Ciscenje ulica!?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#251 Re: Ciscenje ulica!?

Post by ladyblue18 »

Svasta. :-?
Odoh reci tati da ukloni auto ispred kuce :D , ako im mozda padne na pamet da ociste moju mahalu, iako nisu za evo 7,8 dana. :roll:
cappy_tempo

#252 Re: Ciscenje ulica!?

Post by cappy_tempo »

sinoc u neka doba ona mala grtalica prodje oko zgrade i sva auta zatrpa,prilaze kancelarijama,banci :lol: sad svi redom moraju lopatati da bi se izvukli samo pa onda jos cistiti auto :mrgreen: stvarno znaju svoj posao :mrgreen: .a slusam neki dan ima 7 agencija koje ciste ulice pored rada(nakav iz rada rekao na tv-u) i lafo svako ima svoje ulice koje cisti i druga firma ne smije u tu ulicu uci :-? nevjerovatna glupost,mjesto da se udruze da ciste gdje stignu,bilo koju ulicu oni zone napravili.vidim da nije samo kod murije da ne smiju iz opstine u opstinu ma kakva god da je situacija,sada ne smiju ni ovi sto ciste ulice :lol:
Jara

#253 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Jara »

Gray wrote:Obilaznica danas oko 14:30 sati:

Dobar snimak, @Gray!
Fakat su mogli zaobilaznicu očistiti, pa nema na njoj parkiranih auta kao na ulicama pa grtalica ne može prići. :-) :x
sa66

#254 Re: Ciscenje ulica!?

Post by sa66 »

JA NE ZNAM STA JE NAMA ILI VAMA SVEJEDNO...VALJDA BI GRADSKE VLASTI U SARADNJI SA NASA-OM TREBALE DA NAPRAVE NEKI STIT IZNAD GRADA KOJI CE SNIJEG ZAUSTAVLJATI PRIJE NEGO PADNE NA ZEMLJU, OTAPATI I SPECIJALNIM ODVODIMA KANALISATI PRAVO U MILJACKU....PA STA VAM JE...NE MOGU SE SVE ULICE U ISTI MOMENAT OCISTITI...A NE BI NAM NISTA FALILO DA MALO UZMEMO LOPATE U RUKE PA OCISTIMO ISPRED SVOJIH KUCA I ZGRADA...A BILO BI I ZABAVNO...BAR JE NEKAD BILO
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#255 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Truba »

čisti ti ispred svoje
ja ću čekati da se otopi ispred moje

a te komunističe radne akcije :P :P :P spominji onima koji su plaćeni da čiste... pa nek upregnu članove svojih porodica da rade... moj poso niko drugi ne obavlja mimo mene
niti pozivam druge da rade za mene đabe :oops: :oops: :oops:
taxi_driver

#256 Re: Ciscenje ulica!?

Post by taxi_driver »

U Amsterdamu je palo nekoliko centimetara snijega.Prvo su cistili ,koliko-toliko ,auto put oko amsterdama i glavne ceste po gradu.Ove lokalne kao sto je ispred moje zgrade ce doci tek na kraju a do tad ce se i snijeg otopiti.Ne branim komunalce ali da ovdje napada tolika kolicina snijega ,zavladao bi haos.A prije par godina sam zivio u Njemackoj i tamo zimi zavlada haos. Tu mislim gradove i manje ulice.Niko ne moze ocistiti koliko on moze napadati.A sto kaze uvazeni kolega, nebi vam nista falilo da uzmete malo lopate u ruke i ocistite ispred svoje zgrade.
Truba

#257 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Truba »

eh da nam je kao onima u amsterdamu ne bih se bunio na snijeg
sa66

#258 Re: Ciscenje ulica!?

Post by sa66 »

nisu to nikakve komunisticke....imas to i u sadsnjem zakonu....procitaj malo kucni red...ima okacen na svakom ulazu
Truba

#259 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Truba »

ne interesuje me

red postoji i kad komšija burgija cijeli dan pa nikom ništa
Skyfox

#260 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Skyfox »

Taj kucni red potpisuje gospodja prikladnog prezimena Winterhalter, ako se ne varam :D
respo

#261 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

alijaga wrote:ali pratite ovu situaciju:
Duvno (ilitiga Tomislavgrad, voljno), pola metra snijega, a komunalno radi svoj posao. mali je problem sto vozaci bagera prvo popiju koju rakijicu pa sjednu za volan, tako da su mi jutros unistili auto koje je bilo parkirano pred mojom vlastitom kucom. zovnem policiju da napravi uviđaj (ako se tako kaze) i doticni organ mi napise kaznu za parkiranje pred vlastitom kucom. ima li to smisla?
ne znam sta da kazem ali ako si bio nepropisno parkiran onda si ti tu kriv ne oni
alica.k

#262 Re: Ciscenje ulica!?

