Ciscenje ulica!?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ProbuseniDolar

#1 Ciscenje ulica!?

Post by ProbuseniDolar »

Jel se meni cini ili danas ni jedna ulica u gradu nije bila ociscena ... snijega 10 cm, auta jedva idu ... Jutros krenem iz Vogosce u grad, kad ulica nije uopste ciscena ... grtalica nije prosla ... voznja trajala (cca 10 km) 1h ravno ... Kontam hajd nisu stigli jos tu ulicu ocistiti, kad ono ni glavna ulica nije ociscena ... Guzva nenormalna, auta idu 20 na sat ... Ima li neko vise informacija u cemu je problem???

Ps. Ako ima dupla tema, izvinjavam se. Ja je nisam nasao.
The 51st State

#2 Re: Ciscenje ulica!?

Post by The 51st State »

ProbuseniDolar wrote:Jel se meni cini ili danas ni jedna ulica u gradu nije bila ociscena ... snijega 10 cm, auta jedva idu ... Jutros krenem iz Vogosce u grad, kad ulica nije uopste ciscena ... grtalica nije prosla ... voznja trajala (cca 10 km) 1h ravno ... Kontam hajd nisu stigli jos tu ulicu ocistiti, kad ono ni glavna ulica nije ociscena ... Guzva nenormalna, auta idu 20 na sat ... Ima li neko vise informacija u cemu je problem???

Ps. Ako ima dupla tema, izvinjavam se. Ja je nisam nasao.
da nije snijeg problem? :D
inace, katastrofa opet iznenadni snijeg u februaru...
kockica_kockica

#3 Re: Ciscenje ulica!?

Post by kockica_kockica »

Iznenadio nas snijeg... mozda se nema za gorivo... manjak soli... glad u pogranicnim dijelovima Burundije... Ko to zna zasto ne ciste ulice... mozda imaju prioritete :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a glavna dzada jos nije prioritet :lol: :lol: :lol: :lol:
BSn

#4 Re: Ciscenje ulica!?

Post by BSn »

Ovaj snijeg uvijek pada kada mu se ovi sto ciste ulice najmanje nadaju (izgleda da mu se oni nikad ni ne nadaju :D ).
BSn

#5 Re: Ciscenje ulica!?

Post by BSn »

Budimo iskreni - ljudi prolaze svako malo s kamionima, ali snijeg napada cim oni prodju.
Trude se - to je bitno. :D
VR6

#6 Re: Ciscenje ulica!?

Post by VR6 »

Pa nijedna ulica nije bila zatrpana da je bila neprohodna, a malo snijega i nije neki problem.

Ja gdje sam god isao nije bilo nikakvih problema...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: Ciscenje ulica!?

Post by ladyblue18 »

Ah, po obicaju iznenadio snijeg :-)
Dozla da je ovo LA pa da mogu reci iznenadio nas snijeg, a ne Sarajevo u JI Europi :roll:

Nego jutros autom od carsije do Titove 20ak minuta :-? bas je bilo ocisceno :oops:
A tramvaji su tek posebna prica
Better Man

#8 Re: Ciscenje ulica!?

Post by Better Man »

Snijeg i čišćenje istog je uvijek ista priča. Uvijek su službe iznenađene i nikad ga nečiste na vrijeme, a da ne govorim na određenim mjestima koja su nizbrdo i kuda idu pješaci koji se mogu polomit jer je poleđeno, a čistači pradiraju ulicama sa lopatama i ništa ne rade.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9 Re: Ciscenje ulica!?

Post by -LIBERO- »

Nemojte pretjerivati,i ja napadam sve i svasta,ali ono....hmmmm... :D

Danas cistim auto,cistim od haube prema gepeku,i dok sam dosao do zadnjeg kraja auta,na haubi vec napadao snijeg,da sam morao opet cistiti i haubu :x

Cistiti snijeg danas je bila utopija cista,cistis ga a njega sve vise.

Kada treba nekoga napasti,slazem se..ali ovo sto pada dvije noci i cijeli dan,tesko je ocekivati da ulice ciste budu :thumbup:
cyprus

#10 Re: Ciscenje ulica!?

