CIPS - Prebivalište - Bug

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Guadalajara

#1 CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

Pozdrav forumaši,

Zna li neko kakva je procedura za upis podataka o spratu i broju stana u Cipsovu prijavu prebivališta. Kad sam se prvi put prijavljivao na ovu adresu upisao sam samo ulicu i broj. A vidim da su dodatno napisali prazna polja za sprat i broj stana. Sad bih htio da upišem ove dodatne podatke o prijavi prebivališta jer se radi o zgradi. I sad mi kaže ona u CIPS-u da imaju samo brojeve za spratove od 1, nema za ove ostale:
ZAKON O PROSTORNOM UREĐENJU KANTONA SARAJEVO
Sarajevo, juli 2016. godine

(Znaĉenje pojedinih izraza)
Izrazi upotrijebljeni u ovom zakonu imaju slijedeća značenja:
(1) Centar za pruţanje usluga iz oblasti prostornog ureĊenja i graĊenja obavlja poslove
informiranja i pribavljanja saglasnosti, uvjerenja i drugih akata po sluţbenoj duţnosti u postupcima iz
oblasti prostornog ureĎenja i graĎenja, a formira ga nadleţni organ.
(2) Dijelovi (etaţe), visina i gabariti graĊevine:

- Prizemlje (P) je dio graĎevine čiji se prostor nalazi neposredno na površini, odnosno najviše
1,5m iznad konačno ureĎenog i zaravnanog terena mjereno na najniţoj tački uz fasadu graĎevine, ili čiji
se prostor nalazi iznad podruma i/ili suterena (ispod poda sprata ili krova);

- Suteren (S) je dio graĎevine čiji se prostor nalazi ispod poda prizemlja i ukopan je do 50%
svoga volumena u konačno ureĎeni i zaravnani teren i da je najmanje jednom svojom fasadom izvan
ureĎenog terena;

- Podrum (Po) je dio graĎevine potpuno ukopan ili je ukopan više od 50% svoga volumena u
konačno ureĎeni zaravnani teren i čiji se prostor nalazi ispod poda prizemlja, odnosno suterena;

- Sprat je dio graĎevine čiji se prostor nalazi izmeĎu dva poda iznad prizemlja;

- Potkrovlje (Pk) je dio graĎevine čiji se prostor nalazi iznad zadnjeg sprata i neposredno ispod
kosog ili zaobljenog krova;

http://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.b ... rajevo.pdf
Je li ovo oni mene zajebavaju ili imaju samo brojeve za spratove/etaže (bug u softveru) ?

:D
Last edited by Guadalajara on 12/06/2019 01:31, edited 2 times in total.
Guadalajara

#2 Re: CIPS - Sprat i stan - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

Pa ako je bug i ako ne mogu ništa da napišu u prazna polja koji k. uopšte printaju dio gdje se unose ova dva podatka ?
Guadalajara

#3 Re: CIPS - Sprat i stan - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

Još me pitaju, a šta će ti to i što ti to treba(k'o da se na njihovo prijavljujem) ? Dovoljna je adresa ulice i broj. haha :D

Piše u ZK koji je dio etaže u opisu. I glupača kaže nije to to...Nego koje je mtjbm ?

Ništa, prošetat ću malo do drugih opština da se raspitam ako ovdje ne dobijem konkretne informacije.
Guadalajara

#4 Re: CIPS - Sprat i stan - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

Ako ima opcija da selektiraju "broj" sprata. Kako nema opcije da ručno unesu broj/naziv/slova etaže/sprata ?

Kako oni u pošti, telekom operatori. el.distribuciji, bankama imaju ovu opciju, a u CIPSu nema ?
Guadalajara

#5 Re: CIPS - Sprat i stan - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

Nisu to oni fino u ZK napisali, šta znaju notari i sudski vještaci/geometri/građevinari...Seljaci ba...One priučene šalteruše znaju...

Je*ote banka uzme ZK za hipotekarni kredit, a neće da mi unesu podatke iz ZK u CIPS prijavnicu...
Guadalajara

#6 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

Nije mi jasno što su to bolji ovi na spratovima i njima se mogu upisivati podaci o spratu/etaži i njihovo se napisano u ZK poštuje, a ovima drugima slova (P, S, Po, Pk) ne mogu ?

Oni u CIPSu po nekim svojim internim pravilima i zakonima rade. Ja se lično osjećam diskriminisano kao da sam nekakv Kurd(Kiki), divlji došao sa grane... :D

To što oni imaju tehničke probleme (osim ako ne govore istinu) mene ne interesuje. Ja samo hoću da mi se napiše onako kako piše u dokumentu u vlasničkom/opisnom listu.