Post by alica.k »

respo wrote:
Duvno (ilitiga Tomislavgrad, voljno), pola metra snijega, a komunalno radi svoj posao. mali je problem sto vozaci bagera prvo popiju koju rakijicu pa sjednu za volan, tako da su mi jutros unistili auto koje je bilo parkirano pred mojom vlastitom kucom. zovnem policiju da napravi uviđaj (ako se tako kaze) i doticni organ mi napise kaznu za parkiranje pred vlastitom kucom. ima li to smisla?
ne znam sta da kazem ali ako si bio nepropisno parkiran onda si ti tu kriv ne oni
ko odredjuje kako cu se ja i gdje parkirati ispred svoje kuce, na svom zemljistu?
krusty

#263 Re: Ciscenje ulica!?

Post by krusty »

respo wrote:
kada je steta u pitanju to nema veze

on moze dobiti kaznu za parkiranje, a onaj ko mu je nanio stetu je mora platiti tj njegovo osiguranje (ako je u pitanju udes)
respo

#264 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

krusty wrote:
respo wrote:
kada je steta u pitanju to nema veze

on moze dobiti kaznu za parkiranje, a onaj ko mu je nanio stetu je mora platiti tj njegovo osiguranje (ako je u pitanju udes)
za stetu stvarno ne znam sta da kazem jer ne znam kako to ide ali za nepropisno parkiranje naravno da ti moze napisati kaznu
respo

#265 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

alica.k wrote:
respo wrote:
ko odredjuje kako cu se ja i gdje parkirati ispred svoje kuce, na svom zemljistu?
on nije rekao da je zemljiste njegovo
alica.k

#266 Re: Ciscenje ulica!?

Post by alica.k »

respo wrote:on nije rekao da je zemljiste njegovo
istina al kontam ak se ibreti zbog kazne onda sigurno nije bio nepropisno parkiran na trotoaru il sta vec...
starii

#267 Re: Ciscenje ulica!?

Post by starii »

ubi ovaj jugo..i ovo malo snijega otopice pa ovi iz komunalnog nece stici ocistiti :)
respo

#268 Re: Ciscenje ulica!?

Post by respo »

alica.k wrote:
respo wrote:on nije rekao da je zemljiste njegovo
istina al kontam ak se ibreti zbog kazne onda sigurno nije bio nepropisno parkiran na trotoaru il sta vec...
to ne znamo ni ja ni ti dok nam se covjek ne javi pa da saznamo
ako je njegovo onda je on cist ko suza
cappy_tempo

#269 Re: Ciscenje ulica!?

Post by cappy_tempo »

snijeg iznenadio radovce ali zato vjetra nije iznenadio :mrgreen: al izgleda da nas vjetar uvjek iznenadi i uvjek problemi,sram ga bilo.ja predlazem da se kakav stakleni zid vine u visine i onda nas i kisa ne moze iznenaditi :mrgreen:
Control panel

#270 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Control panel »

mene interesuje hoce li se nadlezni sjetiti da ovih dana , bar kada je toplo operu ulice od ove prljavstine. fuj. gadi mi se kakve su ulice.
Skyfox

#271 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Skyfox »

Control panel wrote:mene interesuje hoce li se nadlezni sjetiti da ovih dana , bar kada je toplo operu ulice od ove prljavstine. fuj. gadi mi se kakve su ulice.
gadno je za hodat al tek kako su auti prljavi...
starii

#272 Re: Ciscenje ulica!?

Post by starii »

haman ce i sutra KJP RAD iznenaditi snijeg :)
saabsa

#273 Re: Ciscenje ulica!?

Post by saabsa »

:-D :-D
Jel ovo komunalci strajkuju ?
Ja jos nijedne grtalice nisam vidio
shalla

#274 Re: Ciscenje ulica!?

Post by shalla »

saabsa wrote::-D :-D
Jel ovo komunalci strajkuju ?
Ja jos nijedne grtalice nisam vidio
Ma jok ba, idu istim razmišljanjem k'o ja kad je u pitanju snijeg ispred kuće, neka ga brzo će kiša ili sunce pa će se sam od sebe istopiti/ukloniti...
Post Reply