ciscenje zaluzina
Moderator: anex
- so_beautiful
#1 ciscenje zaluzina
interesuje me kako se i sa cime ciste zaluzine?
UNAPRIJED HVALA
UNAPRIJED HVALA
-
debela
#3 Re: ciscenje zaluzina
isti problem imam. praskom samo dignes prasinu koja se opet vrati. krpa i voda, moras svaku pojedinacno trljati, a opet ostane prljavo u coskovima i brisanje traje satima. jedino mi jos pada na pamet da ih skinem totalno sa prozora i pokiselim u kadu ali bice ih problem montirati nazad.so_beautiful wrote:interesuje me kako se i sa cime ciste zaluzine?
UNAPRIJED HVALA
skroz neprakticna stvar za ciscenje
-
mamica papucarka
nekad dok sam ih imala, brisala sam ih mokrom krpom i nekakvim deterdzentom. I to sve jednu po jednu
dosadno brate i sporo, ali jedini nacin da ih ocistis
- Jara
tako mi bilo sa starima...mamica 31 wrote:nekad dok sam ih imala, brisala sam ih mokrom krpom i nekakvim deterdzentom. I to sve jednu po jednu![]()
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Ovako, .... skinete zaluzine i umotate ih u carsaf. Ubacite ih u ves masinu i podesite temperaturu na 30 stepeni. Malo deterdzenta i .... nakon pranja ste sretne, a komsinica ljubomorna jer je ona svoje rukom prala, a nisu ciste i bljestave kao vase. Naravno, ne kazete joj ovo sto ste od mene cule.
Ovo se odnosi i na plasticne (vodoravne) i tekstilne (vertikalne) zaluzine.
Eto, ...
- Bosanac sa dna kace
ma djavola pa kako hin skinut kad su priccrscene za prozoor?

- pape
Objasnio sam kako se zaluzine peru. Kako ces ih skinuti, ... to ne znam, ...Bosanac sa dna kace wrote:ma djavola pa kako hin skinut kad su priccrscene za prozoor?![]()
Ako ih ne mozes skinuti, .... onda ti ne gine sapunica, spuzvica i ..... opleti.
- chuchumbamayumbe
Ja imam aluminijske, ne vjerujem da su i one za masine?pape wrote:Jah domacica, ....
Ovako, .... skinete zaluzine i umotate ih u carsaf. Ubacite ih u ves masinu i podesite temperaturu na 30 stepeni. Malo deterdzenta i .... nakon pranja ste sretne, a komsinica ljubomorna jer je ona svoje rukom prala, a nisu ciste i bljestave kao vase. Naravno, ne kazete joj ovo sto ste od mene cule.![]()
Ovo se odnosi i na plasticne (vodoravne) i tekstilne (vertikalne) zaluzine.
Eto, ...
- pape
chuchumbamayumbe wrote: Ja imam aluminijske, ne vjerujem da su i one za masine?
Probaj, ... drzi se uputa, ...
- pape
debela wrote:pa kakve to imas puskarnice od prozora ako ti zaluzina moze stati u ves masinu
Pa sve to ide kako treba, ako se pripremi kako treba. Pazljivo se zaluzine zamotaju i jos pazljivije lagano saviju kod ubacivanja u masinu. Ona odradi svoje, a ti poslije kazes da sam ti bas lijepo pomogao. Pazi na temperaturu vode, ...
- homo_sapiens
Nema potrebe da ih odšarafljuješ. Žaluzine bi trebale biti samo umetnute u nosače, tako da bi ih trebala jednostavno skinuti pomjeranjem malog metalnog osigurača potezom prema sebi. Tako se i vraćaju, uglaviš žaluzinu u ležište i gurneš osigurač do kraja.debela wrote:ma nema sanse. ako ih skinem, a zasarafljene su za prozor, jos ako ih tako izlomim u masini mogu ih samo baciti na krajumuko moja..
A za pranje - kada, topla voda, neko hemijsko sredstvo.
Tako je kod mene bar.
- chuchumbamayumbe
Ma ne zezam se, ti napisa za plasticne (vodoravne) i tekstilne (vertikalne), a ja imam aluminijske (vodoravne). Ne znam smijem li i njih u masinu, kao i plasticne? Da probam pa sta bude?pape wrote:chuchumbamayumbe wrote: Ja imam aluminijske, ne vjerujem da su i one za masine?E vidi sad, ...
... ja ozbiljan i hocu da pomognem, a on ne vjeruje, ....
![]()
- homo_sapiens
Ili da te žice odšarafiš, što i nije neki problem, ili da prineseš kadu prozoru.debela wrote:sad sam se verala da vidim sta i kako. ok, izvadim ih iz tog lezista ali ona zica po kojoj klize kad se spustaju i dizu je zasarafljena za prozor. sta cu s njom?
Ako ne uspiješ, onda traži majstora da ti instalira nove, čiste, žaluzine.
- pape
Ma to je OK, ... plasticne ili aluminijske. Bitno je da ih pazljivo presavijes kod stavljanja i vadjenja iz masine. Savitljive su i ide to kako treba.chuchumbamayumbe wrote:Ma ne zezam se, ti napisa za plasticne (vodoravne) i tekstilne (vertikalne), a ja imam aluminijske (vodoravne). Ne znam smijem li i njih u masinu, kao i plasticne? Da probam pa sta bude?pape wrote:chuchumbamayumbe wrote: Ja imam aluminijske, ne vjerujem da su i one za masine?E vidi sad, ...
... ja ozbiljan i hocu da pomognem, a on ne vjeruje, ....
![]()
-
mamica papucarka
ako ko zajebe masinu, pape placa

- pape
mamica 31 wrote:ako ko zajebe masinu, pape placa![]()
Sve je tako jasno i logicno, .... ukljucite samo malcice elementarnog tehnickog rezona i perite zaluzine u ves masinama.
- Bosanac sa dna kace
ma djavola kad imam one stare plasticne iy 80tih...
nem vey ekako imam duge ruke ja se ljetos yaletio obriso malo, kone zinule....
kad operete u masini javte reakcije vaseg komsiluka
nem vey ekako imam duge ruke ja se ljetos yaletio obriso malo, kone zinule....
kad operete u masini javte reakcije vaseg komsiluka