Žale se iz SDA na Dodika, Republiku Srpsku kako uvode anarhiju a gledaj ove lokalne anarhije u istoj opštini, kantonu, entitetu ne priznaju Opštinski sud iz Sarajeva u Sarajevskom CIPSu.

Kako u zgradama piše ono P u liftovima ?
Guadalajara

#7 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

Eto ti države i sranja. Osnovni funkcionalan dokument/formular za prijavu prebivališta nisu u stanju da naprave. Naši strućnjaci iz Rogatice i Rudog.
Guadalajara

#8 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

I niko ništa, spratove i brojeve stanova niko ne prijavljuje.
mali jomu

#9 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by mali jomu »

Guadalajara wrote:
Je li ovo oni mene zajebavaju ili imaju samo brojeve za spratove/etaže (bug u softveru) ?

:D

ma vi zajebajete, otidjete tamo i sredite..... ljencuge

hocete li softver i za sendvice, 0.02g bibera, 0.03g majoneze, 2dcl cokoladnog mlijeka sa 0.5g cokolade i 0.02g kakaa :lol:
Guadalajara

#10 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

Evo ga

Image
mali jomu

#11 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by mali jomu »

Guadalajara wrote: Evo ga

Image
pa napises kod sprata gdje si..... onu skracenicu sto si gore naveo, ako nisi na nikakvom spratu, i tamo gdje ide br. stana tako to ide...... :mrgreen:
Guadalajara

#12 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

mali jomu wrote:
Guadalajara wrote: Evo ga

Image
pa napises kod sprata gdje si..... onu skracenicu sto si gore naveo, ako nisi na nikakvom spratu, i tamo gdje ide br. stana tako to ide...... :mrgreen:
Pa da znaš i napisacu tako. Šta me briga što oni nemaju slova, neka ga rode i stvore ne interesuje me.
mali jomu

#13 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by mali jomu »

Guadalajara wrote:
Pa da znaš i napisacu tako. Šta me briga što oni nemaju slova, neka ga rode i stvore ne interesuje me.
ma u redu je ba, samo stavis skracenicu i tamo stavis br. stana :thumbup:
JThomas

#14 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by JThomas »

ti dobro nisi napisao da promijeni prebivalište...
mali jomu

#15 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by mali jomu »

JThomas wrote: ti dobro nisi napisao da promijeni prebivalište...

nema veze..... puna adresa se isto svugdje pise i kod prijave i kod promjene
Guadalajara

#16 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

@JThomas

@mali jomu

To je valjda isti/sličan obrazac ?

Ja kakve seljančurine rade u onom CIPSu, ne daj Bože sa njima nešto progovoriti ili upitati. Umjesto da kratko i jasno kažu izvolite popunite taj i taj formular, trebate te i te dokumente (ovjerene ili original) priložiti ili na uvid. Nekakvav bonton, kultura i odgoj...Na ulici rasle bez oca i majke...Jok ono se krene na mene istresati svoje komplekse i frustracije. Nezadovoljne svojim životom bijednice pa im svako kriv. Guraju se tamo iza pulta, veća im je gužva tamo za kompjuterima nego sa ove strane gdje su klijenti. Vidi se da su ih dosta naprimali kcerki i sinova od 20-tak godina.
Cherry-Cherry

#17 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Cherry-Cherry »

Pa onda nije do njih nego do glupog sistema, koji ne dozvoljava slova nego samo brojeve.
mali jomu

#18 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by mali jomu »

Guadalajara wrote: To je valjda isti/sličan obrazac ?
:thumbup:

Guadalajara wrote: Ja kakve seljančurine rade u onom CIPSu, ne daj Bože sa njima nešto progovoriti ili upitati. Umjesto da kratko i jasno kažu izvolite popunite taj i taj formular, trebate te i te dokumente (ovjerene ili original) priložiti ili na uvid. Nekakvav bonton, kultura i odgoj...Na ulici rasle bez oca i majke...Jok ono se krene na mene istresati svoje komplekse i frustracije. Nezadovoljne svojim životom bijednice pa im svako kriv. Guraju se tamo iza pulta, veća im je gužva tamo za kompjuterima nego sa ove strane gdje su klijenti. Vidi se da su ih dosta naprimali kcerki i sinova od 20-tak godina.
Prije je da si ti seljačina...... :lol:
mali jomu

#19 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by mali jomu »

Cherry-Cherry wrote: Pa onda nije do njih nego do glupog sistema, koji ne dozvoljava slova nego samo brojeve.

