom, jer sve je to moje – dio mene... a kad se umoris pod teretom puta i pozelis zbaciti sve sa sebe - stani, uspravi se i onda sudi o meni... "
Sviđa mi se.Čije je?
stachu

#3100 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by stachu »

Na zalost ne znam.... Potpisao bih... :(
Post Reply