CISCO certifikat - akademika.ba

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
TheRedhead

#1 CISCO certifikat - akademika.ba

Post by TheRedhead »

Pomozite ljudi :)

Ima upis na akademika.ba za CISCO, i zaista me to interesuje, čitala sam različita mišljenja, ali mi treba neko svježije u zadnjih par godina, da li se isplati završiti ovaj CCNA stepen? Jer sam već završila fakultet od kojeg nemam posla i treba mi nešto što obećava. Učenje mi nije problem, i znam da je glavno iskustvo, ali svi moramo negdje početi. I znam da se treba dalje usavršavati ali mi je i za to potreban posao, da mogu platiti dalje certifikate.

Pa ako možete bilo kakvim savjetom pomoći, hvala vam puno. Ne bih da dajem novac uzalud ako će i taj certifikat opet stajati a ja dalje na birou :-?
doktor78

#2 Re: CISCO certifikat - akademika.ba

Post by doktor78 »

Cisco je super. Problem je što velika većina ljudi koji završe (odslušaju) Cisco akademiju ne idu na polaganje CCNA certifikata, što je velika šteta. Uvjeren sam da posjedovanjem CCNA certifikata tvoje šanse da nađeš posao znatno rastu.
Hary10

#3 Re: CISCO certifikat - akademika.ba

Post by Hary10 »

Naravno da ces povecati sanse za posao ukoliko polozis za CCNA, i budes sa mrezama na 'ti'. Nemoj da stanes na tome, jer IT je takva materija da ne mozes uzeti diplomu i reci sada sve znam, moras jos mnogo vise truda uloziti u sebe i dodatno se edukovati. Bez razmisljanja upisi akademiju i nemoj stati samo na CCNA
TheRedhead

#4 Re: CISCO certifikat - akademika.ba

Post by TheRedhead »

doktor78 wrote:Cisco je super. Problem je što velika većina ljudi koji završe (odslušaju) Cisco akademiju ne idu na polaganje CCNA certifikata, što je velika šteta. Uvjeren sam da posjedovanjem CCNA certifikata tvoje šanse da nađeš posao znatno rastu.
Hary10 wrote:Naravno da ces povecati sanse za posao ukoliko polozis za CCNA, i budes sa mrezama na 'ti'. Nemoj da stanes na tome, jer IT je takva materija da ne mozes uzeti diplomu i reci sada sve znam, moras jos mnogo vise truda uloziti u sebe i dodatno se edukovati. Bez razmisljanja upisi akademiju i nemoj stati samo na CCNA
Naravno i nisam mislila stati i reći eh eto dosta od mene :-D nego me više brine da neću moći naći posao za dalje usavršavanje, jer realno svi ti certifikati puno koštaju. Nije mi problem kući dodatno učiti ;)

Hvala vam obojici na pomoći :thumbup:
Post Reply