cirilca
-
bosniaque
#1 cirilca
raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!

-
Toozla
#2 Re: cirilca
...niko ti nije kriv sto si zavrsio samo cetri razreda osnovne pa ti je sad i latinica izazov, a cirilica prevazilazi sve tvoje mogucnosti...bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
...ja glasam za zabranu pristupa svim ogranicenim monoumnicima...
-
digger
#3 Re: cirilca
Zar nije ovo neki website ciril.ca ?bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma! :-D :roll:
- stickitout
#4 Re: cirilca
bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
sve treba zabraniti na ovom forumu i cirilicu i turcizme i latinicu i sva ostala pisma i samo smajlije koristiti kao nacin komunikacije.......jest dosadno jelde, snijeg do pasa a za grudvanje se ostarilo
-
bosniaque
#5 Re: cirilca
Toozla wrote:...niko ti nije kriv sto si zavrsio samo cetri razreda osnovne pa ti je sad i latinica izazov, a cirilica prevazilazi sve tvoje mogucnosti...bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
nisam 4 vec sam 5 lafe!
-
Toozla
#6 Re: cirilca
...izvini....sad sam se sjetio da se tek u sestom razredu osnovne uci da je pravilno napisati CIRILICA, a do sestog se moze pisati i CIRILCA...bosniaque wrote:Toozla wrote:...niko ti nije kriv sto si zavrsio samo cetri razreda osnovne pa ti je sad i latinica izazov, a cirilica prevazilazi sve tvoje mogucnosti...bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
nisam 4 vec sam 5 lafe!
-
Jaranuopancima
#7 Re: cirilca
Ja mislim da ti ne znas ni latinicu!bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
Komotno si mog'o ponijet laskavu titulu
'papak foruma' - ...
-
zlata
Ma lipsa ti je ciril'ca od latin'ce! Il si skroz zaboravio citati i pisati ciril'cu pa ti sad mrsko....jopet uc'ti i to pismo?
Ipak...arapska kaligrafija je NUMERO UNO. Pogledaj samo kol'ko se koristi kao ukras u arkitekturi Perzije i Arapskih zemalja!!!!
Odreci se ciril'ce...ti je isto...k'o odreci se svog jezika. To ti je naizvornije Slavensko pismo. I nisu Cetnici jedini Slaveni.
Ipak...arapska kaligrafija je NUMERO UNO. Pogledaj samo kol'ko se koristi kao ukras u arkitekturi Perzije i Arapskih zemalja!!!!
Odreci se ciril'ce...ti je isto...k'o odreci se svog jezika. To ti je naizvornije Slavensko pismo. I nisu Cetnici jedini Slaveni.
-
Toozla
...ako je tako, onda ti jedino ostaje kakva skola za intelektualno hendikepirane....bosniaque wrote:ali ja sam uvjek bio za mir, peace!Toozla wrote:sta ti fali....tuci ga njegovim oruzijem...![]()
...naucis sva slova za sedmicu ili dvije, a poslije toga se vratis na forum i vjezbas...
...ako te neko bude peglao zato sto koristis cirilicu...reci mu da je papak...
-
Jaranuopancima
Cuj Zlate, pa nisu valjda svi Srbi=cetnici?zlata wrote:Ma lipsa ti je ciril'ca od latin'ce! Il si skroz zaboravio citati i pisati ciril'cu pa ti sad mrsko....jopet uc'ti i to pismo?
e svasta...
- Vodenjak
Zlato, zlaaato moje!zlata wrote:Ma lipsa ti je ciril'ca od latin'ce! Il si skroz zaboravio citati i pisati ciril'cu pa ti sad mrsko....jopet uc'ti i to pismo?
- Vodenjak
Ne napadaj mi Zlatu, cak i TI znas da nije tako mislila!Jaranuopancima wrote:Cuj Zlate, pa nisu valjda svi Srbi=cetnici?zlata wrote:Ma lipsa ti je ciril'ca od latin'ce! Il si skroz zaboravio citati i pisati ciril'cu pa ti sad mrsko....jopet uc'ti i to pismo?
e svasta...
-
papak_eliminator
#20 Re: cirilca
daleko je on jos od te tituleJaranuopancima wrote:Ja mislim da ti ne znas ni latinicu!bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
...
![]()
Komotno si mog'o ponijet laskavu titulu
'papak foruma' - ......mislim da ti savrseno pristaje!
sto se tice zabrane pisma, o tome moze samo sanjati. Ovo je forum gdje se postuju sva tri konstitutivna naroda i oba pisma i sva tri jezika. Ako mozemo koristiti strane jezike (engleski, njemacki i druge) onda mozemo koristiti i oba pisma.
BTW, odavno vijesti o Saravi nema
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#21 Re: cirilca
papak_eliminator wrote: sto se tice zabrane pisma, o tome moze samo sanjati. Ovo je forum gdje se postuju sva tri konstitutivna naroda i oba pisma i sva tri jezika. Ako mozemo koristiti strane jezike (engleski, njemacki i druge) onda mozemo koristiti i oba pisma.

- stickitout
mozda se uspije za olimpijadu 2009 uvalit u BiH timToozla wrote:...ako je tako, onda ti jedino ostaje kakva skola za intelektualno hendikepirane....bosniaque wrote:ali ja sam uvjek bio za mir, peace!Toozla wrote:sta ti fali....tuci ga njegovim oruzijem...![]()
![]()
...naucis sva slova za sedmicu ili dvije, a poslije toga se vratis na forum i vjezbas...
...ako te neko bude peglao zato sto koristis cirilicu...reci mu da je papak...![]()
![]()
-
FortunaBela
#24 Re: cirilca
U pravu si hajvanu, treba popaliti sve one silne knjige napisane čirilicom....bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
Dokle taj nacionalizam ide, fuj.......
-
bosniaque
#25 Re: cirilca
sam si hajvan hajvanu, niko ne spominje knjige hajvanu nego o likovima koji ne iz nekog ubjedjenja koriste ciril'cu nego cisto provokacija radi...FortunaBela wrote:U pravu si hajvanu, treba popaliti sve one silne knjige napisane čirilicom....bosniaque wrote:raja sta mislite da se na ovome forumu zabrani koristenje pisma over drina, nekako kvari izgled ovog foruma!![]()
Dokle taj nacionalizam ide, fuj.......
mozda bi skonto i ti da je ciril'com napisano!