Post by cyprus »

Šta se bunite zbog malo snijega. Sad će proljeće i isti će se otopiti... :D :oops:
strong69

#11 Re: Ciscenje ulica!?

Post by strong69 »

Sad stigao iz grada. Jedva izasao uz jednu strmiju ulicicu. Inace imam sve zimske ali se snijeg lijepi za njih i ne daju ono sto trebaju... Ako ´vako nastavi padati ne znam kako cu na posao sutra :D :D :D
ladyblue18

#12 Re: Ciscenje ulica!?

Post by ladyblue18 »

cyprus wrote:Šta se bunite zbog malo snijega. Sad će proljeće i isti će se otopiti... :D :oops:
Malo? gdje ono ti zivis? :mrgreen: :oops:

Jutros dok sam dosla do tramvajske (udaljeno 10ak min od kuce) noge su me bolile kao da sam jedno 2 dana hodala bez prestanka, klasika, stari grad se skoro nikada ne cisti, to ne da se moze hodati, vec... ne znam ni sama. Vratolomije covjek mora izvoditi. Skroz je tesko hodati, neocisceno, bljuzgavo...
A centar je posebna prica, narocito od Ferhadije ka carsiji, covjek moze komotno se slomit vise puta. Ono je sramota stvarno, da glavnu ulice izgledaju onako.
Sto kaze jaranica jutros "Covjece mozes misliti da te neko pita gdje zivis, a ti mu kazes na carsiji. Izgledamo kao da iz rova dolazimo, bas smo metropola". :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#13 Re: Ciscenje ulica!?

Post by mIRCerka »

niko ne ocekuje da hvataju pahulje u letu, ali ima grada i mimo glavne tramvaj dzade :x :x :x :x
kockica_kockica

#14 Re: Ciscenje ulica!?

ladyblue18 wrote:
cyprus wrote:Šta se bunite zbog malo snijega. Sad će proljeće i isti će se otopiti... :D :oops:
Malo? gdje ono ti zivis? :mrgreen: :oops:

Jutros dok sam dosla do tramvajske (udaljeno 10ak min od kuce) noge su me bolile kao da sam jedno 2 dana hodala bez prestanka, klasika, stari grad se skoro nikada ne cisti, to ne da se moze hodati, vec... ne znam ni sama. Vratolomije covjek mora izvoditi. Skroz je tesko hodati, neocisceno, bljuzgavo...
A centar je posebna prica, narocito od Ferhadije ka carsiji, covjek moze komotno se slomit vise puta. Ono je sramota stvarno, da glavnu ulice izgledaju onako.
Sto kaze jaranica jutros "Covjece mozes misliti da te neko pita gdje zivis, a ti mu kazes na carsiji. Izgledamo kao da iz rova dolazimo, bas smo metropola". :-)

lady bit ce da tvoja ulica nije u prioritetima vec je pod "ostali" :lol: :lol:

I ja sam danas imala utisak da sam prepjesacila 150 kilometara ... a na cipelama se nagomilao snijeg jedva ga otresla... u tramvaj da udjem umal se ne slomih.... :skoljka:
chuchumbamayumbe

#15 Re: Ciscenje ulica!?

Post by chuchumbamayumbe »

Hajde sto su ceste zametene, ali na trotoare niko ni da prismrdi!
Razlog - papani parkiraju po trotoarima i ostalim pjesackim povrsinama, grtalice ne mogu ni prismrditi, tako da je, u najvecem broju slucajeva, umjesto trotoara pjesacima data samo prtina, a i tada moraju da silaze na cestu.
Gledam jutros, prolazim kroz Mojmilo, raja ide po cesti, pazim da ih ne zgazim, a bagra se parkirala po svim trotorarima, aschare ispod znakova zabrane parkiranja i zaustavljanja!
Pa sta radi ona jebena policija?!
ladyblue18

#16 Re: Ciscenje ulica!?

