mislim da bi svi koju sutra misle krenuti na posao autima trebali odustati od te ideje
Ciscenje ulica!?
- starii
#126 Re: Ciscenje ulica!?
sad sam prosao kranjcevicevom, trotuari se naziru, cesta je vise bijela nego siva..a ni ispred cijeg ulaza nije ocisceno, sve visoka gospoda svima tesko ocistiti par kvadrata ispred svog ulaza..
mislim da bi svi koju sutra misle krenuti na posao autima trebali odustati od te ideje
- shalla
#127 Re: Ciscenje ulica!?
Poserem se ja na firmu koju zadnjih 15 goina iznenađuje snijeg u decembru...
I onda treba da ih žalim, što se mene tiče nek svi otkaze dobiju

I onda treba da ih žalim, što se mene tiče nek svi otkaze dobiju
- shape of despair
#128 Re: Ciscenje ulica!?
starii wrote:sad sam prosao kranjcevicevom, trotuari se naziru, cesta je vise bijela nego siva..a ni ispred cijeg ulaza nije ocisceno, sve visoka gospoda svima tesko ocistiti par kvadrata ispred svog ulaza..
-
zilla_
#129 Re: Ciscenje ulica!?
Ma kako i da čiste kad je cijeli dan gužva po gradu.... danas u 16h sam se vozio sa k.glave do grada više od sat vremena... i kako da čiste ulice??? Još ima idijota voze na ćelavim gumama pa po ravnom ne može da krene kako treba pa napravi kolonu iza sebe...
- jedna tamo
#130 Re: Ciscenje ulica!?
stvarno nema smisla...niko ništa nečisti..pa šta je ovo?
kako će sutra ljudi na posao, djeca u školu?
kako će sutra ljudi na posao, djeca u školu?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#131 Re: Ciscenje ulica!?
Bez panike. Evo gledam grtalice oko kuće
. Ako opet ne počne padati, ceste bi trebala biti čista ujutro.
-
Gray
#132 Re: Ciscenje ulica!?
krusty wrote:moze se sasvim normalno voziti i po snijegom totalno pokrivenom kolovozu, kako po planini vozite ? po parkinzima koji se ne ciste itd ?
problem je u vozacima i autima, pola tih lola vozi na sava eskimo gumama citavu godinu, a znamo sta se desava sa zimskim gumama na vecim temperaturama... al bosnjo je to mi smo najpametniji, zato i proklizavaju ne znaju kretat, zaglavljuju se itd
Po ravnom parkingu nije problem, ali kada se ide uzbrdo po ulici koja nikako nije očišćena, jednostavno se ne može popeti. ja sam danas pokušao uz Komatin da se popnem (to je Širokača) oko 5 sati prije nego je prošla grtalica i jednostavno nije moguće, bez obzira na vozačku sposobnost ili gume. Ne smatram se Schumacherom ali nisam ni loš vozač, na autu imam Vredestein Snowtrac 3 koje još nisu prešle ni 500 kilometara, ali jednostavno ne može.
Kod nekih ljudi je objektivno i problem auta. ja sam bio sam u autu, benzinac sa prednjim pogonom i sa laganim prednjim dijelom (ukupna težina auta bez vozača 915-930 kg) i jednostavno ne može, a možda bi se sa drugim autom uspio popeti. Dakle nije ni sve do toga da ljudi ne znaju voziti ili da imaju loše gume, nekada se jednostavno ne može.
Last edited by Gray on 17/12/2009 22:47, edited 2 times in total.
- jedna tamo
#133 Re: Ciscenje ulica!?
moderator wrote:Nadam se da neće opet sjuriti snijeg u Miljacku, jer i ima Sarajeva i nizvodno od Malte, opet će doći do poplava u Otesu i Osijeku.
Katarina, sretna li si, ja gledam i nema grtalica ni sa jedne strane zgrade, a daleko pogled mogu dobaciti.
JEDNA TAMO, lijepo ustani sat vremena ranije, prtinu napravi i vodi djecu u školu.
![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#134 Re: Ciscenje ulica!?
@Gray .Upravo tako. Auta sa zadnjom vučom imaju problem sa snijegom. Meni je danas bio problem skrenuti ili samo ako se jednu sekundu sastanu kvačilo i gas pri mijenjanju brzine. To je odmah značilo da me zaljulja. O kočnici da i ne govorim. Golfovi dvojke, oni krševi su najbolji za ovo vrijeme.
Nego, ono što je šokantno da danas autoput nije bio čiščen. Taj famozni autoput kojim se svaka vlast hvali ili kritizira druge, je bio bijeli tepih.
