CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Sarajevo još jednom opravdava svoje ime u svijetu. Grad kojeg su puno puta
rusili i ubijali ponovo pokazuje kako se valja zivjeti. U krugu od 300
metara, tu mozete naci 4 bogomolje. Balkanski Jerusalem jos jednom je
opravdao svoje ime.

Pobjeda svjetske nad provincijskom sviješću

Image
Alen

Post by Alen »

Gdje imaju slike obnovljenog pozorista?
horns&drums

Post by horns&drums »

Biti ce za dan-dva kod mene pa ti posaljem
The_Fluid

Post by The_Fluid »

ne znam da imaju igdje, u vetjem broju, no bit tje uskoro na :

http://fluid.members.epn.ba/index.html, pa kliknesh na Sarajevo
Telefon

Post by Telefon »

''''''''''''
Tisina

Post by Tisina »

JBL wrote:
morti wrote:
misliti i znati nije isto
eki... :D
Ovakvi natpisi mi lice na podhebavanje
meni ne...

samo da znaš koliko je meni srce kad čujem ezan i crkvena zvona u isto vrijeme...to je bosna...to se događa na samo jednom mjesu na zemlji i ponosan sam što je to u sarajevu...u bosni...

REVOLUCIJA!
i zdravo...
Sta to uopste znaci? Da bez pravoslavne crkve nema Bosne? WTF?
Srbi ogromno vecinom odbijaju BiH kao drzavu, SPC je ucestvovala u agresiju na BiH ali ipak bez njih nema Bosne? O cemu ti to?

nego te teorija pokusaj objasniti nekome iz Srebrenice, Foce i slicno
nema, sorry ali sve pravoslavne crkve u BiH podrazumjevam jednako i mojim kulturnim naslijedjem kao i katolicke kao i sinagoge kao i sve sto predstavlja istoriju najdraze mi zemlje :)

i pravoslavlje i katolicantsvo ne treba brkati sa Hrvatskom i Srbijom, po cemu je to samo njihovo? to su religije a vjeroispovjest je najintimnija stvar pojedinca, a svi koji su pucali, ubijali i radili sve te strahote nisu vjernici, ne vjeruju ti ni u sta samo se sakrivaju iza religijskih institucija bilo koje religije.. A arhitektonski religijski objekti koje imamo su umjetnicka djela, kutlurno naslijedje, nesto sto obogacuje , pogotovo sto je raznovrsnje.. Najgore je kad covjek svjesno sam sebe ogranici..
Tisina

Post by Tisina »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Ja sam za tu toleranciju i mir ali treba biti i realan..prvo u sektoru kulture Srbin nam je ministar..e sad ja ne bih imao ništa protiv toga ako ljudi rade svoj posao..ali da jedan Grahovac izvara raju za pare oko renoviranja mosta u Mostaru, pa sad pričaju da je nešto debelo mutio sa Mirom Purivatrom oko SFF..mislim da je bio red da se malo pozabavi i izgradnjom Džamija po RS-u. Smeta mi malo to njihovo licemjerje..svi su protiv Bosne a kad treba postati ministar i doći u Sarajevo onda se pobiše ko će prvi..i još nas varaju za našu lovu. Ja mislim da je Narodno Pozorište renovirano u sklopu SFF, da mogu da se foliraju sa onim crvenim tepihom..i ne bi me nimalo čudilo da sam Grahovac stoji iza tog ćirilićnog natpisa na ulazu. E sad pod predpostavkom da je ovo tačno..a i ne mora biti..to onda doživljavam kao provokaciju.
ok ne volim ni ja uopste Grahovcevu politiku, slazems e sa dosta toga u ovom tekstu..ali cisto sumnjam da su pri renoviranju polemislai o to cirilicnom natpsu, i ne mogu da vjerujem da uopste moze da predstavlja kamen spoticanja iome..Ljudi su samo renovirali nesto sto je bilo zapusteno i uruseno, nisu imali namjeru da mjenjaju samo da obnove vec postojece..s cim se apsolutno slazem..
Alen

Post by Alen »

za horn&drums:
:)
moze na [email protected]
horns&drums

Post by horns&drums »

Ok, u ponedjeljak, nadam se :wink:
glas razuma

Post by glas razuma »

e, moj telefonu! ti ocigledno cesce sjedis u kafani, nego u pozoristu. a koliko si jadan i plitak potvrdjuje cinjenica da nisi ni znao da postoji latinicini natpis. pardon, jesi, al kad si ovdje procitao. horns&drums ti je to kratko i jasno pojasnio, keblecino: "Sarajevo još jednom opravdava svoje ime u svijetu. Grad kojeg su puno puta rusili i ubijali ponovo pokazuje kako se valja zivjeti. U krugu od 300 metara, tu mozete naci 4 bogomolje. Balkanski Jerusalem jos jednom je opravdao svoje ime. Pobjeda svjetske nad provincijskom sviješću"!
respect horns
Alen

Post by Alen »

sta bi sa slikama
Post Reply