cisco,microsoft certifikati...

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
cappy_tempo

#1 cisco,microsoft certifikati...

Post by cappy_tempo »

da li neko ima iskustva sa ciscom i microsoft certifikatima sto logosoft drzi? zanima me jel poslje toga imam neke koristi ili kod nas mi to dodje kao obicni kurs kompjutera? http://www.logosoft.ba/edukacija/ ovo su ti certifikati,a za cisco znam da je na etfu i koliko se placa ali me zanima sta ja sa tim mogu raditi,ima li neke fajde od toga? a da ne otvaram novu temu usput da pitam kad bih ganjao posao kao terenski radnik(da kopcam modeme po kucama) u logosoftu,hs,europronet ili neka druga firma koju nudi internet uslugu jel moram imat barem cisco ili mogu proci sa srednjom samom? drug mi je rekao da bi mi trebalo biti dovoljno sto sam zavrsio tehnicku skolu (elektroenergetsku) ali eto da vidim zna li neko nesta vise o tome :)
SkorchedEarth

#2 Re: cisco,microsoft certifikati...

Post by SkorchedEarth »

Certifikati ti defintivno nece odmoci, koliko sam upoznat nije neophodno da ih imas ali je pozeljno ... U biti na certifikate od Microsofta i Cisca gledaj kao na dokaz svog poznavanja materije koju obradjuju zavisno od certifikata koji zelis. Moj savjet je da obavezno polazes ako zelis da se bavis icim ozbiljnijim vezano za racunare a imas mogucnosti da polazes ili cak i da ides na kurseve ...
Post Reply