Ciscenje motora
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
haxomania
#1 Ciscenje motora
Znali iko gdje se moze izvrsiti u Sarajevu ili okolini unutrasnje ciscenje motora MotorVac CarbonClean sistemom ili nekim slicnim
-
Mehanic
Pa mogu ti rec moj nacin unutrasnjeg ciscenja motora koji je doista jeftin ali je efikasan. Jednostavno mozes kupiti tecnost za ispiranje motora koju mozes naci u auto dijelovima pa i na nekim benziskim pumpama. pri zamjeni ulja u motoru tu tecnost naspes u motor dok je u njemu staro ulje a zatim upalis auto i nek odradi 2 do3 min. posle toga stavi novo ulje i naravno novi filter i vise neces imati crnu sipku od ulja cak neces moci primijetiti do kojeg je nivoa ulje doslo jer je motor doista ociscen. A imam i moj sistem ciscenja gdje sam u neke dizel starije motore sipao litar nafte i 3lit novog ulja i ponovo ispustao. naravno to nije moralo biti neko kvalitetno ulje ali sa naftom je super ispiralo. a posle naspem ono odgovarajuce kvalitetno ulje tako da mi je musterija bila prezadovoljna jer je htio da sipka bude zuta a ne crna. Eto toliko!
-
menso90
#3 Re: Ciscenje motora
Posto i ja imam problema pa da ti pomognem evo sad mi covjek rece da ima u Sarajevu na Dobrinji na ulazu u Lukavicu to ciscenje pa mi javi kako si prosao jer sam i ja kontao doci iz tuzle maksuz...haxomania wrote:Znali iko gdje se moze izvrsiti u Sarajevu ili okolini unutrasnje ciscenje motora MotorVac CarbonClean sistemom ili nekim slicnim
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#4 Re: Ciscenje motora
Vidiš li ti datum zadnjeg komentara?menso90 wrote:Posto i ja imam problema pa da ti pomognem evo sad mi covjek rece da ima u Sarajevu na Dobrinji na ulazu u Lukavicu to ciscenje pa mi javi kako si prosao jer sam i ja kontao doci iz tuzle maksuz...haxomania wrote:Znali iko gdje se moze izvrsiti u Sarajevu ili okolini unutrasnje ciscenje motora MotorVac CarbonClean sistemom ili nekim slicnim