CIPS u Novom Sarajevu?!
Moderator: O'zone
-
#1 CIPS u Novom Sarajevu?!
Pozdrav...
Pošto je pola stranice CIPS-a "Under construction", može li mi neko reći gdje je CIPS za općinu Novo Sarajevo...
Pošto je pola stranice CIPS-a "Under construction", može li mi neko reći gdje je CIPS za općinu Novo Sarajevo...
-
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
Posta unutar Shopping nebodera na Grbavici.Ibrahimovski wrote:Pozdrav...
Dodjes u shopping, udjes u veliki prolaz gdje su saloni namjestaja i vidis znak poste na samom kraju...naorauzaj se strpljenjem, nisu extra ljubezne ovih dana...
#3 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
najbolje ti je doci pred kraj radnog vremena, najmanja je guzva.
#4 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
da li se može prijava boravka izvaditi u centru ako živim u novom sarajevu?
-
#5 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
koliko se sjecam, ne mozes.
#6 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
i ja mislim da prijavu boravka mozes izvaditi jedino gdje si prijavljen.
sta mi treba od papira da promjenim mjesto boravka iz jedne opstine u drugu i gdje treba da odem, jeli u staru opstinu ili samo u novu, ili nedaj boze u obje?
sta mi treba od papira da promjenim mjesto boravka iz jedne opstine u drugu i gdje treba da odem, jeli u staru opstinu ili samo u novu, ili nedaj boze u obje?
#7 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
Koliko se sjecam islo se u obje, nazalost... Al to je bilo poslije rata '97. Mozda se sta promjenilo...
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#8 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
Ako vec imas CIPS-ovu licnu samo odes u CIPS nove opstine. Tamo ispunis neki formular, uplatis lovu za izradu nove licne (negdje izmedju 10 i 20 KM) i oni ti kazu kad da dodjes po novu licnu. I... kako meni tamo jedan lik rece, ako promijenis licnu obavezan si zamijeniti i vozacku (Koliko se sjecam vozacka je 40 KM).karanana wrote:i ja mislim da prijavu boravka mozes izvaditi jedino gdje si prijavljen.
I... u drugom gradu su mi prije par godina zahtjevali da im donesem na uvid i rodni list + drzavljanstvo. U Sarajevu u CIPS-u Novo Sarajevo i Novi Grad mi to nisu trazili.
#9 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
spasiva.
vau, iznenadjujuce je da ovo i nije tako komplikovano kao sto sam ocekivao da bi moglo biti.
vau, iznenadjujuce je da ovo i nije tako komplikovano kao sto sam ocekivao da bi moglo biti.
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#10 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
karanana wrote:spasiva.
No frks...
Nego, hajd' ih jos pitaj rade li subotom i ako rade od kad rade... i ja bi im trebao opet malo svratiti.
#11 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
ne vjerujem da cu i ja stici otici tamo prije ove subote, pa javim ako poljubim vrata.Big Boy wrote:karanana wrote:spasiva.
No frks...
Nego, hajd' ih jos pitaj rade li subotom i ako rade od kad rade... i ja bi im trebao opet malo svratiti.
- van Basten
#12 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
a ako se mijenja adresa prebivališta, da li se mora mijenjati kompletna lična ili samo prijava prebivališta, obzirom da nam adresa svakako ne piše na ličnoj?
- Big Boy
#13 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
@karanana
OK...
@van Basten
Mijenja se i licna ako mijenjas opstinu prebivalista jer istina, na licnoj ne pise adresa, ali zato je navedena opstina, odnosno policijska uprava (CIPS) koja je izdala licnu kartu.
OK...
@van Basten
Mijenja se i licna ako mijenjas opstinu prebivalista jer istina, na licnoj ne pise adresa, ali zato je navedena opstina, odnosno policijska uprava (CIPS) koja je izdala licnu kartu.
#14 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
Ipak sam danas otiso do shoppinga da shmekam trebe i svratih do one poste. radno vrijeme veoma prakticno za radne ljude: ponedjeljak-petak, 8-16.
#15 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
Ima li kakav nacini za ove ljude koji rade da izvade CIPSovu prijavu, jer ocigledno licno se moras pojaviti da izvadis prijavu...
ee moja Bosnooo
ee moja Bosnooo
#16 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
Da li mi mozete reci gdje se nalazi CIPS Novi Grad Sarajevo, ja se ubih trazeci neku adresu
Hvala
Hvala
- valterbranisarajevo
#17 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
Pošta. Trg ZAVNOBIH-a Alipašino polje..
#19 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
buraz mi je rodjen u drugom gradu.. jel' moram da idem u taj grad za potvrdu o drzavljanstvu ili moze ovdje?
#20 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
Iako je kroz Zakon o matičnim knjigama FBiH iz februara ove godine omogućeno izdavanje uvjerenja o državljanstvu u općini u kojoj je podnosilac zahtjeva nastanjen, u praksi još uvijek nije moguće ostvariti tu pogodnost.zenny wrote:buraz mi je rodjen u drugom gradu.. jel' moram da idem u taj grad za potvrdu o drzavljanstvu ili moze ovdje?
#21 Re: CIPS u Novom Sarajevu?!
pozdrav...
Zanima me da li neko ima iskustva sa vadjenjem prijave o boravku, dakle ne prebivalistu nego samo potvrda o stanovanju na podrucju općine Novo Sarajevo? Gdje se to vadi, cips, mup ili ...?? hvala
Zanima me da li neko ima iskustva sa vadjenjem prijave o boravku, dakle ne prebivalistu nego samo potvrda o stanovanju na podrucju općine Novo Sarajevo? Gdje se to vadi, cips, mup ili ...?? hvala