Nego, ono što je šokantno da danas autoput nije bio čiščen. Taj famozni autoput kojim se svaka vlast hvali ili kritizira druge, je bio bijeli tepih.
- jedna tamo
#135 Re: Ciscenje ulica!?
nema velike djece, ima u komšiluku dvoje malih
stvarno je užas, ja ću opet ujutro čistiti, ali niko ništa, svi se ponašaju cool ono normala..čuj snijeg...niko da izađe ništa da čisti...ma ono opušteno šta fali malo snijega
stvarno je užas, ja ću opet ujutro čistiti, ali niko ništa, svi se ponašaju cool ono normala..čuj snijeg...niko da izađe ništa da čisti...ma ono opušteno šta fali malo snijega
-
Gray
#136 Re: Ciscenje ulica!?
KatarinaKosaca wrote:@Gray .Upravo tako. Auta sa zadnjom vučom imaju problem sa snijegom. Meni je danas bio problem skrenuti ili samo ako se jednu sekundu sastanu kvačilo i gas pri mijenjanju brzine. To je odmah značilo da me zaljulja. O kočnici da i ne govorim. Golfovi dvojke, oni krševi su najbolji za ovo vrijeme.
Nisam bio dovoljno jasan, kod mene je prednji pogon ali ipak nije bilo moguće ispeti se
Ali slažem se, autima sa zadnjom vučom je još puno teže. najlakše je ja mislim auto sa prednjom vučom, dizel koji ima malo teži prednji kraj. Moj auto je benzinac 1.6 16V sa 105 konja i iskreno nema najbolju trakciju, rasipa snagu, posebno na snijegu.
Last edited by Gray on 17/12/2009 22:48, edited 1 time in total.
-
maxell_sarajevo
#137 Re: Ciscenje ulica!?
Glavna saobracajnica na Otoci je vec ociscena kao i ulica Dzemala Bijedica.
-
vnm
#138 Re: Ciscenje ulica!?
nisam isao uz pretjerano strme ulice, ali isao sam izmedju 2 i 3 do breke i nazad, bas kad je snijeg frisko napadao. nigdje nisam imao problema, ni uzbrdo ni nizbrdo a na glavnoj se moglo voziti 40-50, ali me zato na grbavici nekoliko puta dobro zanijelo u neociscenim krivinama.
kako vidim kroz prozor ulica kojom prometuju trolejbusi je ociscena.
kako vidim kroz prozor ulica kojom prometuju trolejbusi je ociscena.
- karanana
#139 Re: Ciscenje ulica!?
jeli mi se cini ili tramvaji ne rade? zna li neko? da znam sta mogu da ocekujem ujutro.
- KatarinaKosaca
#140 Re: Ciscenje ulica!?
Trebali bi da rade. Oko 20h su radili. Sad nemam pogledkaranana wrote:jeli mi se cini ili tramvaji ne rade? zna li neko? da znam sta mogu da ocekujem ujutro.
- lerdi
#141 Re: Ciscenje ulica!?
Joj što ne mogu ovih "vozača". Pitaš li ti te ljude mogu li oni brže. Pa večeras u jednom trenutku se glavnom nije moglo ići više od 30, a ne uz brdo.nikad_izvini wrote:Pored činjenice da je ove magarce iz RAD-a iznenadio snijeg part two, jel može neko reći našim bajnim vozačima da uzbrdo trebaju da idu malo brže od 10 km/h jer s tim ne postižu ništa osim što ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju. Jebo te Tito, pada snijeg al ne padaju ćuskije, mislim, zaista, ko vam dade vozačke dozvole nije mi jasno.
- KatarinaKosaca
#142 Re: Ciscenje ulica!?
lerdi wrote:Joj što ne mogu ovih "vozača". Pitaš li ti te ljude mogu li oni brže. Pa večeras u jednom trenutku se glavnom nije moglo ići više od 30, a ne uz brdo.
SVe Šumaheri.
Last edited by KatarinaKosaca on 17/12/2009 23:03, edited 1 time in total.
- karanana
#143 Re: Ciscenje ulica!?
pink pokaza snimak uzivo iz vana na alipasino i ucini mi se da jedan tramvaj stoji bez svjetala. imam pogled na jedno 100 metara pruge i ne vidjeh ni jedan da je prosao u par minuta koje sam gledo. ali i da ne rade, valjda ce do ujutro.KatarinaKosaca wrote:Trebali bi da rade. Oko 20h su radili. Sad nemam pogledkaranana wrote:jeli mi se cini ili tramvaji ne rade? zna li neko? da znam sta mogu da ocekujem ujutro.
