CIPSova vozacka dozvola

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
cartman

#1 CIPSova vozacka dozvola

Post by cartman »

Pitam se jel se ove nove CIPSove vozacke dozvole koje su izdane u BiH mogu prevest u Svedskoj ?
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma sto nebi mogle :shock:

Jedino sto uz prilozeni formular, BiH vozacku i uplatnicu moras priloziti potvrdu o ponovno polozenom vozackom ispitu u Svedskoj :oops:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#3 Re: CIPSova vozacka dozvola

Post by pape »

cartman wrote:Pitam se jel se ove nove CIPSove vozacke dozvole koje su izdane u BiH mogu prevest u Svedskoj ?
Mi koji smo na Zapadu, .... :zzzz: .... od danas mozemo izvaditi novu vozacku, sa boljom zastitom, zbog krivotvoraca sa Balkana, .... :oops: ... elegantnu, velicine kreditne kartice, .... moze se prati u ves-masini i eto, ... mislim ... jel`, ... super (45 Eura).
Izgleda ovako, ....
Image
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

pape kad si zadnji put bio u bosni :zzzz:

Image

:oops:

Image
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

i da, 40 maraka :oops:
Lace

Post by Lace »

ovakve su cak i na kosovu...sam kod njih pise...unmik :D
pape

Post by pape »

Teufik iz Los Angelesa wrote:pape kad si zadnji put bio u bosni :zzzz:

Image

:oops:

Image
Jes`, al` mi ove vase znamo falsifikovati, ... :D ... a kad vi skontate kako da nam doskocite, .... mi vam prodamo ovu tehnologiju izrade i izmislimo nesto novo, .... :oops: :D
AA CA

Post by AA CA »

Ja sam polozila prije godinu dana i povremeno vozim, narocito kad me "zapadne" automatik. :-D Klasicni mjenjac i ja se ne volimo bas previse :? :?

E sad ozbiljno, vrijedi li nasa vozacka ili stvarno moramo proci bar neke provjere :shock: . Nisam bas raspolozena da se ponovo zafrkavam sa kojekakvim komisijama... Pitanje se odnosi na prekookeanske zemlje, znam da je sirok pojam, al' eto kakva su vasa iskustva...?
ekhan

#9 CIPSova vozacka dozvola

Post by ekhan »

Bliski Istok (U.A.E.) - kao da je i nemas. Ponovo polazes i testove i voznju.
manki

Post by manki »

znači ne mogu se naše prevesti tamo?? :?
a može li se polagati u Swe uz studensku vizu :?
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Pape, pape, potcjenjuješ nas. :D :D :D

Image
pape

Post by pape »

Gargamel wrote:Pape, pape, potcjenjuješ nas. :D :D :D
:D Ma nisam Gargamele, ... znas nas, yebo ti nas .... koliko se mi sami mozemo srozati, ne treba nam niko sa strane.
Nasa vozacka se skoro nigdje na svijetu ne moze "prevesti". Tjeraju nas na ponovno polaganje.
Znam neke strance koji su u Sarajevu polagali vozacki i na povratku svojim kucama im kazu, ... pisi propalo i natjeraju ih na ponovno polaganje.
Mislim da je sve doslo na los glas od ratnog i neposredno nakon tog perioda. U to vrijeme su neka nasa "diplomatska predstavnistva" trgovala sa vozackim dozvolama i bosanskim pasosima.
Zapadne "udbe" znaju sve, ... :roll:
AA CA

#13 Re: CIPSova vozacka dozvola

Post by AA CA »

ekhan wrote:Bliski Istok (U.A.E.) - kao da je i nemas. Ponovo polazes i testove i voznju.

:roll: Ha...ha... Ne namjeravam ici tamo.... a ko zna mozda i odem :shock: :?
Edin H.

Post by Edin H. »

manki wrote:znači ne mogu se naše prevesti tamo?? :?
Ne znam konkretno za Svedsku, ali u biti je uobicajeno da mozes na nasu vozacku voziti do godinu dana.

