Ciste na jajnicima/tumor
Moderator: anex
- FastRide1
#1 Ciste na jajnicima/tumor
Pozdrav svima, ovako znaci moja djevojka ima ciste na jajnicima vec nekih 6 godina, sada ima 20. Ciste su joj prosle godine bile oko 5 cm a sada su i vece. U poslednje vrijeme cesto osjeca mucninu, ima nadutost u trbuhu i stalno ima manjak energije, ne znamo kojem doktoru ici gdje i u koji grad a da valja i da je pravi doktor da sklonimo sumnje, jer se plasimo da nije tumor. Da li ima neko ko je vec imao iste simptome i da li zna nekog odlicnog ginekologa da zna dobro da radi svoj posao a ne da zavlaci nije bitno gdje je ? Hvala unaprijed svima na odgovorima.
- LaLuna
#2 Re: Ciste na jajnicima/tumor
ako je u Sarajevu, preporuka za Divanovica ili Mehmedbasica. mislim da oni imaju dobre UZV aparate. imas kontakte na temi 'ginekolog u SA'.
je li joj iko do sad rekao koja vrsta ciste je u pitanju?
je li joj iko do sad rekao koja vrsta ciste je u pitanju?
- FastRide1
#3 Re: Ciste na jajnicima/tumor
Isla je par doktora i svi su rekli da je u pitanju vodena cista, e sad da li pne lako postaju maligne ne znamo i strah nas je tog tumora. A jesu li ta 2 doktora sigurno provjereno dobri isto se tice dijagnoze i lijecenja cisti jer sam vidjao da ima dobrih doktora ali samo za vodjenje trudnoce ?
-
Cerebrum
#4 Re: Ciste na jajnicima/tumor
Ma ne bi trebalo biti opasno jer vecinom se kod zena javljaju ciste koje u veoma rijetkim slucajevima postanu maligne. Ali eto neka uradi ultrazvuk da bude sigurna.