CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !
Moderator: O'zone
#1 CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !
PROSLU NOC, IZNAD SVJEZE RENOVIRANOG ULAZA NARODNOG POZORISTA U SARAJEVU UGLEDAH CIRILICNI NATPIS "narodno pozoriste". MISLIM DA JE VISE NEGO SRAMNO,BIJEDNO,DRSKO,NEPRIHVATLJIVO,GROZNO...DA NAM U CENTRU SARAJEVA,"STOJI" CIRILICNI NATPIS BEZ LATINICNOG.GDJE JE LATINICA??? STA MISLITE O OVOM SRAMNOM CINU,ODLUCI ILI STA LI JE VEC..?
#6 Re: CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !
NIje to ni sramni cin, ni sramna odluka, vec taj natpis tu stoji od 1898. godine kada je pozoriste sagradjeno, a ako odes s druge strane, i pogledas iznad ulaza, vidjeces latinicni natpis. Uostalom, boli me briga kojim pismom je napisano. A ti, telefonu, bolje bi ti mozda bilo da brines o precim stvarima (nekako mi ne djelujes kao da si odavde, dojaspora?), kao sto su recimo milionske pronevjere novca u predsjednistvu i ministarstvima i da na sljedecim izborima malo razmislis o svojoj, ali i mojoj sudbini... Uzivaj![/quote]
Znam za latinicni natpis iznad sporednog-sluzbenog ulaza.Meni su ovakvi problemi najpreci.Sto se tice tvoje sudbine,nick ti najbolje odaje identitet STOCHARU.Idi i ti na Pale gdje ti nece smetati cirilica. MENI SMETA !!!!!
Znam za latinicni natpis iznad sporednog-sluzbenog ulaza.Meni su ovakvi problemi najpreci.Sto se tice tvoje sudbine,nick ti najbolje odaje identitet STOCHARU.Idi i ti na Pale gdje ti nece smetati cirilica. MENI SMETA !!!!!
Ma prestanite jednom sa tim sitnicama.Pogledajte malo zgradu , udjite unutra pa pogledajte neku predstavu. Okanite se vise tih ,da oprostite sranja. To nas je kostalo 200 000 mrtvih, i on kaze cirilica na pozoristu.Vjerujem da nikad nije u njega ni usao...
Hajde pozdrav svima

Hajde pozdrav svima

Cirilica (pisana) je prelijepa. Puno ljepse pismo od Latinice. I Arapska kaligrafija je prelijepa.
ALI....Cetnici su ODVRATNI.
Jer ne mogu ljudi prepoznati PRAVOG neprijatelja?
Oko mjenjanja natpisa..iz Cirilice u Latinicu..To me podsjeca na mjenjanja Bosanskih carsija u Srbo-carsije. CISCENJE. PRIMITIVIZAM I netolerancija u duhu Srbije, i njezinih nacionalistickih naslijednika (i pravoslavnih i muslimanskih).
ALI....Cetnici su ODVRATNI.
Jer ne mogu ljudi prepoznati PRAVOG neprijatelja?
Oko mjenjanja natpisa..iz Cirilice u Latinicu..To me podsjeca na mjenjanja Bosanskih carsija u Srbo-carsije. CISCENJE. PRIMITIVIZAM I netolerancija u duhu Srbije, i njezinih nacionalistickih naslijednika (i pravoslavnih i muslimanskih).
#13 Re: CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !
Telefon wrote:PROSLU NOC, IZNAD SVJEZE RENOVIRANOG ULAZA NARODNOG POZORISTA U SARAJEVU UGLEDAH CIRILICNI NATPIS "narodno pozoriste". MISLIM DA JE VISE NEGO SRAMNO,BIJEDNO,DRSKO,NEPRIHVATLJIVO,GROZNO...DA NAM U CENTRU SARAJEVA,"STOJI" CIRILICNI NATPIS BEZ LATINICNOG.GDJE JE LATINICA??? STA MISLITE O OVOM SRAMNOM CINU,ODLUCI ILI STA LI JE VEC..?
Cirilica je nase pismo isto kao i latinica