Ukoliko ostajes preko godinu dana moras ponovo polagati vozacki ispit, sto ce te nadam se obradovati jer je to sa ciljem poboljsavanja tvoje vozacke vjestine :lol:
AA CA

Post by AA CA »

Edin H. wrote:
manki wrote:znači ne mogu se naše prevesti tamo?? :?
Ne znam konkretno za Svedsku, ali u biti je uobicajeno da mozes na nasu vozacku voziti do godinu dana.

Ukoliko ostajes preko godinu dana moras ponovo polagati vozacki ispit, sto ce te nadam se obradovati jer je to sa ciljem poboljsavanja tvoje vozacke vjestine :lol:
Užasss.... :shock: :shock:

CIPS je jedan od rijetkih projekata (ne znam kako se to tačno definiše) u koji sam imala povjerenja i za koji sam smatrala da ga i "svijet" priznaje... :? :?

Pa ima li išta u ovoj zemlji da ga nismo srozali na lokalni nivo??? :x :x

Sve sam vise ubjeđena da nijedan od mojih dokumenata, diploma, certifikata i sl. ne vrijedi izvan Kantona Sarajevo. A ko zna, možda sve to vrijedi samo u mojoj mjesnoj zajednici, ako promijenim stan moram sve pik ponovo... :? :? :shock:
sarajevo1992

#16 Re: CIPSova vozacka dozvola

Post by sarajevo1992 »

Vidim da niko odgovorijo na tvoje pitanje. Pa evo odgovora
Vozacka ce ti vrijediti 1g poslije dobivanja stalne dozvole boravka. Poslije 1 g ona vise ne vrijedi i bices kaznjen ako budes vozijo sa tom v.dozvolon (kaznu ces pamtiti duzi vremenski period) e onda moras teoriju, voznju po klizavoj povrsini i prakticni dio polagati. Sve to moras platiti iz svog djepa. A sve to po prilicno kosta npr. 40 minuta ucenja voznje kosta oko 100 Km :-)
bulevarmostar

#17 Re: CIPSova vozacka dozvola

Post by bulevarmostar »

S ove strane bare, vecina drzava priznaje nasu vozacku. Samo pismeni test, a i on moze (ili je moglo do unazad nekoliko godina) da se polaze na bosanskom (na zahtjev). Sve skupa $9.
melb26sa

#18 Re: CIPSova vozacka dozvola

Post by melb26sa »

bulevarmostar wrote:S ove strane bare, vecina drzava priznaje nasu vozacku. Samo pismeni test, a i on moze (ili je moglo do unazad nekoliko godina) da se polaze na bosanskom (na zahtjev). Sve skupa $9.

U Indijani sve jovo nanovo - pokazala nasu vozacku, dali mi pismeni test a onda Learner's Permit pa da se vratim da polazem voznju za 60 dana.

Learner's permit $9, vozacka $21 (Enhanced Driver License)
Baby Jane

#19 Re: CIPSova vozacka dozvola

Post by Baby Jane »

A sta je sa vozackom koja je steknuta u zemlji unutar EU? Da li nju mogu prevesti na nasu? I ako moze, da li mi ponistavaju stranu i daju nasu, ili mogu obje zadrzati?
Magarece_godine

#20 Re: CIPSova vozacka dozvola

Post by Magarece_godine »

Koja je procedura u zamjeni vozacke dozvole?Imam onu na pet godina, sada mi nekad istice. Treba li puno papira ? Para ?
melb26sa

#21 Re: CIPSova vozacka dozvola

Post by melb26sa »

Magarece_godine wrote:Koja je procedura u zamjeni vozacke dozvole?Imam onu na pet godina, sada mi nekad istice. Treba li puno papira ? Para ?

http://mupks.ba/?jezik=bos&x=4&y=25

40 KM
Post Reply