Ciscenje C-disca

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
12345_6

#1 Ciscenje C-disca

Post by 12345_6 »

Pozdrav!

Prije par dana sam skinuo World of Warcraft igricu koja zauzima oko 22 Gb! Posto nisam imao prostora,a i kompjuter mi nemoze pokrenuti igru odlucio sam je obrisati! Uninstalirao sam je usao u c-disc i u My Documents i sve tu obrisao sto je bilo vezano za igricu ALI umjesto (posto sam cijelu igru izbrisao trebalo je da imam 22Gb slobodnog prostora) toga meni se oslobodilo samo 5Gb prostora ! Znaci imao kad sam instalirao igru imao sam 5Gb slobodnog prostora na c-discu ali kad sam obrisao igru imao sam 10 Gb slobodnog prostora ,A TREBAO BIH IMATI 27 Gb slobodnog prostora!
Kako i gdje da nedjem fajlove koji su ostali iz igrice i da potpuno uklonim igricu iz kompjutera jer NE IGRAM IGRICU A ONA MI ZAUZIMA 17 Gb PROSTORA ?!
xima

#2 Re: Ciscenje C-disca

Post by xima »

najefikasnija metoda je formatiranje citavog diska i instalacija OS-a i programa nanovo
i to bi trebao raditi svakih 3/6/12 mjeseci zavisno koliko ti je los PC
:roll:
bato99

#3 Re: Ciscenje C-disca

Post by bato99 »

12345_6 wrote:Pozdrav!

Prije par dana sam skinuo World of Warcraft igricu koja zauzima oko 22 Gb! Posto nisam imao prostora,a i kompjuter mi nemoze pokrenuti igru odlucio sam je obrisati! Uninstalirao sam je usao u c-disc i u My Documents i sve tu obrisao sto je bilo vezano za igricu ALI umjesto (posto sam cijelu igru izbrisao trebalo je da imam 22Gb slobodnog prostora) toga meni se oslobodilo samo 5Gb prostora ! Znaci imao kad sam instalirao igru imao sam 5Gb slobodnog prostora na c-discu ali kad sam obrisao igru imao sam 10 Gb slobodnog prostora ,A TREBAO BIH IMATI 27 Gb slobodnog prostora!
Kako i gdje da nedjem fajlove koji su ostali iz igrice i da potpuno uklonim igricu iz kompjutera jer NE IGRAM IGRICU A ONA MI ZAUZIMA 17 Gb PROSTORA ?!
koji OS imaš ?...upali opciju "show hidden files and folders" da vidiš skrivene fajlove,tamo je nađi i obriši
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Ciscenje C-disca

Post by Truba »

nema potrebe za reinstalacijom sistema
evo ja imam ovaj od 2008
samo redovito ccleaner, defragment i brisanje instalacija onoga što ne koristiš
Post Reply