Cisco akademija ?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#1 Cisco akademija ?

Post by Decerto »

Siugurno je ova tema bila 1000 puta al hajd,neka je opet :D . Interesuje me kakvo predznanje je potrebno za uspjesno zavrsenje ove cisco akademije,tacnije,a+ i network+ certifikata ? Da li vec moram imati neko znanje o routerima,switchevima,portovima,kabliranju,ili necemu desetom ?
SmokingMan

#2 Re: Cisco akademija ?

Post by SmokingMan »

Upravo sam na jednoj seflf study metodi kada su u pitanju mreže i njihova sigurnost,postoji nekolicina jako korisnih knjiga za pripremanje ispita iz ove oblasti,ali je najbolje početi sa jednostavijim stvarima (a ima toga dosta da se počita,uoliko ne namjeravaš stati samo na početnoj razini) video tutorijali (uz to najbolje ti je kortistit neki simulator kao što je Cisco Packet Tracer,koji se more naći i na torentu),neki korisni početnički priručnici,koji su jako korisni.Npr,CCENT certification for dummies ) (all in one),Cisco network Fudamentals sa kojim se relativno lahko može shvatiti funkcija OSI modela.Ali ti svakako preporucujem da se sasvjetujes sa nekim ko je temeljno prešao ovu tematiku i položio sve potrebne certifikate te ima vise nego potrebno znanje da druge upućuje u ovu branšu.
toure123

#3 Re: Cisco akademija ?

Post by toure123 »

Koliko ja znam ne trebas imati nikakvo predznanje. Ja sam isao na fakultet koji ima nekoliko predmeta koji rade su identicni onome sto se radi na Cisco akademiji. Dakle, kreces od nule sve.... Ucis sabnetiranje, kabliranje, ruting protokole, konfiguracije switcheva, rutera itd itd...
Post Reply