Post by ladyblue18 »

kockica_kockica wrote: lady bit ce da tvoja ulica nije u prioritetima vec je pod "ostali" :lol: :lol:

I ja sam danas imala utisak da sam prepjesacila 150 kilometara ... a na cipelama se nagomilao snijeg jedva ga otresla... u tramvaj da udjem umal se ne slomih.... :skoljka:
Ma moja ulica jes pod ostali :mrgreen: al nije Safet Bega Basagica zaboga, ali izgleda kao sibirsko selo :x

A traNVaji su posebna prica, u njima vise bljuzgavice nego po gradu :mrgreen:
kockica_kockica

#17 Re: Ciscenje ulica!?

ladyblue18 wrote:
kockica_kockica wrote: lady bit ce da tvoja ulica nije u prioritetima vec je pod "ostali" :lol: :lol:

Ma moja ulica jes pod ostali :mrgreen: al nije Safet Bega Basagica zaboga, ali izgleda kao sibirsko selo :x

A traNVaji su posebna prica, u njima vise bljuzgavice nego po gradu :mrgreen:

Ja sam jutros umal poginula do autobuske stanice... i onda vratolomija da sidjem na cestu.... ako ovaj snijeg jos malo bude padao, ja cu iznajmit helkopter...hos ti sa mnom da dodjem u ulicu "ostali" po tebe i odhelikoptam te do posla... :mrgreen: :lol: :lol:
van Basten

#18 Re: Ciscenje ulica!?

Post by van Basten »

kada gradske ulice i trotoari budu barem pristojno očišćeni od friško napadanog snijega, tada će vrijediti otvoriti posebnu temu o tome, jer će to biti vijest. Činjenica da ni glavna ulica nije bila čista kako treba (sinoć prošao, prvi put oko 20.00h, drugi put oko 23.30h), a da o nekim sporednim ne govorim, da trotoare niko ni pogledao nije, nažalost za naše komunalce nije nikakva novost. Valjda ljudi mislili da se zapošljavaju u Cairu, pa ih snijeg uvijek izennadi.
Iako se slažem da odavno nije bilo gore... neočišćenije... a padalo je snijegova i prije ovakvih.
Smiješno mi - ja stanujem u bliztini parkinga tih grtalica KJKP Rad... i gdje god da krenu, barem 50% njih mora proći mojom ulicom... prolazi kamion, vozi rutom koju su utabala auta što su već prošla tuda, a grtalicu digao da slučajno ne bi očistio snijeg koji je još na cesti kojom prolazi :-)
mIRCerka

#19 Re: Ciscenje ulica!?

Post by mIRCerka »

chuchumbamayumbe wrote:Hajde sto su ceste zametene, ali na trotoare niko ni da prismrdi!
zasto grtalice snijeg zgrcu sa ceste na trotoar? :(
Znas sta ce na kraju uradit? Ko i svake godine, snijeg pokupit, na Vrbanju ga istrest u miljacku, a onda kukat "poplavljen Otes"...
swirl

#20 Re: Ciscenje ulica!?

Post by swirl »

Ja znam da je ovo pisanje u prazno, i da niko od nadleznih nece reagovati, ali je sramota kako trotoari izgledaju. Jutros oko 9:30 na tramvajskoj stanici preko puta Predsjednistva, ne moze se nigdje stati, jer nista nije ocisceno. U tramvaj se ulazi, i pazi da se noga ili kuk ne slomiju, jer su gute snijega ispod stepenica na ulazu u tramvaje. A vozaci su posebna prica, valjda provjeravaju koliko brzo mogu po snijegu da idu, i prscu sve okolo (naravno, cast izuzecima). Pa zaista, kako ih nije sramota, ja znam da pada i samo pada, i ono sto se ocisti, opet snijeg napada, ali kao da hodamo po Bjelasnici, a ne po Titovoj ulici.
uvijek dobar post

#21 Re: Ciscenje ulica!?

Post by uvijek dobar post »

