"ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Rasprave o vjerskim temama.
Amko89

#1 "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by Amko89 »

Es selamu alejkum svim muslimanima i veliki pozdrav svim nemuslimanima

Ja zivim u njemackoj i prije par godina sam na youtube naso "die wahre Religion" channel. Prvo sam mislio, da su to vehabije, jer skoro svi nosu bradu :D Nisam skoro nista znao, kao (kako ja mislim) 90% svi bosanski muslimana. Prvo su Svabe hvalili tu ekipu, jer idu na ulicu, trazu mladi narod koji se drogira, kocka ili krsi zakon a danas nji napadaju. Puno ljudi su presli na Islam i prije tri godina (od prilike) su poceli sa projektom "LIES", sta znaci "CITAJ". Djelu besplatno Kuran po ulicama a to sve placaju muslimane te zemlje, da nebi bilo "organizacija iz xyz placa ...".
Ja sam dosta gledao, kao "sto se zena treba pokrit/sto muslimani nosu bradu/sto ne piju alkohol/itd." ali prvo je bilo "sto ima nasilje u vjeri".

Code: Select all

U vjeru nema prisiljavanja – Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.
2:256

Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici?
10:99

Samo pogledajte ovaj klip (ima prevod): http://www.youtube.com/watch?v=WfbGkMa-zrQ
Na kraju je drugarica od te cure presla na Islam.

Htjeo bi da od vas cujem, sta vi mislite od tog projekta... Neznam bas dobro nas jezik, inace bi preveo par videa.
HadiRa

#2 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by HadiRa »

Amko89 wrote:Es selamu alejkum svim muslimanima i veliki pozdrav svim nemuslimanima

Ja zivim u njemackoj i prije par godina sam na youtube naso "die wahre Religion" channel. Prvo sam mislio, da su to vehabije, jer skoro svi nosu bradu :D Nisam skoro nista znao, kao (kako ja mislim) 90% svi bosanski muslimana. Prvo su Svabe hvalili tu ekipu, jer idu na ulicu, trazu mladi narod koji se drogira, kocka ili krsi zakon a danas nji napadaju. Puno ljudi su presli na Islam i prije tri godina (od prilike) su poceli sa projektom "LIES", sta znaci "CITAJ". Djelu besplatno Kuran po ulicama a to sve placaju muslimane te zemlje, da nebi bilo "organizacija iz xyz placa ...".
Ja sam dosta gledao, kao "sto se zena treba pokrit/sto muslimani nosu bradu/sto ne piju alkohol/itd." ali prvo je bilo "sto ima nasilje u vjeri".

U vjeru nema prisiljavanja – Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.
2:256

Da Gospodar tvoj hoće, na Zemlji bi doista bili svi vjernici. Pa zašto onda ti da nagoniš ljude da budu vjernici?
10:99

Samo pogledajte ovaj klip (ima prevod): http://www.youtube.com/watch?v=WfbGkMa-zrQ
Na kraju je drugarica od te cure presla na Islam.

Htjeo bi da od vas cujem, sta vi mislite od tog projekta... Neznam bas dobro nas jezik, inace bi preveo par videa.

dabome da ih placa sve engleska.

vodja im je pierre vogel. jasno je da prilaze pazljivo ljudima koji ne znaju nista o vjeri, ali to su prave vehabije.
zagortenej

#3 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by zagortenej »

Veh-bi-aj :roll:
Tyke

#4 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by Tyke »

MashAllah, bolje i to, nego da pozivaju narod na drogiranje, opijanje, narusavanje javnog reda i mira i ostale oblike krivicnih djela.
Amko89

#5 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by Amko89 »

HadiRa wrote: dabome da ih placa sve engleska.

vodja im je pierre vogel. jasno je da prilaze pazljivo ljudima koji ne znaju nista o vjeri, ali to su prave vehabije.
Da ih placa Engleska, vec bi Svabe ovo zaustavili.
Vogel nema nista sa projektom "citaj", bas da nebi neko koristio njegovo ime, kao sad ti.
zagortenej

#6 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by zagortenej »

Amko89 wrote:...prije tri godina (od prilike) su poceli sa projektom "LIES", sta znaci "CITAJ".
na engleskom znači LAŽI, koja simbolika :D
HadiRa

#7 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by HadiRa »

Amko89 wrote:
HadiRa wrote: dabome da ih placa sve engleska.