-
Klodovik
#144 Re: Ciscenje ulica!?
Fino se umotam kao Eskim i lagano pješke. Kakvo čišćenje ulica, kakav vožnja.
Nevrijeme u cijeloj regiji, teretnim vozilima i šleperima zabranjeno kretanje, proglašeni zimski uvjeti za vožnju, Dalmacija odsječena, ljudi se smrzavaju od zime... smanjimo malo doživljaj.
Nevrijeme u cijeloj regiji, teretnim vozilima i šleperima zabranjeno kretanje, proglašeni zimski uvjeti za vožnju, Dalmacija odsječena, ljudi se smrzavaju od zime... smanjimo malo doživljaj.
-
krusty
#146 Re: Ciscenje ulica!?
ja sam bio u autu od pola 10 do maloprije i vozio bez ikakvih problema
po glavnoj se moze komotno 40-50kmh voziti iako nije posve ociscena ... od ovog vremena prave bauk oni koji nisu dobro naucili da voze i one koji imaju ljeto-zima ili protekt ili celave gume
jeste u brdu malo teze ali ide se... pa kako mislite da ljudi voze preko Ivana recimo ?
ja sam se prije 2 godine prvog januara ujutro vracao iz Mostara, znaci od jablanice do blazuja apsolutno grtalica nije prosla, to je bilo oko 7 ujutro i prosao sve normalno nekih 40kmh prosjek, jos sam tad imao samo naprijed 2 zimske gume... uz Ivan bez problema, drugom negdje i trecom na vrh gasa i to je to, a prosao sam kraj par "vozaca" koji su se ukopavali po ivanu jer ocito ne znaju kako se vozi po snijegu...
najlakse je kukati, zapitajte se svi znate li uopste neka osnovna pravila po voznji na snijegu prije nego pocnete pisati ovdje ?
a sto se tice ovog veceras, uopste nije toliko strasno, cak sam probao par puta i naglo zakociti kad sam bio sam na onoj novoj cesti kod autobuske stanice, i proklizavanje je minimalno, hvataju gume odlicno iako nije ociscena puno cesta...
mogli bi ovi nasi i bolje cistiti, to stoji, ali skontajte koliko bi grtalica bilo potrebno da bude kao sto vi hocete, da se odmah sve ceste ociste do asfalta... skontajte koliko jednoj grtalici treba od carsije do ilidze, a pritom ocisti jednu traku, a koliko ce snijega napadati na carsiji dok grtalica dodje do ilidze ako intenzivno pada ? samo bi za glavnu cestu 10 grtalica bilo ok, a mi te resurse ovdje nemamo ... najlakse je kukati a ne razmisliti ni o cemu, svi bi mi voljeli da imamo jednu grtalicu na 5 ulica ali je li to moguce i koliko je to ekonomicno u ovakvoj drzavi ?
po glavnoj se moze komotno 40-50kmh voziti iako nije posve ociscena ... od ovog vremena prave bauk oni koji nisu dobro naucili da voze i one koji imaju ljeto-zima ili protekt ili celave gume
ja sam se prije 2 godine prvog januara ujutro vracao iz Mostara, znaci od jablanice do blazuja apsolutno grtalica nije prosla, to je bilo oko 7 ujutro i prosao sve normalno nekih 40kmh prosjek, jos sam tad imao samo naprijed 2 zimske gume... uz Ivan bez problema, drugom negdje i trecom na vrh gasa i to je to, a prosao sam kraj par "vozaca" koji su se ukopavali po ivanu jer ocito ne znaju kako se vozi po snijegu...
najlakse je kukati, zapitajte se svi znate li uopste neka osnovna pravila po voznji na snijegu prije nego pocnete pisati ovdje ?
a sto se tice ovog veceras, uopste nije toliko strasno, cak sam probao par puta i naglo zakociti kad sam bio sam na onoj novoj cesti kod autobuske stanice, i proklizavanje je minimalno, hvataju gume odlicno iako nije ociscena puno cesta...
mogli bi ovi nasi i bolje cistiti, to stoji, ali skontajte koliko bi grtalica bilo potrebno da bude kao sto vi hocete, da se odmah sve ceste ociste do asfalta... skontajte koliko jednoj grtalici treba od carsije do ilidze, a pritom ocisti jednu traku, a koliko ce snijega napadati na carsiji dok grtalica dodje do ilidze ako intenzivno pada ? samo bi za glavnu cestu 10 grtalica bilo ok, a mi te resurse ovdje nemamo ... najlakse je kukati a ne razmisliti ni o cemu, svi bi mi voljeli da imamo jednu grtalicu na 5 ulica ali je li to moguce i koliko je to ekonomicno u ovakvoj drzavi ?
