Čišćenje kožnog namještaja

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1 Re: Čišćenje kožnog namještaja

Post by ladyblue18 »

Mlaka voda, deterdzent za sudje, krpa ili truleks i ozezi. :D
immuno

#2 Re: Čišćenje kožnog namještaja

Post by immuno »

vidi u dm-u imaju li sapun (gel) u posudama kao case od jogurta.To je masa koja "mirise" kao sapun za ves ili kabas kako ga neko zove.Uzmes te mase na vrhove prstiju razmutis jal razblazis u mlakoj vodi i sa njom mozes kompletan namjestaj od koze cistiti i odrzavati,ja nemam nikakvih problema.
LipaMill

#3 Re: Čišćenje kožnog namještaja

Post by LipaMill »

Jednostavan (i provjeren :)) nacin skidanja tragova hemijske olovke sa koze (namjestaj, odjeca, tasne...) je pomocu obicnog laka za kosu. Pripremi krpicu, pospricaj mrlju od hemijske olovke sa lakom za kosu i odmah pobrisi krpicom. Preporucujem da prvo probas na nekom dijelu koze koji se ne vidi. Ja sam tako bez problema uklonila tragove plave hemijske olovke sa svijetlo smedje kozne tasne:)!!
Sretno
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#4 Re: Čišćenje kožnog namještaja

Post by ladyblue18 »

studentica_ wrote:Ode mi boja ako imalo pritisnem :( :roll:
:-?
Bogami ja svoj redovno cistim tako svaka 2-3 mjeseca, i spadne sve, i fleke od hemijske.
LipaMill

#5 Re: Čišćenje kožnog namještaja

Post by LipaMill »

Uh bas mi je zhao sto nisi uspjela ukloniti tu mrlju:(. Nadam se da si "eksperiment" probala prvo na nekom skrivenom dijelu kao sto sam ti i savjetovala...osim toga lak se posprica na trag hemijske olovke (valjda u svom sastavu ima nesto sto je otapa) a ne na krpicu i nista se ne trlja (poprskas lakom i odmah samo obrises. I ja sam savjet pronasla nekada davno na internetu i kod mene je 100% " radilo".
*mima*

#6 Re: Čišćenje kožnog namještaja

Post by *mima* »

Univerzalno sredstvo za ciscenje.......Rial.......ima se kupiti u TD Marketima.....ja sam ocistila na poslu kozni namjestaj .....woooow....kako se ocistio.

Nema nigdje slike kako izgleda....tecni je detrdjent zuckaste boje.
kurty

#7 Re: Čišćenje kožnog namještaja

Post by kurty »

*mima* wrote:Univerzalno sredstvo za ciscenje.......Rial.......ima se kupiti u TD Marketima.....ja sam ocistila na poslu kozni namjestaj .....woooow....kako se ocistio.

Nema nigdje slike kako izgleda....tecni je detrdjent zuckaste boje.
Ovaj Rial sto *mima* spomenu..

Drama je dobar... Od metala, drvenih povrsina, televizor recimo...do funa u kupatilu...

Prepreprepredobar je
kurty

#8 Re: Čišćenje kožnog namještaja

Post by kurty »

hadzinica wrote: i za tepsije tj table? :oops: :D

mislis DEMIRLIJE
Post Reply