Prije je sistem bio totalno los, komplikovano pravo..... sad je odlican, samo je vama drama ziva biti jednostavan :lol:
Guadalajara

#20 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

mali jomu wrote:
Guadalajara wrote: To je valjda isti/sličan obrazac ?
:thumbup:

Guadalajara wrote: Ja kakve seljančurine rade u onom CIPSu, ne daj Bože sa njima nešto progovoriti ili upitati. Umjesto da kratko i jasno kažu izvolite popunite taj i taj formular, trebate te i te dokumente (ovjerene ili original) priložiti ili na uvid. Nekakvav bonton, kultura i odgoj...Na ulici rasle bez oca i majke...Jok ono se krene na mene istresati svoje komplekse i frustracije. Nezadovoljne svojim životom bijednice pa im svako kriv. Guraju se tamo iza pulta, veća im je gužva tamo za kompjuterima nego sa ove strane gdje su klijenti. Vidi se da su ih dosta naprimali kcerki i sinova od 20-tak godina.
Prije je da si ti seljačina...... :lol:
Ja i da jesam seljačina došao sa Romanije(a nisam nego gradsko sam dijete) to nije razlog da me se zajebava. Čuj logike da mogu brojevi a slova ne mogu...Ma marš tamo...Nema smisla da neko ko radi sa ljudima kao one šalteruše da ne znaju da komuniciraju. Bio ja školovan ili ne to nije razlog da se ne može kratko i jasno objasniti uputiti kako i šta ide. Tako je to kad se preko veza i štela zaposle pa ne znaju gdje su šuplji. A i glupače neradničke mrsko im obraditi obrazac. Ništa bolan ne rade, sjede tamo hamše, plata sigurna i redovna. I njima dobro...
vjesticanametli

#21 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by vjesticanametli »

NajVrh je kad ona jedna u novom gradu turpija kanDZe :D :lol:
mali jomu

#22 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by mali jomu »

Guadalajara wrote: Ja i da jesam seljačina došao sa Romanije(a nisam nego gradsko sam dijete) to nije razlog da me se zajebava. Čuj logike da mogu brojevi a slova ne mogu...Ma marš tamo...Nema smisla da neko ko radi sa ljudima kao one šalteruše da ne znaju da komuniciraju. Bio ja školovan ili ne to nije razlog da se ne može kratko i jasno objasniti uputiti kako i šta ide. Tako je to kad se preko veza i štela zaposle pa ne znaju gdje su šuplji. A i glupače neradničke mrsko im obraditi obrazac. Ništa bolan ne rade, sjede tamo hamše, plata sigurna i redovna. I njima dobro...

e nek'su te sjebale, njima takvih kao ti dnevno dodje po 30 :lol:
mali jomu

#23 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by mali jomu »

vjesticanametli wrote: NajVrh je kad ona jedna u novom gradu turpija kanDZe :D :lol:
u tom poslu moras imat sredjene ruke :mrgreen:
Guadalajara

#24 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

mali jomu wrote:
Guadalajara wrote: Ja i da jesam seljačina došao sa Romanije(a nisam nego gradsko sam dijete) to nije razlog da me se zajebava. Čuj logike da mogu brojevi a slova ne mogu...Ma marš tamo...Nema smisla da neko ko radi sa ljudima kao one šalteruše da ne znaju da komuniciraju. Bio ja školovan ili ne to nije razlog da se ne može kratko i jasno objasniti uputiti kako i šta ide. Tako je to kad se preko veza i štela zaposle pa ne znaju gdje su šuplji. A i glupače neradničke mrsko im obraditi obrazac. Ništa bolan ne rade, sjede tamo hamše, plata sigurna i redovna. I njima dobro...

e nek'su te sjebale, njima takvih kao ti dnevno dodje po 30 :lol:
Radila je meni majka na šalteru u banci i to penziju zaradila. A smiješno je porediti banku i rad sa parama, deviznim i tekucim racunima, zahtijevima za hipotekarne kredite i slicno sa ovim papankama u CIPSu koje samo unose u kompjuter podatke iz dokumenata.

Nisu oni mene nista sjebali. Ja kad popunim formulare, prilozim sve ovjerene dokumente oni moraju raditi po zakonu. Nemaju one šta da misle nego da unose u kompjuter podatke koji pisu u dokumentima.
Guadalajara

#25 Re: CIPS - Prebivalište - Bug

Post by Guadalajara »

mali jomu wrote:
vjesticanametli wrote: NajVrh je kad ona jedna u novom gradu turpija kanDZe :D :lol:
u tom poslu moras imat sredjene ruke :mrgreen:
Ja ba neko željan njihove izdrndane stare guzice. :lol:

Baš mi je privlačna truhla baba od 100 godina.
Post Reply