- KatarinaKosaca
#147 Re: Ciscenje ulica!?
Evo pitanje za one koji kažu da nije problem u nečišćenju. Zašto danas autoput nije bio očišćen, nego bijeli tepih sa ledom ispod? Nitko nije prešao 60 na sat. Kamioni milili. Zar ne treba da prođe grtalica jedinim autoputem koji imamo i koji ima veliku frekvenciju saobraćaja?
- haubica_i_to_teshka
#148 Re: Ciscenje ulica!?
Dje si ti "biljin"...exliberal wrote:Evo pocinje prepucavanje.........pa nema teme koja se nece usrat...
Kako bilja ,josh ziva ...
Nece josh dugo dronfulja cetnicka...
Uli(ZI)ce treba ocistit.
-
krusty
#149 Re: Ciscenje ulica!?
Dile wrote:ovo boldirano ti nije nikako trebalo...nikad_izvini wrote:Najgore je kad se neko uključi usred "teme"(tako narem zaključih), ne pročita sve teze i argumente i onda donosi nekakvo mišljenje koje veze nema sa početkom priče. To je zajebaTo, biti površan i neinformisan![]()
Što se tiče šovinizma dijelom si u pravu al to govorim iz "iskustva". Muškarci su debili što se tiče brzine one veze nemaju sa vožnjom u globalu![]()
Hajd sad pročitaj sve pa se javi i napiši koju pametnu
da se nadovezem... stalno sam u autu i stvarno se ne sjecam kad mi je neka zenska uletila opasno, ili mi oduzela pravo prvenstva da sam morao kociti ili me na neki drugi nacin ugrozila, znaci ono da jedva izbjegnem udes
svaki put su to bili nasi muski sumaheri, debili koji misle da mogu voziti ko na igricama...
jest da me cesto kod zena nervira kad im treba sto godina da skrenu negdje sa ceste ili da se parkiraju ili tako nesto ali to nije nista strasno... manite se kompleksaskih generalisanja, kad se samo sjetim kakvih sam situacija imao sa majmunima za volanom i koliko sam ih puta ganjao po cesti da im yebem sve po spisku ... i onda su zene losi vozaci ? jok boga mi
-
nikad_izvini
#150 Re: Ciscenje ulica!?
@dile To su moja iskustva. Zato sam lijepo napisao, muškarci su debili što se tiče brzine, žene nemaju refleks i veoma im je loš pregled ceste, raskrsnica i veoma loše koriste retrovizore. To sam zaključio iz stalne vožnje i činjenice da sam zamal poginuo na autoputu(Sl Brod-Zagreb) zbog žene koja je krenula da presiže kamion pri brzini 90 km/h a mene nije ni vidjela što je najgore, niti joj je bilo jasno što se kreveljim poslije. Onda, žena se zamal nije zabila u mene na izlazu iz Pejtona, idem pravo, ona skreće lijevo. Žena se zabila u mene na raskrsnici kod Socijalnog na semaforu, 10-ak sekundi nakon što sam stao. Također, većinom žene se ukopavaju na semaforima kada zeleno počne da titra. To su baš elementarne greške. Također, od 10 mojih drugarica, njih recimo 3 voze baš dobro, ostale veze nemaju.
Moram da se dopunim i da kažem da žene poštuju propise za razliku od muškaraca koji su i tu VELIKI DEBILI.
Što ne znači da muškarci ne izazivaju 90% saobraćajnih nesreća zbog svojih debilnih mačo-vidi mene folova. Opet, to isto ne znači da žene veze nemaju sa vožnjom, kažem u globalu:D
PS eto, ja sam imao mnogo više "zajebanih" situacija sa ženama za volanom. Naravno, ovo je samo moje subjektivno mišljenje na osnovu iskustva.
Moram da se dopunim i da kažem da žene poštuju propise za razliku od muškaraca koji su i tu VELIKI DEBILI.
Što ne znači da muškarci ne izazivaju 90% saobraćajnih nesreća zbog svojih debilnih mačo-vidi mene folova. Opet, to isto ne znači da žene veze nemaju sa vožnjom, kažem u globalu:D
PS eto, ja sam imao mnogo više "zajebanih" situacija sa ženama za volanom. Naravno, ovo je samo moje subjektivno mišljenje na osnovu iskustva.