Zna li neko kakva je procedura za upis podataka o spratu i broju stana u Cipsovu prijavu prebivališta. Kad sam se prvi put prijavljivao na ovu adresu upisao sam samo ulicu i broj. A vidim da su dodatno napisali prazna polja za sprat i broj stana. Sad bih htio da upišem ove dodatne podatke o prijavi prebivališta jer se radi o zgradi. I sad mi kaže ona u CIPS-u da imaju samo brojeve za spratove od 1, nema za ove ostale:
Je li ovo oni mene zajebavaju ili imaju samo brojeve za spratove/etaže (bug u softveru) ?ZAKON O PROSTORNOM UREĐENJU KANTONA SARAJEVO
Sarajevo, juli 2016. godine
(Znaĉenje pojedinih izraza)
Izrazi upotrijebljeni u ovom zakonu imaju slijedeća značenja:
(1) Centar za pruţanje usluga iz oblasti prostornog ureĊenja i graĊenja obavlja poslove
informiranja i pribavljanja saglasnosti, uvjerenja i drugih akata po sluţbenoj duţnosti u postupcima iz
oblasti prostornog ureĎenja i graĎenja, a formira ga nadleţni organ.
(2) Dijelovi (etaţe), visina i gabariti graĊevine:
- Prizemlje (P) je dio graĎevine čiji se prostor nalazi neposredno na površini, odnosno najviše
1,5m iznad konačno ureĎenog i zaravnanog terena mjereno na najniţoj tački uz fasadu graĎevine, ili čiji
se prostor nalazi iznad podruma i/ili suterena (ispod poda sprata ili krova);
- Suteren (S) je dio graĎevine čiji se prostor nalazi ispod poda prizemlja i ukopan je do 50%
svoga volumena u konačno ureĎeni i zaravnani teren i da je najmanje jednom svojom fasadom izvan
ureĎenog terena;
- Podrum (Po) je dio graĎevine potpuno ukopan ili je ukopan više od 50% svoga volumena u
konačno ureĎeni zaravnani teren i čiji se prostor nalazi ispod poda prizemlja, odnosno suterena;
- Sprat je dio graĎevine čiji se prostor nalazi izmeĎu dva poda iznad prizemlja;
- Potkrovlje (Pk) je dio graĎevine čiji se prostor nalazi iznad zadnjeg sprata i neposredno ispod
kosog ili zaobljenog krova;
http://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.b ... rajevo.pdf