Ćiro na Tušnju!!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ibrotuzla

#1 Ćiro na Tušnju!!!

Post by ibrotuzla »

Objavljeno na http://www.index.hr

Nova uzdanica Fukara: Mešanović dovodi Ćiru na Tušanj

Image

DAN UOČI polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa neumorni Ćiro Blažević uzburkao je duhove Kranjčevićeve izjavom da ne isključuje mogućnost preuzimanja BiH premierligaša iz Tuzle.

Ćiru u domovinu doziva njegov bivši igrač Enes Mešanović, kojeg smo mogli upoznati dok je odrađivao gažu u Dinamu, a kasnije i u Gradskom vrtu. Snalažljivi bivši napadač, upamćen po izjavi "I prije sam igrao s talentiranim igračima, ali neusporedivo primitivnijim od Dinamovih", na Tušnju obnaša dužnost sportskog direktora te svakodnevno komunicira s Ćirom Blaževićem.

Upravo je Mešanović novinarima otkrio da bi se Ćiri mogla ostvariti velika želja, da karijeru završi u BiH. "Želim umrijeti na klupi i počivati u Travniku", svojedobno je govorio Ćiro koji je više puta u pet do dvanaest odbio preuzeti kormilo BiH reprezentacije.

"Mešanović je bio moj igrač i svakodnevno se čujemo. To što je izjavio nije iz kurtoazije niti je lagao. Sve je moguće s obzirom da sam ja na ljeto slobodan", poručio je Fukarama, tuzlanskim navijačima, vječiti optimist koji se trenutno sprema na sudar s najdražim rivalom.

Iako su puno više intrige nekada izazivali susreti Ćire s Hajdukom, situacija se promijenila otkako je Poljud napustio njegov krvnik Branko Grgić. Danas Ćiro motivaciju pronalazi u nadmetanju s puno moćnijim klubom svog najdražeg kuma.

Uoči maksimirskog susreta Ćiro je u razgovoru za AS posebno istaknuo bosansku osovinu Ibričić - Nadarević;

"Bosanci u ekipi su mi glavni. Oni su mi velika nada i okosnica tima. Što se tiče dolaska u Slobodu preuranjeno je govoriti sa sigurnošću, jer smatram da su treneri koji kažu od ljeta sam ovdje zapravo glupi. Vidjet ćemo sve. Sada mi je najbitnija utakmica s Dinamom.", kaže Ćiro.

http://www.index.hr/sport/clanak/nova-u ... 81914.aspx
.
Zwanziger

#2 Re: Ćiro na Tušnju!!!

Post by Zwanziger »

boki071 wrote:Ne znam koja će budala iz šestosobnog stana na Trgu Bana Jelačića doći živjet u Tuzlu
Nemoj tako
Raul_tz

#3 Re: Ćiro na Tušnju!!!

Post by Raul_tz »

Ma s cirom po titulu.....
elSaik

#4 Re: Ćiro na Tušnju!!!

Post by elSaik »

Raul_tz wrote:Ma s cirom po titulu.....
Vidi ko nam se vratio na forum... :mrgreen: dolaziš li sutra, ha? :mrgreen:

Bit će sutra Ćao Liga, Ćao Kup... :mrgreen:
abondanzieri

#5 Re: Ćiro na Tušnju!!!

Post by abondanzieri »

elSaik wrote:
Raul_tz wrote:Ma s cirom po titulu.....
Vidi ko nam se vratio na forum... :mrgreen: dolaziš li sutra, ha? :mrgreen:

Bit će sutra Ćao Liga, Ćao Kup... :mrgreen:
Proslavljeni kineski internacionalac,porijeklom Tuzlak :D :D
campa_xxx

#6 Re: Ćiro na Tušnju!!!

Post by campa_xxx »

Image
djulba

#7 Re: Ćiro na Tušnju!!!

Post by djulba »

campa_xxx wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Neće Ćiro doći u Tuzlu radi para nego radi furke..... Ali kad dovede sponzore onda će biti i para i njemu i slobodi Pa ćemo kupit najnoviji superbrzi voz, VLAK, TRAIN ...... :D :D :D
Post Reply