Da ih placa Engleska, vec bi Svabe ovo zaustavili.
Vogel nema nista sa projektom "citaj", bas da nebi neko koristio njegovo ime, kao sad ti.

ti Amko mislis da je svabama u interesu da priznaju da je islam superiorniji od katolicizma i da je katolicizam zapravo sam po sebi kontradiktoran ?
HadiRa

#8 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by HadiRa »

i nekako mi uz to "lies" fali uzvicnik.. jer je kazano u imperativu.
animals

#9 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by animals »

Jesu to oni isti sto su bili jednom obukli one svjetlece prsluke na kojima je pisalo serijat polizei..
pa izasli na ulice jednog Njemackog grada da zavode moral..
zagortenej

#10 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by zagortenej »

Image
:D
HadiRa

#11 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by HadiRa »

animals wrote:Jesu to oni isti sto su bili jednom obukli one svjetlece prsluke na kojima je pisalo serijat polizei..

jesu

:thumbup:
animals

#12 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by animals »

HadiRa wrote:
animals wrote:Jesu to oni isti sto su bili jednom obukli one svjetlece prsluke na kojima je pisalo serijat polizei..

jesu

Stvaraju kontraefekt..dolazi do jacanja radikalne desnice..
izazivaju sudbinu..
walter kurtz

#13 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by walter kurtz »

bolan imas ih na topicu sirija koliko hoces :D
HadiRa

#14 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by HadiRa »

animals wrote:
HadiRa wrote:

jesu

Stvaraju kontraefekt..dolazi do jacanja radikalne desnice..
izazivaju sudbinu..
dabome da stvaraju kontraefekat.. osobito sto su mnogi od njih umislili da su neodoljivi kao filmske zvijezde pa prave shou od islama.

njemacka nije sherijjatska zemlja, barem sad zasad i jedino sto postizu trenutno je da prave drugu ameriku od njemacke.

licno ih ne simpatisem sa tim glupavim bradama, zao mi je.

i na kraju, ja licno preferiram one insane koji djeluju inspirisani vjerom a ne bazirajuci se na vjeri.
animals

#15 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by animals »

Mislim da treba sve te budale liferovati negdje u serijatsku zemlju pa nek tamo uzivaju..
jer zbog te sacice budala, stvara se negativna klima prema svim ostalim normalnim muslimanima
u Evropi..opasno je to..jer znamo kako je lako zapaliti mase..
dragonz

#16 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by dragonz »

HadiRa wrote: licno ih ne simpatisem sa tim glupavim bradama, zao mi je.

Prisutna pogledaj i razmisli !

dragonz

#17 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by dragonz »

animals wrote:Mislim da treba sve te budale liferovati negdje u serijatsku zemlju pa nek tamo uzivaju..
jer zbog te sacice budala, stvara se negativna klima prema svim ostalim normalnim muslimanima

Je li negativno da žene idu skoro gole ulicama ili da prodaju svoje tijelo za pare ili možda pederi i lezbejke ili narkomani ili ubijanje životinja samo radi krzna ili da li je dobro što ljudi žive sa životinjama/psima u svojim stanovima itd i tako bliže.
animals

#18 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by animals »

dragonz wrote:
animals wrote:Mislim da treba sve te budale liferovati negdje u serijatsku zemlju pa nek tamo uzivaju..