Inace to bi mogao biti odlican marketinski potez, ja sam siguran da je to pitanju

#14 Re: CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !
Telefon wrote:PROSLU NOC, IZNAD SVJEZE RENOVIRANOG ULAZA NARODNOG POZORISTA U SARAJEVU UGLEDAH CIRILICNI NATPIS "narodno pozoriste". MISLIM DA JE VISE NEGO SRAMNO,BIJEDNO,DRSKO,NEPRIHVATLJIVO,GROZNO...DA NAM U CENTRU SARAJEVA,"STOJI" CIRILICNI NATPIS BEZ LATINICNOG.GDJE JE LATINICA??? STA MISLITE O OVOM SRAMNOM CINU,ODLUCI ILI STA LI JE VEC..?
ko vam je kriv sto ste cekali srbe da vam naprave pozoriste. jebiga, ne moze se na silu biti kulturan, ili si srbin ili nisi...
Hm, nisu srbi napravili pozorište, a natpisi su stari, ime pozorišta je koliko ja znam mijenjano samo za NDH vakta, kad je Muradbegović bio njegov ravnatelj...
#16 Re: CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !
kako to tek sada primjeti a toliko godina stoji.. nisi bas nesto obracao paznju na pozoriste, vec ti sada bjelina u oci udarila

Last edited by Tisina on 23/07/2004 08:20, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
ДОМ СИНДИКАТА - DOM SINDIKATA; ПРОДАЈА РАКИЈЕ ЦУЦИЋ УГЉЕША; ИЛИЏА - ILIDŽA; ГЕРУН-МИЛИЋ.
Ako nema ćirilice, nema ni bosančice.
Ako nema bosančice, nema ni Bosne.
(Bosančica je "na ćirilici.")
Ako nema ćirilice, nema ni bosančice.
Ako nema bosančice, nema ni Bosne.
(Bosančica je "na ćirilici.")
Upravo tako, "cetnicko pozoriste" bi bilo uznemirujuce, cak sta vise, vjerujem da bi i zgradu srusiliSta fali cirilici? najbitnije je sta zapravo pise. Da pise "CETNICKO POZORISTE" bilo bi to uznemirujuce...cak i na latinici......

-
#21 Re: CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !
PA LIJEPO SAD CEMO SAGRADIT SRBSKU PRVOSLAVNU CRKVU SA CIRILICNIM NATPISIMA U SRBSKOM MOSTARU
SVE CEMO VAS CIRILIZOVAT MATER VAM VASU LOJAVU POTURICKU JEBEM
SIMO CHETNIK | 23/07/2004 01:29:
E zbog ovoga mi da gradimo toleranciju. NE TREBA DA STOJI CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU!!!!!!!!!!!!! I nije istina da taj natpis od 1898 godine ( bolan pa tad je bila Austrougarska, zar da ona dozvoli ciirilicu): Ne treba cirilica da stoji, to se ne zove netolerancija, to je zdrav razum. Svaki put kad vidim cirilicu na narodnom pozoristu sjetim se ovog ČETNIKA sto psuje majku lojavu poturicku
SVE CEMO VAS CIRILIZOVAT MATER VAM VASU LOJAVU POTURICKU JEBEM
SIMO CHETNIK | 23/07/2004 01:29:
E zbog ovoga mi da gradimo toleranciju. NE TREBA DA STOJI CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU!!!!!!!!!!!!! I nije istina da taj natpis od 1898 godine ( bolan pa tad je bila Austrougarska, zar da ona dozvoli ciirilicu): Ne treba cirilica da stoji, to se ne zove netolerancija, to je zdrav razum. Svaki put kad vidim cirilicu na narodnom pozoristu sjetim se ovog ČETNIKA sto psuje majku lojavu poturicku
#22 Re: CIRILICA NA NARODNOM POZORISTU !

ne treba mi cirilica nigdje....nikad.....fuj..............
-
ima ona"ko ne poznaje vlastitu povijest ..." navjerojatnije istu ponovo prozivljava, jer misli da sa njim sve pocinje.