istina je da ulice nisu bas najcistije jer jednostavno zbog obilnosti padavina ih je nemoguće održati čistima.
što se trotoara tiče, tu se slažem. mišljenja sam da bi se i trotoari trebali prioretizirati.
ipak postoje trotari koji su u nadležnosti stanara zgrade pored koje trotar prolazi. evo nrp ulica skenderija - veći dio trotara prolazi pored zgrada i dužnost je stanara tih zgrada da očiste trotoare ispred svojih zgrada i to cijeli trotar u dužini svoje zgrade. pravljenjem rasporeda čišćenja, svi stanari (naravno koji fizički mogu) čiste.
i nije samo skenderija u pitanju i titovom su u pitanju trotari koji prolaze ispred stambenih zgrada. u ovakvim okolnostima, svaki građanin i građanka treba "odraditi" svoje pa tako i na ferhadiji, saračima i ostalim ulicama, pogotovo u padinskim dijelovima. ne samo stanari nego i vlasnici radnji i zaposleni u radnjama. a ne samo sjediti i čekati "rad" da odradi i palamauditi po forumu. kad bismo bili vrijedni (molim vas nemojte ovdje priče mi radimo, nemamo vremena i to jer sam več pričao o rasporedu) ja sam trotoar ispred svoje zgrade, cijelom dužinom zgrade čistio već tri puta u posljednjih nekoliko dana. posljednji put prije sat vremena. jedini čistim jer su ostali stanari penzići i nemoćni . dok sam čistio, gledam dužinom ulice, još samo jedan metar očišćeno jer se neko sjetio izači i očistiti ispred svoje zgrade. dignite guzice i čistite ispred svojih zgrada i ulaza. kad svi budemo ispred svoje avlije čistili one trotare koji idu uz cestu a nisu pored zgrada, "rad" će lakše i brže prioretizirati i redovno čistiti.

što se tiče vožnje cestama, pa vremenski uslovi i nedozvoljavaju vožnju bržu od 40-50 na sat po gradu. sve preko toga je bezobzirno i glupo. pogotovo ako ulice ne mogu biti čiste jer pada takvim tempom da ih je nemoguče čistiti.
memlija

#22 Re: Ciscenje ulica!?

Post by memlija »

Bože dragi, hoće li vam ikad iko ugoditi....Umjesto što ovdje po forumu mlatite bezveze mogli ste fino lopate u ruke i očistiti barem ispred svojih haustora, avlija itd....nije da branim RADovce, ali stvarno ga pretjerujete non-stop...Bistrik-Hrid-Jarćedoli nije uopšte bilo prekida saobraćaj, samo da se zna, RAD svaka čast....
swirl

#23 Re: Ciscenje ulica!?

Post by swirl »

Nije niko rekao da RAD ne radi, RADI ali ne radi dovoljno, i to je cinjenica. Ja ne mogu nekome drugom cistiti ispred njegove zgrade, dovoljno je sto sidjem, i pomognem da se ispred moje ocisti, ali je sramota da ne ciste tramvajska stajalista. ILi neka ispred PreCjednistva izadju Silajdzic, Komsic, i Radmanovic, pa neka lopataju ispred sVoJe zgrade.
mIRCerka

#24 Re: Ciscenje ulica!?

Post by mIRCerka »

memlija wrote:Bože dragi, hoće li vam ikad iko ugoditi....Umjesto što ovdje po forumu mlatite bezveze mogli ste fino lopate u ruke i očistiti barem ispred svojih haustora, avlija itd....nije da branim RADovce, ali stvarno ga pretjerujete non-stop...Bistrik-Hrid-Jarćedoli nije uopšte bilo prekida saobraćaj, samo da se zna, RAD svaka čast....
ja izlopatala svoje, prosla grtalica, snijeg sa ceste meni pred vrata opet...grtalica RADova...
memlija

#25 Re: Ciscenje ulica!?

Post by memlija »

mIRCerka wrote:
memlija wrote:Bože dragi, hoće li vam ikad iko ugoditi....Umjesto što ovdje po forumu mlatite bezveze mogli ste fino lopate u ruke i očistiti barem ispred svojih haustora, avlija itd....nije da branim RADovce, ali stvarno ga pretjerujete non-stop...Bistrik-Hrid-Jarćedoli nije uopšte bilo prekida saobraćaj, samo da se zna, RAD svaka čast....
ja izlopatala svoje, prosla grtalica, snijeg sa ceste meni pred vrata opet...grtalica RADova...
ma jes garant, ok ne branim ih ljudi božji, i sam ulicu čistim svakodnevno, pa je li zima ili nije...jedino da predložimo da se ugrade grijači u asfalt i vozdra....u stvari uvijek se nadje neki razlog da se priča onako....odoh čistit, evo zovu raja da očistimo do kombijske stanice, radi djece koja idu u školu...vozdra...
Post Reply