Je li negativno da žene idu skoro gole ulicama ili da prodaju svoje tijelo za pare ili možda pederi i lezbejke ili narkomani ili ubijanje životinja samo radi krzna ili da li je dobro što ljudi žive sa životinjama/psima u svojim stanovima itd i tako bliže.
Last edited by animals on 08/12/2014 22:15, edited 1 time in total.
animals

#19 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by animals »

animals wrote:
dragonz wrote:

Zasto bi bilo negativno..da pocnemo..zene hodaju polugole..njihov izbor..
homosexualci..njihov izbor..imati psa za kucnog ljubimca, sasvim normalna stvar..
ovo ostalo je glupost..
HadiRa

#20 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by HadiRa »

dragonz wrote:
HadiRa wrote: licno ih ne simpatisem sa tim glupavim bradama, zao mi je.

Prisutna pogledaj i razmisli !

ja nisam rekla da ne volim bradu, nego ne volim takve glupave i cupave kakve oni nose... da ih se uplasis i pobjegnes kako djeluju neuredno.

a volim zapravo muskarca sa urednom bradom vise nego golobradog.

:)
XXS

#21 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by XXS »

U ime "Gospodara", nauci pravopis maternjeg jezika!
@mba

#22 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by @mba »

pokret "die wahre religion" jest taj neki selefijski pravac, medjutim i kod njih ima podjela pun sepet tako da je tesko reci koji su!
koliko sam primjetio, tu su vecniom ljudi/omladina koji su iz jednog extrema otisli u drugi, do juce najveci alkoholicari danas najveci vjernici, i samo to sto oni pricaju je pravi put, sve ostalo je bidat (novotarija), vecinom i hvataju ljude koji do juce nisu nist znali o islamu, pa tako obradjuju, nije ni udo u kakvom smo stanju danas, kad imas milionm nekih cyber alima, svaki na svoj nacin tumaci islam!
broj dva

#23 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by broj dva »

Je li ko od vas dok je citao naslov ""ČITAJ" u ime Gospodara " u sebi nadodao "prstenova" ?
Dexx1

#24 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by Dexx1 »

Nekad sam se primao na te ekipe sto zavode serijat po ulicama.. a onda sam dosao do zakljucka da je kontraefekat toga mnogo veci. Sto kazu visa dara no mjera.

Al izgleda je lako organizovati se i izaci na ulicu u nekoj demokratskoj zemlji i govoriti kako ne smijes ovo il ono i kako demokratija ne valja. Mnogo je teze svoje srce ocistiti i njega u potpunosti usmjeriti Putem (serijatom) Allahovim kako bi na Kijametskom danu dosao srca smirenog (bi kalbin selim)
@mba wrote: koliko sam primjetio, tu su vecniom ljudi/omladina koji su iz jednog extrema otisli u drugi, do juce najveci alkoholicari danas najveci vjernici, i samo to sto oni pricaju je pravi put, sve ostalo je bidat (novotarija), vecinom i hvataju ljude koji do juce nisu nist znali o islamu, pa tako obradjuju, nije ni udo u kakvom smo stanju danas, kad imas milionm nekih cyber alima, svaki na svoj nacin tumaci islam!
Sejtan ne ostavlja na miru svoje dojucerasnje jarane, pa ih sada docekuje u zamku ekstremizma i pretjerivanja, egoizma, neprijateljstva prema drugim muslimanima i ezijjeta onih sto ne misle kao oni.. Cast izuzecima
dragonz wrote:
Allah je lijep i voli ljepotu, pa tako onaj ko se odluci da pusti bradu treba je lijepom i urednom odrzavati a jok da bude ko onaj sto ga Resulullah vraco da je oceslja i da se malo sredi.

A gle ovog brata, kaze pustite ruzne da bi otjerali djevojke.. A sta bismo mi jadni bez djevojaka brudane :D
Amko89

#25 Re: "ČITAJ" u ime Gospodara (Bosna, Hrvatska i Srbija)

Post by Amko89 »

HadiRa wrote:

jesu

Meni nije jasno, sto lazes. Bas nista neznas a imas jedan cil i to je kvarit sliku od projekta.

Taj Vogel i onaj kolega od njega (gore u slici) nista nemaju sa tim projektom.
Post Reply