ciscenje zaluzina

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

cyprus

Post by cyprus »

Ovaj problem ipak ispade komplikovaniji no što se činilo. :D :D :lol:
amrino

Post by amrino »

Ja ih perem na sl. nacin: (alu. zeluzine)

Zacepiti kadu, nasuti Domestos te napuniti kadu vrucom vodom. Potopiti zaluzine i ostaviti ih bar 20 minuta da se kisele...zatim ih protljati spuzvom (koliko- zavisi od toga kako su prljave) saprati i ostaviti nad kadom da se ocijede. Poslije ih montirati i ne dopustati pusenje u toj prostoriji dok se skroz ne osuse. U Obiju ima spravica za ciscenje koja uveliko pomaze a sastoji se od cetiri vodoravno montirane cetkice....tako da umjesto jedne po jedne mozete ribati cetiri po cetiri "trake". :D
Najbolja varijanta je da vam zaluzine ugrade u prozore (pod uslovom da imate dupla stakla) jer se mnoooogo manje prljaju...a i kad se isprljaju- skoro se nis ne vidi :oops: :D :D :D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Super 10,ili neko drugo sredstvo za čišćenje + magična krpa, po mogućnosti dvije
..poprskati žaluzine.. zatim jednu po jednu traku brisati magičnom krpom, dok tu ne ispereš, uzeti drugu..i ponavljati proceduru, dok žaluzine ne budu totalno čiste.

:-) :-) :-) tako bar ja to radim :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

opral iko zaluzine? sta vam kaze komsiluk? :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

joj pitanja :? :roll:
pa svake zaluzine imaju na vrhu sto neko rece metalnu polugicu pomocu koje se skidaju. Onda u kadu pod tus i ko nove.
Hendrix

Post by Hendrix »

Pa kad ih onda okačiš da se suše na ogradu to je prizor :D

Ko što moja komšinica kaže žalozine je vrlo jednostavno oprati ali pazite plastične se vrlo lako sjebu ili puknu , kod mene ima dosta oštećenih.
bmx

Post by bmx »

e, sve je ovo super, ali sta cu ja sa onim vanjskim zaluzinama :D jedino da mi kakvu skelu stave pred zgradu, pa da ih operem :-)
Post Reply